SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Trump, ABD Lideri Biden’ı “devlet düşmanı” olarak nitelendirdi

Trump, ABD Lideri Biden’ı “devlet düşmanı” olarak nitelendirdiEski ABD Lideri Donald Trump, Florida’daki konutunun FBI tarafından aranmasından …

Trump, ABD Lideri Biden’ı “devlet düşmanı” olarak nitelendirdi
Akacan The Mall
04.09.2022 16:37
0
A+
A-

Trump, ABD Lideri Biden’ı “devlet düşmanı” olarak nitelendirdi
Eski ABD Lideri Donald Trump, Florida’daki konutunun FBI tarafından aranmasından sonra birinci kere yaptığı mitingde, Lideri Joe Biden’ı “devlet düşmanı” diye tanımladı.

Wilkes-Barre, Pennsylvania’da binlerce destekçisine konuşan Trump, Biden’ı FBI’ı kendisine karşı silah olarak kullanmakla suçladı.

Trump, konutunda yapılan aramanın, ABD tarihindeki rastgele bir idarenin yaptığı “en şoke edici gücün berbata kullanılması ” olduğunu tez etti.

Akacan The Mall

Dr. Mehmet Öz ABD Senatosu’na girebilmek, Senatö Doug Mastriano da Pennsylvania’nın yeni valisi olmak için yarışıyor. Her ikisinin de kısa mühlet kelam aldığı mitingde Trump, iki saate yakın konuşu.

76 yaşındaki Trump, konuşmasının birinci kısmında meskeninde yapılan FBI aramasını eleştirdi. Aramayı yapan FBI casusları, Trump’ın ferdî ofisinde “gizli” başlıklı onlarca boş belge buldu.

Gizli kayıtları uygun olmayan bir halde elinde tutmakla suçlanan Trump ise suçlamaları reddediyor. Trump, Pennsylvania’daki mitingde konutunda yapılan arama dışında, 2020 seçimlerinin kendisinden çalındığı savlarını tekrarladı, Demokrat Parti’ye saldırdı ve “ülkeyi kurtarma” kelamı verdi.

Trump birkaç defa de uyuşturucu satıcılarına mevt cezası verilmesi daveti yaptı. Eski Lider şu anda FBI’ın ele geçirdiği kapalı dokümanlar konusunda federal makamlarla hukuksal bir sorun yaşıyor.

Yönetim, Trump’ın kimilerinin üzerinde “çok gizli” yazan Beyaz Saray dokümanlarını alıp, Florida’daki konutunda saklamakla suçlanıyor. Federal savcılar Trump’ın, elindeki dokümanlarla ilgili soruştunmayı engellemiş olabileceğini söylüyor.

Trump daha evvel kendisine yönelik soruşturmaları “cadı avı” diye tanımlamıştı ve bu mitinginde de birebirini yaptı. Trump FBI’ın meskenini aramasını “Mar-a-Lago’daki meskenime yaptığı utanmaz baskın”, “parodi” diye tanımlaı.

 Trump şahsî hukuksal meselelerini destekçilerine yapılmış hücumlar üzere gösterip “FBI ve Adalet Bakanlığı tarafından taarruz altındayız. Baskın yapılan yalnızca benim konutum değildi. 2015’te altın asansörden inip, halkı temsil etmek istememden bu yana umutları ve hayalleri için savaştığım her bir vatandaş baskına uğradı” dedi.

STRATEJİK PENNSYLVANIA ZİYARETİ

Pennsylvania’daki seçim pusulasında Trump’ın ismi yok lakin Trumpizm katiyetle var. Senato adayı ünlü tabip Mehmet Öz’ü şahsen seçen Trump, ön seçimleri sürpriz bir formda alan komplo teorisyeni Mastriano’ya da dayanak veriyor.

Adayların Kasım ayında orta seçimlerdeki performansları, Trump’ın takviyesinin ve siyasi ideolojisinin gücünü gösterecek. Sonucun 2024 seçimlerine tesirleri ed olabilir. Trump şimdi yeni bir başkanlık kampanyası açıklamadı ancak kapıyı açık bıraktı.

Adayları kazanırsa, bu durum Trump’ın Cumhuriyetçi seçmen üzerindeki hakimiyetinin bir işareti olarak görülecek. Fakat kazanırlarsa, Trump’ın 2024’teki Cumhuriyetçi rakipleri, Beyaz Saray talihlerinin olduğunu düşünmeye başlayacak.

HER İKİ PARTİNİN GÖZÜ DE PENNSYLVANIA’DA

Eyalet, Demokratlar’ın umutları açısından da yaşamsal ehemmiyette. Parti, Vali Yardımcısı John Fetterman’ı Senato’ya göndermek istiyor.

Valilik yarışı da, Mastriano’nun Cumhuriyetçilerin önseçimini ezici bir çoğunlukla kazanmasından sonra düzgünce kıymet kazandı. Mastriano 6 Ocak 2021’de Amerikan Kongresi’ne yönelik akına katılmış ve Pennsylvania’da 2020 seçimi sonuçlarını iptal etme çabalalarında kıymetli bir rol oynamıştı.

Demokratlar ise karşısına eyaletin başsavcısı Josh Shapiro’yu çıkarttı. Biden da takviye için eyalette çeşitli mitingler yaptı.

On Saturday, Mr Trump called Mr Biden’s address the most “vicious hateful and divisive speech ever delivered by an American president”.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.