SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Trump ABD Adalet Bakanlığı’na dava açtı: ‘Basılan evimden alınan kapalı dokümanlarla ilgili soruşturma durdurulsun’

Trump ABD Adalet Bakanlığı’na dava açtı: ‘Basılan evimden alınan bilinmeyen dokümanlarla ilgili soruşturma durdurulsun’Eski ABD Lideri Donald …

Trump ABD Adalet Bakanlığı’na dava açtı: ‘Basılan evimden alınan kapalı dokümanlarla ilgili soruşturma durdurulsun’
Akacan The Mall
23.08.2022 12:53
0
A+
A-

Trump ABD Adalet Bakanlığı’na dava açtı: ‘Basılan evimden alınan bilinmeyen dokümanlarla ilgili soruşturma durdurulsun’
Eski ABD Lideri Donald Trump, Florida’daki konutunda yapılan aramada ele geçirilen saklı dokümanlarla ilgili soruşturmanın durdurulmasını istedi.

Trump’ın hukuk danışmanları, Mar-a-Lago’daki konutundan FBI casusları tarafından alınan dokümanların bağımsız bir avukat tarafından görülmesini talep ediyor.

FBI’a nazaran Trump’ın meskeninde 8 Ağustos’ta yapılan arama sırasında 11 dizi “gizli” olarak sınıflandırılmış evrak ele geçirildi.

Akacan The Mall

Trump’ın hukuk takımı, Florida’da mahkemeye sunulan 27 sayfalık evrakta, ABD Adalet Bakanlığı tarafından verilen arama buyruğunu “felakete yol açabilecek zararsız bir eylem” olarak nitelendiriyor ve bakanlığı “siyasi olarak yararlı dokümanlar aramak” ve “Trump’ın tekrar başkanlığa aday olmasını engellemeye yönelik gayretleri desteklemekle” suçluyor.

Belgede, “Başkan Donald J Trump, 2024 Cumhuriyetçi lider adayları ortasında ve 2024 Başkanlık Seçimleri’nde aday olmaya karar verirse, açık orta önde gidiyor. Hukuksal yaptırımlar, Amerikalıları koruyan bir kalkandır. Siyasi gayeler için bir silah olarak kullanılamaz” sözleri yer alıyor.

Trump’ın avukatları, 20’den fazla FBI casusu tarafından müvekkillerinin konutunun aranmasını “şok edici derecede agresif bir eylem” olarak tanımlıyor ve bunun “birçok Amerikalı için yol açacağı badireyi anlaşılmadan” yapıldığını söylüyor.

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan kısa bir açıklamada savcıların Trump’ın davasıyla ilgili savlara mahkemede karşılık verileceği belirtiliyor. Sözcü Anthony Coley, “Mar-a-Lago’daki arama buyruğu, mümkün bir nedenin gerekli bulunması üzerine federal bir mahkeme tarafından yetkilendirildi” diyor.

Amerikan New York Times gazetesi Pazartesi günü FBI casuslarının şimdiye kadar CIA, Ulusal Güvenlik Ajansı ve FBI’dan aldığı malzemeler de dahil olmak üzere Trump’a ilişkin 300’den fazla bâtın belgeyi ele geçirdiğini bildirmişti.

Trump, dava kapsamında mülkünden alınanların daha detaylı bir listesini talep ediyor ve hükümetten arama buyruğu kapsamında olmayan rastgele bir belgeyi iade etmesini istiyor.

Avukatları ayrıyeten, el konulan evrakların, ABD liderlerinin makul bağlantıları kapalı tutmalarına müsaade veren “yürütme ayrıcalığı” kapsamında olup olmadığını belirlemek için “tarafsız” bir avukatın getirilmesini istiyor. Mahkeme belgesinde Trump’ın FBI casuslarıyla halihazırda işbirliği içinde olduğunu savunuyor.

Trump’ın avukatları, arama buyruğunun fazla geniş olduğunu ve aramanın, Amerikalıları mantıksız arama ve el koymaya karşı koruyan ABD Anayasasının dördüncü hususunu ihlal ettiğini söylüyor.

Hukuk takımı ayrıyeten hükümeti, arama için “sürekli değişen ve yanlış “gerekçeleri” tercih edilen medya kuruluşlarına sızdırmakla suçluyor.

Eski bir ABD liderinin konutuna yapılan gibisi görülmemiş bu ceza soruşturması buyruğunu onaylayan yargıç, FBI araması için münasebet olarak sunulan yeminli tabirin kamuoyuyla paylaşılıp paylaşılmayacağı konusunda şimdi kararını açıklamadı.

Pazartesi günü, Sulh Hakimi Bruce Reinhart, yeminli söz için önerilen hükümet redaksiyonlarının, ifadeyi ifşa edildiğinde “anlamsız” hale getirecek kadar kapsamlı olduğunu söyledi. Lakin davada kamu faydası göz önüne alındığında tabirin zımnî kalmaması gerektiğine inandığını belirtti.

Trump daha evvel yanlış bir şey yapmadığını ileri sürerek, Ocak 2021’de misyondan ayrıldığında Beyaz Saray’dan aldığı tüm dokümanların saklılığının aslında kendisi tarafından kaldırıldığını belirtti.

ABD liderlerinin misyon müddetlerinden sonra tüm evraklarını ve e-posta yazışmalarını Ulusal Arşiv isimli bir devlet kurumuna aktarması gerekiyor.

FBI, Ocak 2021’de misyondan ayrıldıktan sonra dokümanlarını Beyaz Saray’dan Mar-a-Lago’ya götüren Trump’ın bunların kapalılık sonunu ihlal edip etmediği araştırılıyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.