STERLIN
29,3871
DOLAR
23,3596
EURO
25,2008
ALTIN
1.462,85
BIST
5.556,71
SON DAKİKA
2024-2026 Dönemi Orta Vadeli Mali Planı yayımlandı! – KIBRIS HABER
Tufan Erhürman; “Olan Kıbrıslı Türklere olacak”! – KIBRIS HABER
Maske geri döndü! – KIBRIS HABER
Brent petrol fiyatı! – KIBRIS HABER
Hafta sonu için hava durumu tahmini! – KIBRIS HABER
Döviz durdurulamıyor! 8 Haziran Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Lefkoşa’da telefon ve internet kesintisi! – KIBRIS HABER
Zorlu Töre, sessizliğini bozdu! – KIBRIS HABER
103 Milyon Euro’ya transfer oldu! – KIBRIS HABER
Cumhurbaşkanı Tatar, Atlılar toplu mezarındaki kazı çalışması için Nikos Hristodulidis’e saygı çağrısında bulundu! – KIBRIS HABER
Sağlık Bakanlığı’ndan önemli açıklama! – KIBRIS HABER
Lapta Turizm Festivali başlıyor! İşte etkinlik takvimi – KIBRIS HABER
Dikkat! Telefon ve internet kesintisi olacak – KIBRIS HABER
Baba Vanga’nın 2023 yılı kehanetleri gerçek mi oluyor? İşte o kehanetler – KIBRIS HABER
16 yılda toplam 413 ırkçı olay davası! – KIBRIS HABER
Başbakan Ünal Üstel; Hükümetimiz hayat pahalılığı karşısında gerekli adımları atacaktır! – KIBRIS HABER
Sami Özuslu, öğretmenlerin hükümet tarafından büyük saldırılara maruz kaldığını söyledi! – KIBRIS HABER
Canlı yayında içki içme yarışı yaptı! Şişe şişe içince hayatını kaybetti – KIBRIS HABER
Tecavüz etmekle suçlanıyor! – KIBRIS HABER
Plastik poşetler 2-3 kez daha zamlanacak! – KIBRIS HABER
Brent petrol fiyatı! – KIBRIS HABER
Serhan Aktunç; “Halkın hakkını en yüksek sesle savunacağım”! – KIBRIS HABER
Arpa buğday fiyatları belirlendi! Verilecek destek yükseltildi – KIBRIS HABER
Altında büyük artış! Yeni rekor – KIBRIS HABER
7 Haziran Günlük Burç Yorumu ÖZEL HABER
“Polis Halk Koşusu” için kayıtlar devam ediyor! – KIBRIS HABER
Murat Şenkul’dan açıklama! Boğazyolu Caddesi kaçış yolu tamamlandı – KIBRIS HABER
Alkol yine bir kazaya sebep oldu! – KIBRIS HABER
Hava Durumu! – KIBRIS HABER
Döviz uçuşta! – KIBRIS HABER

Türkiye’de her 100 çocuktan 13’ü her gün et, tavuk, balık yiyebiliyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2022 Türkiye Çocuk Araştırması’na nazaran anneleri tarafından ekmek yahut makarna üzere tahıl içeren yiyecekleri her gün tükettiği belirtilen 6 aylık ve daha üst yaştaki çocukların oranı yüzde 62,4 iken et, tavuk…

Türkiye’de her 100 çocuktan 13’ü her gün et, tavuk, balık yiyebiliyor
CyborNFT
22.03.2023 11:07
0
A+
A-

Türkiye’de her 100 çocuktan 13’ü her gün et, tavuk, balık yiyebiliyor
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2022 Türkiye Çocuk Araştırması’na nazaran anneleri tarafından ekmek yahut makarna üzere tahıl içeren yiyecekleri her gün tükettiği belirtilen 6 aylık ve daha üst yaştaki çocukların oranı yüzde 62,4 iken et, tavuk…

Türkiye’de 0-17 yaş kümesindeki çocukların ömür şartlarına ait yapılan araştırma çocukların beslenmelerine yönelik dikkat alımlı datalar sundu.

TÜİK’in 0-17 yaş kümesindeki 14 bin 705 çocuk ile ilgili derlediği bilgilerle oluşturulan araştırmaya nazaran, anneleri/temel bakım verenleri tarafından peynir ve yoğurt üzere hayvan sütünden yapılan yiyecekleri her gün tükettiği belirtilen 6 aylık ve daha üst yaştaki çocukların oranı yüzde 57,8 oldu.

