SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Türkiye Çocuk Araştırması yayımlandı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2022 Türkiye Çocuk Araştırması’na nazaran anneleri tarafından ekmek yahut makarna üzere tahıl içeren yiyecekleri her gün tükettiği belirtilen 6 aylık ve daha üst yaştaki çocukların oranı yüzde 62,4 iken et, tavuk…

Türkiye Çocuk Araştırması yayımlandı
Akacan The Mall
22.03.2023 11:22
0
A+
A-

Türkiye Çocuk Araştırması yayımlandı
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2022 Türkiye Çocuk Araştırması’na nazaran anneleri tarafından ekmek yahut makarna üzere tahıl içeren yiyecekleri her gün tükettiği belirtilen 6 aylık ve daha üst yaştaki çocukların oranı yüzde 62,4 iken et, tavuk…

Türkiye’de 0-17 yaş kümesindeki çocukların ömür şartlarına ait yapılan araştırma çocukların beslenmelerine yönelik dikkat alımlı bilgiler sundu.

TÜİK’in 0-17 yaş kümesindeki 14 bin 705 çocuk ile ilgili derlediği bilgilerle oluşturulan araştırmaya nazaran, anneleri/temel bakım verenleri tarafından peynir ve yoğurt üzere hayvan sütünden yapılan yiyecekleri her gün tükettiği belirtilen 6 aylık ve daha üst yaştaki çocukların oranı yüzde 57,8 oldu.

Akacan The Mall

Anneleri tarafından ekmek yahut makarna üzere tahıl içeren yiyecekleri her gün tükettiği belirtilen 6 aylık ve daha üst yaştaki çocukların oranı yüzde 62,4 iken meyveyi her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı yüzde 50,5, sebzeyi her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı yüzde 33,0, et, tavuk yahut balığı her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı yüzde 12,7 ve fasulye, nohut, mercimek üzere kuru baklagilleri her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı yüzde 10,9 oldu.

Şeker yahut çikolata üzere tatlıları her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı yüzde 32,6, cips ve kraker üzere atıştırmalıkları her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı yüzde 21,4, kola yahut şeker içeren öteki alkolsüz içecekleri her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı ise yüzde 15,1 oldu.

Kendine ilişkin odası olan çocukların oranı yüzde 34 oldu

Kendine ilişkin odası olan çocukların oranı yüzde 34 iken kendine ilişkin odası olmayan çocuklar ortasında, uyumak için kullandığı odayı bir hanehalkı üyesi ile paylaşanların oranı yüzde 29,4, iki yahut daha fazla hanehalkı üyesi ile paylaşanların oranı ise yüzde 36,6 oldu.

Kendine ilişkin odası olan çocukların oranı yaş kümesine nazaran incelendiğinde, yaş ilerledikçe kendine ilişkin odası olan çocukların oranının arttığı görüldü. Bu oran 0-1 yaş kümesinde yüzde 23,4 iken 15-17 yaş kümesinde yüzde 45,3 oldu.

Araştırmaya nazaran, kendine ilişkin odası olan çocukların oranı annenin/temel bakım verenin eğitim durumuna ve hanenin gelir durumuna nazaran incelendiğinde, annenin/temel bakım verenin eğitim seviyesi arttıkça ve hanenin geliri yükseldikçe kendine ilişkin odası olan çocukların oranının arttığı görüldü.

Günde en az bir kez diş fırçalayan 3-17 yaş kümesindeki çocukların oranı yüzde 66,5 oldu

Anneleri/temel bakım verenleri tarafından günde en az bir kez diş fırçaladığı belirtilen 3-17 yaş kümesindeki çocukların oranı yüzde 66,5 oldu.

Diş fırçalama oranları cinsiyete nazaran incelendiğinde, kız çocukların erkek çocuklara nazaran daha fazla diş fırçalama oranına sahip olduğu görüldü. Günde bir kere diş fırçaladığı belirtilen 3-17 yaş kümesindeki kız çocukların oranı yüzde 36,7 iken erkek çocukların oranı yüzde 34,1 oldu. Günde bir kezden fazla diş fırçaladığı belirtilen 3-17 yaş kümesindeki kız çocukların oranı yüzde 36,7 iken erkek çocukların oranı yüzde 26,0 oldu.

Diş fırçalama oranları yaş kümelerine nazaran incelendiğinde, yaş ilerledikçe diş fırçalayan çocukların oranının arttığı görüldü. Günde bir kereden fazla diş fırçaladığı belirtilen 3-5 yaş kümesindeki çocukların oranı yüzde 21,3 iken 13-17 yaş kümesindeki çocukların oranı yüzde 39,3 oldu.

Son 12 ayda sinema ve/veya tiyatroya giden 6-17 yaş kümesindeki çocukların oranı yüzde 39,1

Anneleri/temel bakım verenleri tarafından son 12 ayda sinema ve/veya tiyatroya gittiği belirtilen 6-17 yaş kümesindeki çocukların oranının yüzde 39,1 olduğu görüldü.

Anneleri/temel bakım verenleri tarafından son 12 ayda sinema ve/veya tiyatroya gitmediği belirtilen 6-17 yaş kümesindeki çocukların yüzde 40,1’inin aileleri tarafından maddi olarak bu aktifliğin karşılanamadığı, yüzde 24,3’ünün yaşadığı yerin yakınında sinemanın/tiyatronun olmadığı, yüzde 21,0’ının sinema yahut tiyatroya ilgi duymadığı, yüzde 6,2’sinin ailesinin vakti olmadığı için götürmediği, yüzde 5,2’sinin pandemi ile ilgili durumlar nedeniyle, yüzde 2,8’inin ailesinin müsaade vermediği için gidemediği görüldü.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.