SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Türk teknelere yabancı çıkarması

Türk teknelere yabancı çıkarmasıSon periyotta yabancıların yat ve tekne satışlarında yüzde 90’lık hisseye ulaştığını söyleyen YATED İdare Heyeti …

Türk teknelere yabancı çıkarması
Akacan The Mall
02.11.2022 07:24
0
A+
A-

Türk teknelere yabancı çıkarması
Son periyotta yabancıların yat ve tekne satışlarında yüzde 90’lık hisseye ulaştığını söyleyen YATED İdare Heyeti Lider Yardımcısı Murat Bekiroğlu, “Yabancılar hem buradan tekne ve yat satın alıyor hem de burada kalıyor. Biz Avrupa’ya nazaran yüzde 30-40 daha ucuzuz. Üstelik daha kaliteli imalat yapıyoruz” dedi.

Türkiye’de son devirde gayrimenkulde görülen yabancı ilgisi kendisini yat ve tekne sanayisinde de hissettirmeye başladı. Deniz ülkesi olan Türkiye’de insanların denizi yalnızca seyredebildiğini söyleyen Yat ve Tekne Sanayisi Derneği (YATED) İdare Konseyi Lideri Alpaslan Sirkecioğlu, “Maaselef bu türlü bir kültürümüz oluşmadı. ‘Cryptom Bosphorus Boat Show’ 11 Kasım’da MarinTurk İstanbul City Port Pendik’te kapılarını açmaya hazırlanıyor. Fuarda 13 bin liralık tekne de olacak 150 milyon liralık tekne de. Fakat biz istiyoruz ki 13 bin liralık, 20 bin liralık teknelerle bu kültür toplumun her kesitine yayılsın” dedi.

SAVAŞTAN SONRA YÜKSELDİ

Akacan The Mall

Geçmiş yıllarda orta gelire sahip vatandaşların, hatta memurların bile giriş düzeyindeki tekneleri satın alabildiğini tabir eden YATED İdare Şurası Lider Yardımcısı Murat Bekiroğlu ise gelinen noktada Türkiye’de vatandaşların bu manada alım gücünü kaybettiğini söyledi. Türk vatandaşlarına satılan tekne sayısının gitgide azaldığını anlatan Bekiroğlu, “Artık satışlarımızın büyük kısmı yabancılara oluyor. Bu yüzde 90’a geldi. Pandemi devrinde tekne ve yatlara artan ilgi bilhassa Rusya-Ukrayna savaşından sonra daha da yükseldi. Şu an da Ruslardan inanılmaz bir ilgi var. İngilizlerin ve Bulgarların da bu manada ilgisi güçlü” sözlerini kullandı.

AVRUPA’YA NAZARAN UCUZ

Yabancıların teknelerini satın aldıktan sonra Türk sularında tuttuğunu anlatan Bekiroğlu, “Türkiye bu manada Avrupa’ya nazaran yüzde 30-40 daha ucuz. Hem de burada imal ve tamirat mühletleri çok daha süratli. Daha kaliteli üretim yapıyoruz. Bu yüzden tercih sebebi. 40 metrelik bir tekne 5 ay Göcek’te kaldığında 1 milyon TL’lik fiyat ödüyor. Öteki harcamaları ile bu 2 milyon TL’yi buluyor. Her şey dahil ile gelen turist 600-700 ortalama harcama yaparken, tekne turistlerinin harcamaları 6-7 bin doları buluyor. Bu açıdan tekne ve yat kesiminin ülke iktisadına ve turizme katkısının çok büyük olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

MÜRETTEBATA AMBARGO PİYANGOSU

Rusya’ya savaş nedeniyle uygulanan ambargolar yüzünden Rusların kendi teknelerinde çalıştıracak mürettebat bulamadığını ve bu yüzden Türkiye’den mürettebat aldıklarını söyleyen Murat Bekiroğlu, “Bu yüzden biz teknelerde çalıştıracak Türk mürettebat bulamıyoruz” dedi. Pandemi ile artan tekne ve yat kiralama alışkanlığının bu yıl katlandığını lisana getiren Murat Bekiroğlu, “Şu an bile neredeyse bütün tekneler kiralık. Önümüzdeki dönem bunun daha da yükselmesini bekliyoruz” dedi.

5 MİLYARLIK ŞOV

Türkiye’nin deniz üzerinde düzenlenen tek tekne fuarı olma özelliğini taşıyan ‘Cryptom Bosphorus Boat Show’ 11 Kasım’da MarinTurk İstanbul City Port Pendik’te kapılarını açmaya hazırlanıyor. 20 Kasım’a kadar devam edecek fuar 150 bin metrekarelik alanda düzenlenecek. ED Fuarcılık ve YATED Fuarcılık tarafından organize edilen ve YATED Derneği tarafından desteklenen ‘fuarda 350’den fazla tekne görücüye çıkacak. Fuara 50 binden fazla ziyaretçi bekleniyor. Fuarda sergilenecek teknelerin toplam bedeli ise 5 milyar TL’yi buluyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.