SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Turizmde sömestr heyecanı

Yaklaşan sömestr tatilini öğrenciler kadar turizmciler de heyecanla bekliyor. Pandemi sebebiyle ötelenen yurtdışı cinsleri, orta tatil devrinde hareketlendi. Yurtdışında en çok vizesiz ülkeler tercih edilirken yurtiçi tercihlerse kayak tesislerinden çok termal merkezlere kaydı.

Turizmde sömestr heyecanı
Akacan The Mall
18.01.2023 07:38
0
A+
A-

Turizmde sömestr heyecanı
Yaklaşan sömestr tatilini öğrenciler kadar turizmciler de heyecanla bekliyor. Pandemi sebebiyle ötelenen yurtdışı cinsleri, orta tatil devrinde hareketlendi. Yurtdışında en çok vizesiz ülkeler tercih edilirken yurtiçi tercihlerse kayak tesislerinden çok termal merkezlere kaydı.

Okullar, 20 Ocak’ta iki haftalık yarı yıl tatiline girecek. Sömestr tatili heyecanı ise çocuklar kadar turizmcileri de sarmış durumda. Hafta sonuyla birlikte 16 gün sürecek yarı yıl tatili öncesi rezervasyonlar hareketlendi. Tercihlerde ise global ısınmanın tesirleri görülüyor. Kayak merkezlerine mevsim normallerinde kar düşmeyince tatilcilerin rotasında kültür tipleri, termal tesisler ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin öne çıktığı görüldü. Cins şirketleri, sömestrda yurtdışı tatilini tercih edenlerin vizesiz ve yakın destinasyonlara odaklandıklarını belirtiyor. Sömestr tatilinde yurtdışı taleplerin geçen yıla nazaran arttığını belirten yetkililer, “2019 datalarını yakaladık” diyor. 

TERMAL OTELLERE KAYDI

Akacan The Mall

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Lideri ve Türkiye Otelciler Federasyonu Lider Yardımcısı Mehmet İşler, “Türkiye uzun yıllardır sömestr tatilinde kayak ve dağ turizmiyle hatırlanan bir ülkeydi. İklim değişikliği turizmi de vurdu. Sömestr periyodunda Uludağ’da rezervasyon bulmada zorluk çekerken artık dağlarda gereğince kar yok. Yapay karlarla pistler kayak yapılsın diye destekleniyor. Bu ezayı Bulgaristan, İsviçre, Avusturya ve Fransa da yaşıyor. Sömestr devrinde muhakkak bir bölümün daha çok kent ve termal otellere kaydığını görüyoruz. Antalya, Bodrum, Marmaris, Çanakkale, Kapadokya ve İzmir bölgesine ilgi kaydı. Dağ turizminin revaçta olduğu bu devirde turizmcinin gözü havaların soğumasında” dedi.

‘TURLAR YÜZDE 70 DOLU’

Sömestr tatili için rezervasyonların beklentilerinin üzerinde olduğunu tabir eden Pronto Tour İdare Konseyi Lideri Ali Onaran, kültür cinsleri ve Kıbrıs taleplerinin öne çıktığını belirtti. Onaran, “Yurtiçi kültür çeşitlerinde paketlerimiz yüzde 70 dolu. GAP ve Kapadokya’ya ağır ilgi var. Antalya, Bodrum’daki otellere de talep var. Kıbrıs tiplerimiz ise dolmak üzere. Yurtdışını tercih edenlerin yakın destinasyonlara yöneldiklerini görüyoruz. Bilhassa Balkanlar, Fas, Dubai, Mısır çok uygun gitti” diye konuştu. 

AKDENİZ KAYAK MERKEZLERİ KIŞA HAZIR

Antalya kent merkezine 37 kilometre uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi’ne dönemin birinci karı, 1 ay gecikmeli yağdı. Tepede kar kalınlığı 1.5 metreye ulaştı. Kayak sporu tutkunlarını tepeye davet eden Saklıkent Kayak Merkezi işletmecisi Cuma Özaydın, “Zirve beyaza büründü. Artık kayak yapma zamanı” dedi.

Isparta’da 2 bin 635 rakımlı Davraz Dağı Kış Sporları Merkezi, günübirlik ziyarete açıldı. 2’si kamu olmak üzere 3 konaklama tesisindeki 500 yatak kapasitesiyle hizmet verilen merkezdeki telesiyej sayesinde 2 bin 344 rakıma kadar ulaşan pistlerin uzunluğu 10 kilometreyi buluyor.

Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan ve her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Salda Gölü görüntülü kayak merkezinde son günlerde kar yağışı tesirini gösterdi. Yağışla birlikte kayak merkezinde kar kalınlığı 40 santime kadar ulaştı.

YURTDIŞINA İLGİ BÜYÜK

Bu yıl pandemi kısıtlamaları, vize manisi üzere meselelerin yaşanmamasından ötürü tatilcilerin daha rahat hareket ettiklerini belirten Jolly Çeşit Pazarlama Müdürü Baran Kocabaş da yurtdışı cinslerde sömestr taleplerinin arttığını söyledi. “İtalya ve Balkanlar en çok tercih edilen destinasyonlar” diyen Kocabaş, şöyle devam etti: “Yurtiçi tiplerde ise Van-Kars-Erzurum çeşitleri, Kapadokya çeşitleri, kayak tiplerine ilgi var. Ayrıyeten butik tipler, gastronomi cinsleri da bu yıl tercih ediliyor.”

5 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Tur şirketlerinden aldığımız bilgiye nazaran, fiyatlar değişmekle birlikte 2 yetişkin 1 çocuk için 2 gece 3 gün fiyatları şöyle: Yurtiçinde en düşük fiyat ortalama 5 bin TL’den başlıyor, tıp içeriğine nazaran 15 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Yurtdışı ise 8 bin TL’den başlıyor, gidilecek bölgeye nazaran bu fiyat ortalama 20 bin TL’yi bulabiliyor.

BİLET SATIŞLARI ESKİ GÜNLERİ ARATTI

Otobüs bileti satışlarının hızlandığını ama eski yıllara oranla bu artışın olağan olduğunu belirten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Lideri Birol Özcan, “Sefer sayısı 2023 periyodunda azaldı, binin altına düştü. Sömestr periyodunda bir artış var ancak eski periyotlara baktığımızda bu artış aslında bizim olağan seferlerimiz” biçiminde konuştu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.