SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Turizmde rekor beklenti: Almanya’dan yaz dönemi için dayanak iletisi

Zelzelesi takip eden birinci günlerde rezervasyonlarda görülen gerilemenin yarattığı kaygı, yeni taleplerle giderildi. Turizmde ön sıraları alan Almanya’dan yeterli haber var. Alman Seyahat Acenteleri Birliği Lideri Norbert Fiebig, Hürriyet’e konuştu: “Depremin birinci günlerindeki çekimserlik çok çabuk aşıldı. Almanya’nın seyahat tercihinde Türkiye birinci sırada. Bu yıl Almanya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısında rekor bekliyoruz.”

Turizmde rekor beklenti: Almanya’dan yaz dönemi için dayanak iletisi
Akacan The Mall
08.03.2023 07:37
0
A+
A-

Turizmde rekor beklenti: Almanya’dan yaz dönemi için takviye mesajı
Depremi takip eden birinci günlerde rezervasyonlarda görülen gerilemenin yarattığı kaygı, yeni taleplerle giderildi. Turizmde ön sıraları alan Almanya’dan düzgün haber var. Alman Seyahat Acenteleri Birliği Lideri Norbert Fiebig, Hürriyet’e konuştu: “Depremin birinci günlerindeki çekimserlik çok çabuk aşıldı. Almanya’nın seyahat tercihinde Türkiye birinci sırada. Bu yıl Almanya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısında rekor bekliyoruz.”

Depremin birinci ayı geride kalırken, turizm kesimi yaz dönemi için hazırlıklarını sürdürüyor. 2023 yılında 60 milyon turist ve 56 milyar dolarlık gelir hedeflenen dalda, sarsıntının tesirleri tartışılıyor. 6 Şubat’tan sonraki birinci günlerde rezervasyonların iptali nedeniyle endişelenen kesim temsilcilerine Almanya’dan uygun haber var.

Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Lideri Norbert Fiebig, Almanya’nın seyahat tercihlerinde Türkiye’nin birinci sırayı aldığını söyledi. Üç yıllık ortanın akabinde bu yıl birinci defa düzenlenen, dünyanın en büyük turizm fuarı Milletlerarası Berlin Turizm Fuarı’nda (ITB) Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Fiebig, Türkiye’ye ilginin artarak devam edeceğine kesin gözüyle baktığını lisana getirdi.

Akacan The Mall

PANDEMİ ÖNCESİNE DÖNÜŞ BEKLENİYOR

Fiebig, sarsıntıyla birlikte rezervasyonların tesirlerini ise şu sözlerle kıymetlendirdi: “Depremin birinci günlerinde Türkiye’ye dönük rezervasyonlarda bir düşüş kaydedildi. Lakin bu çekimserlik çok çabuk aşıldı. Türkiye, yaz tatili rezervasyonlarında tekrar birinci sıraya yükseldi. 2023’te pandemi öncesi sayılara rahat biçimde ulaşılacağını iddia ediyoruz. Net bir kestirimde bulunmak kolay olmasa da bu yıl Almanya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısında rekor bekliyoruz.”

Kültür ve Turizm Vilayet Müdürlüğü bilgilerine nazaran, 1 Ocak-28 Şubat tarihlerinde Almanya’dan gelen turist sayısı 79 bin 797 oldu ve Almanya bu sayıyla Rusya’dan sonra ikinci sırada yer aldı. Resmi datalara nazaran, 2019’da Almanya’dan Türkiye’ye 5 milyon 27 bin 472 turist geldi. 2020’de pandemi nedeniyle bu sayı 2 milyon 128 bin 760’ya düştü. Türkiye’yi ziyaret eden Alman turist sayısı 2021 yılında yine artış göstererek 4 milyon 694 bin 420’ye çıktı. Geçen sene ise 5 milyon 679 bin 190 turist sayısına ulaşıldı.

Sağda-Norbert Fiebig

SATIŞLAR TÜRKİYE’YE YÖNELİYOR

Pronto Tour İdare Heyeti Lideri Ali Onaran, zelzelenin akabinde yakın devirde yurtdışı rezervasyonların az da olsa etkilendiğini belirtti. Onaran, “Bahar ve yaz döneminde gerileme beklemiyorum. Uzak destinasyondan gelenler sarsıntıdan etkilenen bölgeleri farklı pahalandırmıyor, İleriye dönük taleplerde azalma yok, hatta İtalya’dan Irak’a kadar biraz da dayanak olmak için satışları Türkiye’ye yönlendirdiklerini söylüyorlar. Kışın gelen Rusya, Gürcistan, Bulgaristan, İran, Almanya üzere ülkelerin hepsinde şubat ayında düşüş var” dedi.

‘REZERVASYONLAR NORMALLEŞTİ’

Ege Turistik İşletmeciler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Lideri Mehmet İşler ise şunları söyledi: “Yurtdışı rezervasyonlarda zelzeleden sonra yavaşlama olsa da şu an olağanlaştı. Türkiye yabancılar için ekonomik manada fırsatlara sahip. Dış pazarda da en büyük düşüncemiz maliyetler. Maliyetler daima artıyor, artmıyor, baskılanıyor. Ortadaki makas daralıyor ve dış pazarda yaptığımız satışlar turizmciye kar bırakmıyor. Turizmcinin karlılığı bu yıl çok düşecek. Rezervasyonlar güzel gitse de eskisi kadar karlılıklar kelam konusu olmayacak.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.