SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Türkiye’nin birinci uçak gemisi havadan görüntülendi

Türkiye’nin birinci uçak gemisi olan TCG Anadolu isimli amfibik hamle gemisi imajı ile dosta inanç düşmana kaygı veriyor. Mavi Vatan’ı koruyacak gemi, dünyada birinci kere insansız hava araçlarının iniş kalkış yapabilme imkanı taşıyor.

Türkiye’nin birinci uçak gemisi havadan görüntülendi
Akacan The Mall
25.01.2023 10:22
0
A+
A-

Türkiye’nin birinci uçak gemisi havadan görüntülendi
Türkiye’nin birinci uçak gemisi olan TCG Anadolu isimli amfibik hamle gemisi imgesi ile dosta itimat düşmana endişe veriyor. Mavi Vatan’ı koruyacak gemi, dünyada birinci sefer insansız hava araçlarının iniş kalkış yapabilme imkanı taşıyor.

Türk Deniz Kuvvetleri’nin amiral gemisi olacak TCG Anadolu yahut Anadolu L-400 isimli amfibik hamle gemisinin son durumu havadan görüntülendi. Büyük bir kısmı tamamlanan 232 metre genişliğindeki gemi tüm heybeti ile görenleri kendine hayran bırakıyor. TCG Anadolu ana yapılandırması bakımından Türkiye’nin amfibi hamle gemisi (LHD) sınıfına giren birinci gemi olma özelliğini taşıyor. 2014 yılında üretimine başlanan geminin çalışmalarında sona gelindi. TCG Anadolu tam donanımlı 8 helikopter bulundurabilecek. Geminin bir tabur tam teşekküllü askerin istenilen bölgeye sevkini sağlayabilme özelliği bulunuyor. Kıtalararası misyonlara çıkabilecek elverişliliğe sahip olan geminin etkin olarak Mavi Vatan’ı muhafazası bekleniyor. 12 derecelik eğimi ile üzerinden savaş uçaklarının kalkışını kolaylaştıracak ve bu sayede helikopterler dışında uçakların kullanımında kolaylık sağlayacak rampa da eklenmiş. Gemide vazife alması için ilerleyen vakitlerde kısa kalkış, dikey iniş yapabilen Lockheed Martin F-35B modeli yahut farklı uçakların kullanılması planlanıyor. Toplam bin 400 kişiyi taşıyabilecek kapasitedeki gemi 700 kişilik amfibi gücü 8 deniz çıkarma aracını taşıyabiliyor. Gemi, içinde ameliyathane, diş tedavi üniteleri ve ağır bakım ile enfeksiyon odalarının da bulunduğu en az 30 yatak kapasiteli askeri hastaneye de sahip olacak. BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, TCG Anadolu için dikey iniş kalkış ve konvansiyonel iniş kalkış yapabilen SİHA geliştirdiklerini ve bir yıl içerisinde hazır olacağını duyurmuştu.

110 BAYRAKTAR TB3 İNSANSIZ HAVA ARACI TAŞIYABİLECEK

Akacan The Mall

50 ila 110 adet Bayraktar TB3 insansız hava aracı yahut Bayraktar Kızılelma 8 adet As532 yahut CH-47F helikopter, 4 adet T-129 ATAK helikopteri 2 adet S70-B SEAHAWK genel gaye helikopteri, 6 adet F358 bulundurabiliyor. 232 metre genişliği, 58 metre yüksekliği bulunan TCG Anadolu’nun bin 410 metrekare tank, konteyner üzere ağır araçlar için ağır yük garajı bulunuyor. Gemide ayrıyeten bin 165 metrekare gemi havuzu, bin 880 metrekare hafif yük garajı, 6 iniş alanı ile bir uçuş rampasına sahip 5 bin 440 metrekare uçuş güvertesi, 900 metrekare hangar yer alıyor.

“DOSTA İNANÇ, DÜŞMANA DEHŞET SALABİLECEK BİR GEMİ”

Kriz, gerginlik ve çatışma durumlarında dosta inanç, düşmana dehşet salabilecek bir gemi olduğunu söz eden Mavi Vatan kavramının mimarı Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, “Üzerindeki kuvvetler ile her yere transfer yapabilme kabiliyetine sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü göstermesi açısından epeyce değerli bir gemidir. Bölgenin ve dünyanın istikrarıyla barışına katkı sağlayacak bir ögedir. İnsani yardım ve tahliye harekatlarında çok değerli misyonlar icra edebilir. TCG Anadolu gemisi üzerinde hava araçlarını taşıyabilen çok niyetli bir amfibi atak gemisidir. Bu geminin üzerinde özgününden farklı olarak bir uçuş rampası yaptırıldı. Yani dikey iniş ve kalkış yapabilecek uçaklar için düzenleme yaptırıldı. Dolayısı ile uçak gemisine çevrilmiş bir durumdadır” dedi.

“GÜNEY KORE BİZDEN GÖRDÜ, RAMPA EKLETMEYE BAŞLATTI”

Gemi bir amfibik taburu taşıyabileceğini söz eden Yaycı, “50 ila 110 adet ortasında TB3 Bayraktar, İHA’lar, SİHA’lar, Kızıl Elma’yı, atak helikopterleri, genel amaç helikopterlerini üzerinde bulundurabilecek çok kıymetli bir güç çarpanıdır. 1 gemi birkaç kat gücünüzü artırır. Bu özelliğini kuvvet güçlerinizi transfer özelliğini taşıdığı için alıyor. Bu gemi ile bir amfibik gücü deniz çok bir yere götürüp harekat icra edebiliyoruz. Dünyada örnek olarak bu gemi için özel olarak SİHA’lar ve İHA’lar modifikasyon ediliyor. Bu gemilerden İspanya’da mevcut bu gemilerden. Güney Kore bizden gördü kendi amfibi atak gemilerine rampa ekletmeye başlattı. Bu rampa sayesinde uçak konuşlandıracak düzeye geliyorlar” diye konuştu.

“ÜZERİNDE 12 ADETE KADAR UÇAK KONUŞLANDIRABİLECEKTİR”

Amfibik hamle gemilerinin normalinde uçak rampası olmadığını söz eden Yaycı, “ Türk Deniz Kuvvetleri geleceği görerek bu gemiye bir rampa eklettirdi. İnşallah uçaklarımızda bu gemide olur, ulusal muharip uçağımız, dikey iniş kalkış yapabilen uçaklarımız olur. O vakit bu gemiye küçük bir uçak filosu eklenmiş olur. O vakit tam manasıyla güç transfer kabiliyetine sahip oluruz. Öncelikle söyleyelim bu bir uçak gemisi değildir. İnşallah devlet büyüklerimizin kelamlarından bunu anlıyoruz büyük bir uçak gemisine de sahip oluruz. Bu gemi üzerindeki amfibik tabur araç ve gereçleri ile alacaktır. Yani tankları ve zırhlı işçi taşıyıcılar üzere bunların hepsini birlikte alabilecektir. Üzerinde 12 adete kadar uçak konuşlandırabilecektir. Türk Deniz Kuvvetleri bunun üzere 5 adet daha gemiyi koruyabilecek güce sahiptir” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.