SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Turizmde Çin çıkmazı

Çin’in salgın nedeniyle uyguladığı yurtdışı seyahat kısıtlamalarını kaldırması, başta AB ülkeleri olmak üzere çok sayıda ülkeyi teyakkuza geçirdi. AB’den art geriye kısıtlama kararları gelmesi üzerine Türkiye’ye gelen Çinli turist sayısının artabileceği belirtiliyor. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise ‘fırsat uyarısı’nda bulunarak, “Türkiye’nin de AB ülkeleri üzere kısıtlama kararı alması gerekiyor” dedi.

Turizmde Çin çıkmazı
Akacan The Mall
13.01.2023 07:40
0
A+
A-

Turizmde Çin çıkmazı
Çin’in salgın nedeniyle uyguladığı yurtdışı seyahat kısıtlamalarını kaldırması, başta AB ülkeleri olmak üzere çok sayıda ülkeyi teyakkuza geçirdi. AB’den art geriye kısıtlama kararları gelmesi üzerine Türkiye’ye gelen Çinli turist sayısının artabileceği belirtiliyor. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise ‘fırsat uyarısı’nda bulunarak, “Türkiye’nin de AB ülkeleri üzere kısıtlama kararı alması gerekiyor” dedi.

Avrupa Birliği ülkelerinin Çin’den gelen turistler için art geriye açıkladığı kısıtlama kararları, bölgeyi ikiye böldü. Airports Council International Europe (ACI Europe) Çin’den gelen kısıtlamaları eleştirerek, “Bilimsel olarak haksız” sözünü kullandı. Geçtiğimiz hafta İsveç’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ise test ya da maske takılması konusunda rastgele bir mecburilik getirilmezken bir dizi teklif paylaşıldı.

AB kurumlarının, gelişmeler ışığında önümüzdeki periyotta görüşlerini güncellemesi beklenirken; global manada turizmi tesiri altına alan bu gelişme, Türkiye’de de tartışma yarattı. Pronto Tour İdare Heyeti Lideri Ali Onaran, bu durumun Türkiye’nin turizmini müspet etkileyebileceğini belirtti. Onaran, “Benzer durum Rusya’da da oldu. Savaş sonrası AB’nin koyduğu mahzurlar, bizim tercih edilirliğimizi arttırdı ve yılı beklentinin üzerinde sonuçlarla kapattık. Çin mart ayından bu yana kapalı. Ötelenmiş bir tatil talebi var. Bu manada bize daha fazla turistin yönelmesi büyük olasılık” dedi.

Akacan The Mall

FIRSAT MI TEHLİKE Mİ

Turizm bölümünün olumlu beklentisine karşılık Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Kolu Lideri ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Lideri Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, dikkatli olunması gerektiğini söyledi. AB’nin kısıtlama kararlarına fırsat olarak bakmanın çok tehlikeli olduğunu belirten Ceyhan, “Hastalık son derece yayılmış durumda. Çin’den herkes korkuyor; Türkiye’nin de korkması lazım. Turizm bölgelerinde tekrar salgın dalgası başlatırsak, tüm ülkeye yayılması bir haftayı bulur. Varyantların artık Çin’den yayılmaya başladığını göreceğiz. Türkiye’nin de AB ülkeleri üzere kısıtlama kararı alması gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

Mehmet Ceyhan

KISITLAYAN ÜLKE SAYISI ARTIYOR

AB ülkeleri kısıtlamalar konusunda şimdi uyum sağlayabilmiş değil. Bölgeden, Çin’e kısıtlama getiren ülkelere son olarak Yunanistan da katıldı. İtalya, İspanya, Hollanda, İsveç, Almanya ve Fransa da Çin’den gelen yolcular için negatif test mecburiliği getirirken; Belçika, varyantları tespit edebilmek için Çin’den gelen uçakların atıksularının incelenmesine karar verdi. Çin’e AB ülkeleri dışında ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada, Güney Kore, Hindistan, Japonya, Fas ve Tayvan da test mecburiliği getirdi.

‘Avrupa Birliği SUÇLANMAK İSTEMİYOR’

Küresel araştırma şirketi AllianceBernstein Analisti Richard Clarke, Hürriyet’e yaptığı açıklamada kelam konusu gelişmeleri “Büyük ölçüde geçici” olarak yorumladı.

Richard Clarke

Avrupa’da birçok ülkenin Covid-19’un birinci çıktığı günlerde yavaş adım atmakla suçlandığı için tedbir almaya uğraş ettiğine dikkat çeken Clarke şöyle devam etti: “Bir ülke rastgele bir kısıtlama getirdiğinde, bunun kaldırılması politik olarak çok sıkıntı. Şayet yeni varyantlar yoksa, Çinli turistlerden kaynaklanan olayların yüzdesi küçük olacaktır. Seyahatlerin iptal olmaması için kısa vadeli kararlar alınacağına eminim. Genel olarak Çin’in açılma kararı alması çok daha şaşırtan ve kıymetli.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.