SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

TSPB’nin kısa sinema yarışına müracaatlar başlıyor

TSPB’nin kısa sinema yarışına müracaatlar başlıyorTürkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB), müracaatları 23 Haziran’da başlayacak ‘Kamera …

TSPB’nin kısa sinema yarışına müracaatlar başlıyor
Akacan The Mall
23.06.2022 15:08
0
A+
A-

TSPB’nin kısa sinema yarışına müracaatlar başlıyor
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB), müracaatları 23 Haziran’da başlayacak ‘Kamera Elinde Geleceğin Cebinde’ kısa sinema yarışının bu yılki konusu, “Sermaye piyasalarında yatırımcı olmak”.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB), finansal okuryazarlık ve sermaye piyasalarına yatırım konusunda bilgi ve farkındalığı artırmak gayesiyle gerçekleştirdiği “Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak” temalı bu yılki müsabaka, “Filmler Kısa, Yatırımlar Uzun…” sloganıyla başlayacak. Yarış, her yaştan iştirakçiye açık olacak. 16 Eylül 2022 tarihine kadar sürecek müracaatlar online olarak www.kameraelindegelecegincebinde.com internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Yarış sonunda dereceye girenler toplamda 70 bin TL’ye varan mükafatları kazanacak.

Önce senaryo

Akacan The Mall

TSPB’nin bu yıl sekizincisini düzenleyeceği “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa sinema müsabakası yoluna yeni bir sayfa açarak devam ediyor. Bu yılki müsabakaya katılacak sinemaseverler, evvel temaya uygun senaryolarını gönderecekler. TSPB Ön Heyeti tarafından bedellendirilen senaryolar daha sonra İstanbul Üniversitesi İrtibat Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Kısmı Öğretim Üyesi Murat İri ve 2013-2017 yılları ortası İstanbul Üniversitesi İrtibat Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde Senaryo Müellifliği ve Senaryo Teknikleri dersleri veren, hali hazırda Kanal D İçerik Geliştirme Yöneticisi His Ertekin tarafından seçilecek. Ön elemede, temaya uygun olmayan ve âlâ bir formda işlenmemiş sinemalar elenerek daha kaliteli sinemaların çıkması hedeflenmektedir. Senaryo kademesini geçenler “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Sinema Yarışması’na bu senaryolarını filmleştirerek katılabilecekler.

Toplamda 70 bin TL meblağında ödül

Yarışmada ödül alan birinci sinemaya 25.000 TL, ikinci sinemaya 20.000 TL, üçüncüye ise 15.000 TL fiyatında ödül verilecek. Yarışta, ayrıyeten 2014 yılından itibaren müsabakanın heyet üyesi olan ve 3 Ağustos 2019 tarihinde geçirmiş olduğu trafik kazasında hayatını kaybeden sinema dünyasının kıymetli ismi Cüneyt Cebenoyan ismine da 10.000 TL pahasındaki “Cüneyt Cebenoyan Özel Heyet Ödülü” verilecek.

TSPB Genel Sekreteri Serdar Sürer sinema yarışına ait, “TSPB olarak yatırımcıları bilgi ve birikimlerini geliştirmek için bağlantı, eğitim ve etkinliklerimizi çok istikametli bir halde yürütüyoruz. Birlik olarak odağımızı her vakit ‘yatırımcılar’ oluşturuyor. Bu yıl sekizincisini gerçekleştireceğiniz kısa sinema müsabakamız da bu maksatla yürütülen kıymetli projelerimizden biridir. Ülkemizdeki sermaye piyasası yatırımcılarının uzun vadeli yatırım perspektifine sahip olmaması eksikliğine dikkat çekmek hedefiyle belirlemiş olduğumuz ‘Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak’ teması ve ‘Filmler Kısa, Yatırımlar Uzun…’ sloganıyla yola çıktığımız ödüllü yarışımıza sinemaya gönül vermiş herkesi katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Üç heyet grubu değerlendirecek

TSPB Heyeti ve Senaryo Jürisi’nin değerlendirmesi sonrası, senaryo elemesini geçen iştirakçilerin sinemaları sinema ve akademi dünyasının değerli isimlerinin yer alacağı Ana Heyet tarafından pahalandırılacak. Heyette, Galatasaray Üniversitesi İrtibat Fakültesi’nde Kamera Kurgu Kuram ve Uygulamaları, Kurgu Atölyesi, Belgesel Sinema Üretimi ve Kurmaca Sinema Üretimi konusunda ders veren Alp Birol, İstanbul Üniversitesi Bağlantı Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Kısmı Öğretim Üyesi Murat İri, Hürriyet Gazetesi Muharriri Uğur Vardan, Sinema Muharrirleri Derneği üyesi sinema muharriri ve eleştirmeni Selin Gürel, izlenme rekorları kıran dizilerin ünlü direktörü Ali Alım ve ünlü oyuncu Feride Çetin’in yanı sıra TSPB ismine TSPB Genel Sekreteri Serdar Sürer yer alacak.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.