SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı: ‘Gerekirse altyapıdan oyuncu oynatırım’

Kasımpaşa ile 1-1 biten hazırlık maçının ardından sert ve net dille oyuncularını uyaran Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Hiçbir oyuncuyu beklemem. Trabzonspor’da kaynak var. Altyapıdan oyuncu alır oynatırım” dedi

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı: ‘Gerekirse altyapıdan oyuncu oynatırım’
Akacan The Mall
11.12.2022 00:01
0
A+
A-

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı: ‘Gerekirse altyapıdan oyuncu oynatırım’
Kasımpaşa ile 1-1 biten hazırlık maçının ardından sert ve net dille oyuncularını uyaran Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Hiçbir oyuncuyu beklemem. Trabzonspor’da kaynak var. Altyapıdan oyuncu alır oynatırım” dedi

Kasımpaşa ile 1-1 biten hazırlık maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve kamp ile hazırlık maçlarını değerlendiren Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı oyuncularına ateş püskürdü. Avcı şu sözleri kaydetti: “Trabzon ve arkasından Antalya sürecinin son günü. 22 maçlık yaptığımız genel analizler, oynadığımız Avrupa kupaları, Şampiyonlar Ligi, lig süreci. Çok yukarıda değiliz, aşağıda değiliz. İyi miyiz, kötü müyüz? Arada giden, gri giden durumumuz vardı. Ritüelden çıkıp daha iyi ve daha yüksek enerjili hale getirmemiz gerekiyordu. Her şeyin içinde varız ama biraz daha net olmamız lazım. İlk yarıda oynarken tespit ettiklerimiz; oyun ve oyuncu üzerinden bir takım durumlar vardı. Bunu önce oyuncularla paylaştık, oyun planlarında değişiklikler yaptık. Oyuncu üzerinden bazı mevkilerde fazla oynamadan bunu gerçekleştirmeye çalıştık. Sakatlardan iki tanesi dönmeye başladı. Bireysel performansları 22 maçta artmayanlar var. Özellikle buna, bugüne, bugünün de büyük bölümüne, oyun anlamında doğru cevaplar verdi, kampta bizi mutlu etti. Özelikle Crystal Palace, Hull City maçları fiziksel ve taktiksel olarak çok iyi test maçları oldu.”

“İkinci yarıda oyundan memnun değilim”

Akacan The Mall

Kasımpaşa maçında ilk 35 dakika oyunu domine ettiklerine değinen Avcı, “Topa sahip olarak, baskı kurarak, pozisyona girerek. 4-5 pozisyon vardı. 2-0, 3-0 devrede içeri girebilirdik. İlk yarı rakibe bir tane kenar ortası verdik. İkinci yarı itibariyle süreler ve veriler var. Sakatlanma riski olanlara göre değişiklik yapıyoruz. Oyunun anları vardır, süreleri vardır. Oyunun neyi istediği vardır ki oyunun her anının senaryosunu çalışıyoruz. İkinci yarıda parça parça oyundan ve performanslardan memnun değilim. Doğru olan anlar var, doğru olmayanlar var, 3-4 aydır devreye girmeyen, bireysel performansı artmayan oyuncular var. Kamp dönemi çok iyi geçti. Ben her maçı kazanmak isterim. Trabzonspor her yarışın içindedir. Herkes farkına varacak. Ben oyuncu beklemeyeceğim. Burası Trabzonspor. Oyuncu performansını artıracak. İçine girmek için her türlü gayreti; fiziksel, zihinsel, enerji olarak içine sokacak. İçine sokmayacaksa Trabzonspor’da kaynak var. Alt yapıdan oyuncu alır oynatırım. Tescilli son şampiyondur. Her yarışın içinde var. Bunu net bir şekilde söylüyorum” ifadelerini kullandı.

“Artık yarış başlıyor, kimseyi beklemeyeceğim”

Kampın büyük bölümünden memnun olduğunu aktaran deneyimli teknik adam, “Oyunun anlarında doğru hareket etmeyen oyunculara mesajım olsun. Bütününde doğru işler var. Daha iyisini yapabilmek, her yerde yarışmak ve sonuç almak için, benim olduğum her yerde yarış vardır, Trabzonspor olduğu her yerde yarış vardır. Biz başardık, yine başarabiliriz. Bu inançla yola çıkacaklar, yüksek ve pozitif enerjide olacak herkes. Bunu sahaya hep beraber yansıtacak. Bu potansiyel var. Bende bunun baskısını yapacağım. Kimseyi beklemeyeceğim. Kim iyiyse ki öyle yaptık. Devreye girmek için zaman daraldı. Artık yarış başlıyor” dedi.

“Bütünün parçası olmazlarsa dışarıda bırakırım”

Oyuncu performansları hakkında da konuşan Avcı, “Üç aydır devreye girmeyen performanslar var. Antrenmanlarda enerjimiz yüksek çalışıyoruz. Bundan vazgeçmeyeceksin. Her zaman enerjini daha yukarıya çıkaracaksın. Oynamadığınız zamanlarda dahi takım için antrenmanı arkadaşına doğru vereceksin, onun performansını yukarıya çekeceksin. Trabzonspor’un iyi ve geniş kadrosu vardır, alternatifleri vardır 5 maç önce, 5 maç sonra fark etmez. Bu zamanı kaçırmamak lazım. Çok netim. Kolay kolay böyle net konuşmam. Ama sabır ve süre var. Trabzonspor’un ciddi sorumlulukları var. Sahada artık bu oyun; hem teknik, hem taktik, fiziksel ve zihinsel ve bütün olacaksın. Bütünün parçası olmazsa bende dışında bırakırım” dedi.

“Gbamin bize doğru cevaplar veren bir oyuncu”

Teknik direktör Avcı, penaltı yaptıran Gbamin için, “Gbamin’in penaltı hariç performansı iyiydi. Gereksiz, bu seviyede olmaması gereken yaptırdığı bir penaltı var. Ama burada daha evvelden oynayan bir oyuncuydu. Bence doğru cevaplarda verdi, penaltı pozisyonu hariç. Maçın anlarını doğru oynamakla alakalı. Rakibe, oyuna göre kullanabileceğimiz, burada bize doğru cevaplar veren oyuncu” yanıtını verdi.

“Trabzonspor her yerde”

Kocaeli Stadı’nı doldurarak maç boyunca kendilerinden desteğini eksik etmeyen taraftar için ise Abdullah Avcı, “Trabzonspor her yerde. Kocaeli’de ve Sakarya’da, benim bir ayağım da Sapanca’da. İyi biliyorum. Bazen pazara çıktığımızda Trabzonlularla karşılaşıyorduk. Onlar her yerde biliyoruz. Atmosfer güzel oldu. Öncelikle stat çok güzel. Kocaeli’de futbolcu olarak eski statta çok oynadık. Önemli bir şehir, potansiyel bir yer. Bu stada ilk defa geliyorum. Umarım tekrar hak ettikleri yere adım adım gelirler. Onlara da başarılar diliyorum” sözlerini kaydetti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.