CyborNFT

Anneleri tarafından ekmek yahut makarna üzere tahıl içeren yiyecekleri her gün tükettiği belirtilen 6 aylık ve daha üst yaştaki çocukların oranı yüzde 62,4 iken meyveyi her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı yüzde 50,5, sebzeyi her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı yüzde 33,0, et, tavuk yahut balığı her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı yüzde 12,7 ve fasulye, nohut, mercimek üzere kuru baklagilleri her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı yüzde 10,9 oldu.

Şeker yahut çikolata üzere tatlıları her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı yüzde 32,6, cips ve kraker üzere atıştırmalıkları her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı yüzde 21,4, kola yahut şeker içeren başka alkolsüz içecekleri her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı ise yüzde 15,1 oldu.

Kendine ilişkin odası olan çocukların oranı yüzde 34 oldu

Kendine ilişkin odası olan çocukların oranı yüzde 34 iken kendine ilişkin odası olmayan çocuklar ortasında, uyumak için kullandığı odayı bir hanehalkı üyesi ile paylaşanların oranı yüzde 29,4, iki yahut daha fazla hanehalkı üyesi ile paylaşanların oranı ise yüzde 36,6 oldu.

Kendine ilişkin odası olan çocukların oranı yaş kümesine nazaran incelendiğinde, yaş ilerledikçe kendine ilişkin odası olan çocukların oranının arttığı görüldü. Bu oran 0-1 yaş kümesinde yüzde 23,4 iken 15-17 yaş kümesinde yüzde 45,3 oldu.

Araştırmaya nazaran, kendine ilişkin odası olan çocukların oranı annenin/temel bakım verenin eğitim durumuna ve hanenin gelir durumuna nazaran incelendiğinde, annenin/temel bakım verenin eğitim seviyesi arttıkça ve hanenin geliri yükseldikçe kendine ilişkin odası olan çocukların oranının arttığı görüldü.

Günde en az bir sefer diş fırçalayan 3-17 yaş kümesindeki çocukların oranı yüzde 66,5 oldu

Anneleri/temel bakım verenleri tarafından günde en az bir kere diş fırçaladığı belirtilen 3-17 yaş kümesindeki çocukların oranı yüzde 66,5 oldu.

Diş fırçalama oranları cinsiyete nazaran incelendiğinde, kız çocukların erkek çocuklara nazaran daha fazla diş fırçalama oranına sahip olduğu görüldü. Günde bir sefer diş fırçaladığı belirtilen 3-17 yaş kümesindeki kız çocukların oranı yüzde 36,7 iken erkek çocukların oranı yüzde 34,1 oldu. Günde bir seferden fazla diş fırçaladığı belirtilen 3-17 yaş kümesindeki kız çocukların oranı yüzde 36,7 iken erkek çocukların oranı yüzde 26,0 oldu.

Diş fırçalama oranları yaş kümelerine nazaran incelendiğinde, yaş ilerledikçe diş fırçalayan çocukların oranının arttığı görüldü. Günde bir seferden fazla diş fırçaladığı belirtilen 3-5 yaş kümesindeki çocukların oranı yüzde 21,3 iken 13-17 yaş kümesindeki çocukların oranı yüzde 39,3 oldu.

Son 12 ayda sinema ve/veya tiyatroya giden 6-17 yaş kümesindeki çocukların oranı yüzde 39,1

Anneleri/temel bakım verenleri tarafından son 12 ayda sinema ve/veya tiyatroya gittiği belirtilen 6-17 yaş kümesindeki çocukların oranının yüzde 39,1 olduğu görüldü.

Anneleri/temel bakım verenleri tarafından son 12 ayda sinema ve/veya tiyatroya gitmediği belirtilen 6-17 yaş kümesindeki çocukların yüzde 40,1’inin aileleri tarafından maddi olarak bu aktifliğin karşılanamadığı, yüzde 24,3’ünün yaşadığı yerin yakınında sinemanın/tiyatronun olmadığı, yüzde 21,0’ının sinema yahut tiyatroya ilgi duymadığı, yüzde 6,2’sinin ailesinin vakti olmadığı için götürmediği, yüzde 5,2’sinin pandemi ile ilgili durumlar nedeniyle, yüzde 2,8’inin ailesinin müsaade vermediği için gidemediği görüldü.

CyborNFT
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.