SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Tüm okullardaki kütüphaneler yaz boyunca açık

Tüm okullardaki kütüphaneler yaz boyunca açıkMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bu yaz tüm okullarımızdaki kütüphanelerimizi açık tuttuk. Bu …

Tüm okullardaki kütüphaneler yaz boyunca açık
Akacan The Mall
02.08.2022 14:07
0
A+
A-

Tüm okullardaki kütüphaneler yaz boyunca açık
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bu yaz tüm okullarımızdaki kütüphanelerimizi açık tuttuk. Bu uygulama eğitimin tüm kademelerinde uzun yıllar bu halde devam ettiği vakit çocuklarımız, gençlerimiz kitaplarla çok daha güçlü bağlar kuracaklar” dedi. Bakan Özer, Mustafa Kutlu Kütüphanesi’nin İstanbul Başakşehir’de bulunan Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki açılış merasimine katıldı.

Yazar Mustafa Kutlu’nun yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ulusal Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, İstanbul Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Ahmet Coşkun, Başakşehir Belediye Lideri Yasin Kartoğlu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca’nın katıldığı merasim Başakşehir İstanbul Teknik Üniversitesi İsmail Dede Efendi Hoş Sanat Lisesi öğrencilerinin küçük konseriyle başladı. Açılış konuşmasında bu süreç içerisinde tüm köylerde, kasabalarda ve ilçelerde öğrencilerin her an kitaplarla buluşabileceğine dikkat çeken Bakan Özer şunları söyledi:

EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ
“Milli Eğitim Bakanlığı olarak yalnızca gençlerimizi akademik olarak mahir dünyadaki akranlarıyla rekabet eden gençler olarak yetiştirmek istemiyoruz. Tıpkı vakitte global mirasıyla da konuşan, o lisanı günümüze taşıyan ve insanlığa farklı şeyler söyleyebilen gençler yetiştirmek istiyoruz. Bu yolda da emin adımlarla ilerliyoruz. Bunun mütevazı adımını kütüphanelere dağıttık. Kütüphanesiz okul kalmasın projemizde 2 ayda 16 bin 361 kütüphane yaptık. Eğitim sistemimizde kütüphanesiz okul kalmadı. Okullardaki kütüphanelerimizde 28 milyon kitap vardı. Artık 70 milyon kitap var yıl sonuna kadar gayemiz 100 milyon kitap olacak. Elbette her kitabın pedagojik telaşlar olmadan, incelemeler yapmadan her kitabı kütüphanelerimizle buluşturmuyoruz. Çocuklarımızın eğitim seviyesi ve yapılarına uygun bir formda kitaplarımızı heyetle belirleyerek kütüphanelerimizle buluşturuyoruz. Biz tüm bakanlıklar olarak birbirimize takviye oluyoruz. Çocuklarımızın ilkokuldan itibaren kitaplarla temas etme hasreti bu süreç içerisinde nihayete erecek. Tüm köy, kasabalarda öğrencilerimiz kitaplarımızla buluşacak. Yazın öğrencilerimiz için 4 yaz kursunu düzenlerken tıpkı vakitte kütüphanelerimizi de açık tuttuk. Öğrenciler kütüphanelere ebeveynleriyle gelsinler, orada vakit geçirsinler istedik. Ve görüyoruz ki vilayetlerimizden gelen bilgilere nazaran velilerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız kitaplarla iç içeler. Bu uygulama eğitimin tüm kademelerinde uzun yıllar bu formda devam ettiği vakit çocuklarımız, gençlerimiz kitaplarla çok daha güçlü bağlar kuracaklar.

Akacan The Mall

OKULUMUZ MUSTAFA KUTLU’YA EMANET
Mustafa Kutlu’ya ismini kütüphaneye bağışladığı için çok teşekkür ediyorum. Bu okulumuzu sayın Mustafa Kutlu hocamıza emanet ediyorum. İstiyoruz ki değerli hocamız ayda en az bir sefer buraya gelsin. Öğretmenlerimizle, gençlerimizle buluşsun onlarla dertleşsin ve onlara yol göstersin. Böylelikle İstanbul’da değil tüm ülkemizde yaşayan hazinelerimiz çocuklarımızla bir ortaya gelsin geleceğe birlikte yürüsünler.”

ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİN TEMİNATIDIR
Çocuklar lakin kitaplarla büyüyebilir diyen Mustafa Kutlu, isminin verildiği kütüphanenin açılışında şöyle konuştu

“Binlerce kitap yayınlanıyor çocuk kitabı diye bunları elemeden çocukların eline veremeyiz. Hasebiyle çocukla kitabın buluşması günümüz kaidelerinde güç bir iş. Buna emek verilmesi gerekiyor. Bu çocuklarımızın geleceğimizin teminatıdır. Bunun yanı sıra Türkçe hassasiyetimiz de kültürümüzün tabanıdır. Bu kütüphanenin beden bulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.