SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

TSB Lideri Benli: Sigorta kesimi hasar ödemelerine başladı

TSB Lideri Atilla Benli “Sektör olarak; bölge takımları, paydaş kurumlar, acenteler ve uzmanlarla alandayız. Hasar gören sigortalılarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için, üzerimize düşen misyonları acilen yapıyoruz, dalımız hasar ödemelerine…

TSB Lideri Benli: Sigorta kesimi hasar ödemelerine başladı
Akacan The Mall
21.02.2023 11:22
0
A+
A-

TSB Lideri Benli: Sigorta bölümü hasar ödemelerine başladı
TSB Lideri Atilla Benli “Sektör olarak; bölge grupları, paydaş kurumlar, acenteler ve uzmanlarla alandayız. Hasar gören sigortalılarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için, üzerimize düşen vazifeleri acilen yapıyoruz, bölümümüz hasar ödemelerine…

Afet bölgesindeki incelemelerini sürdüren Türkiye Sigorta Birliği(TSB) Lideri Atilla Benli, yüzyılın en büyük afetiyle karşı karşıya olduklarını fakat sigorta kesiminin bugünler için var olduğunu belirterek, “Zararların bir an evvel giderilebilmesi ve hasar tazmin sürecinin süratle işletilebilmesi için tüm sigorta şirketleri olarak hasar sürecin hızlandırılmasından, davet merkezlerinde zelzeleden ziyan görenlere farklı sınırların açılmasına ve bölgede hasar bağlantı merkezlerinin kurulmasına kadar bir dizi tedbir aldık ve almaya devam ediyoruz” dedi.

Sigorta bölümünün ekonomik devamlılığın sağlanmasında en değerli bölüm pozisyonunda olduğunu tabir eden Benli, “Zorunlu zelzele sigortasının yanında zelzele teminatı içeren; kasko, yangın, hayat ve ferdi kaza sigorta poliçelerini de hesaba kattığımızda bölgede sarsıntı teminatı içeren toplam poliçe sayısının 4 milyon civarında olduğunu” belirtti.

Akacan The Mall

TSB Lideri Benli şöyle devam etti:

“Maalesef sigortanın değerinin bu türlü vakitlerde daha düzgün anlaşıldığını, hasarların telafisinin ana işleri olduğunu ve bunu poliçe kuralları doğrultusunda en uygun formda yapacaklarını vurgularken, sigorta bölümü olarak, kayıpların giderilmesi ve bölgenin yine ayağa kaldırılması için başlatılan seferberlikte üzerimize düşen misyonları birlik ruhu ile yerine getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz.”

Sigorta kesiminin, bölgedeki afetzedelere, sigorta acentelerine ve bölgede yaşayan işçilerine yardım ve takviyede bulunmak üzere, sarsıntıların çabucak akabinde toplanılan birebir ve nakdi yardımları Kızılay ve AFAD aracılığıyla bölgeye ulaştırtıldığına da değinen Benli, “Birliğimize üye şirketler, ‘Sigorta Değer Bilmektir’ anlayışıyla sarsıntının birinci anlarından itibaren bölgeye değerli seviyede birebir ve nakdi takviyelerde bulundu” dedi.

Hasar ödemelerine başlandı

Bu süreçte yardımların yanı sıra hasar tespiti ve ödemelerinin hızlandırılmasının kritik kıymette olduğu şuuruyla hareket ettiklerini belirten TSB Lideri şöyle devam etti:

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları afet bölgesindeki hasar tespitine devam ediyor. Biz de süreçleri hızlandırmak için Bakanlığın raporlarına ve DASK ödemelerine paralel aksiyonlar alıyoruz. Zelzele sonrasında DASK hasar ödemelerine süratlice başladı. Ayrıyeten birçok şirketimizin ‘mobil hasar takviye noktaları’ da bölgede devreye girdi. Şirketlerimizin hasar yöneticileri ile 200’den fazla eksperimiz alanda tespitlerini yapıyorlar. 1000’i aşkın çalışanımız hem takviye çalışmalarına katılıyor hem de hasar gören sigortalılarımızın hayatını bir nebze kolaylaştırmak için süreçleri acilen işletiyor.”

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) başta olmak üzere, sigorta dalının “tek yürek” hâlinde bu harikulâde süreci sigortalılar açısından kolaylaştırmak için canla başla çalıştığını söz eden Lider Benli, “Sektörümüz bu cins süreçleri yönetebilecek tecrübede ve güçtedir. Çalışmalarımıza her zamanki üzere ‘Sigorta Değer Bilmektir’ anlayışımızla devam edeceğiz” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.