SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Trabzonspor – Fenerbahçe maçı sonrası dikkat çeken yorum! Jorge Jesus’un yenilgideki hissesi, Crespo’nun kırmızı kartı, Abdullah Avcı’nın taktiği…

Muhteşem Lig’in 15. haftasında Trabzonspor’un Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup ettiği dev maçı Hürriyet müellifleri Uğur Meleke, Fırat Aydınus ve Engin Kehale köşelerinde kıymetlendirdi.

Trabzonspor – Fenerbahçe maçı sonrası dikkat çeken yorum! Jorge Jesus’un yenilgideki hissesi, Crespo’nun kırmızı kartı, Abdullah Avcı’nın taktiği…
Akacan The Mall
25.12.2022 08:52
0
A+
A-

Trabzonspor – Fenerbahçe maçı sonrası dikkat çeken yorum! Jorge Jesus’un yenilgideki hissesi, Crespo’nun kırmızı kartı, Abdullah Avcı’nın taktiği…
Süper Lig’in 15. haftasında Trabzonspor’un Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup ettiği dev maçı Hürriyet müellifleri Uğur Meleke, Fırat Aydınus ve Engin Kehale köşelerinde kıymetlendirdi.

Spor Toto Harika Lig’in 15. haftasının en kritik maçında Trabzonspor, konutunda Fenerbahçe’yi 2-0 mağlup etti. Birinci yarısı golsüz tamamlayan çabanın ikinci yarısında Miguel Crespo kırmızı kart görünce Sarı-lacivertliler 10 kişi kaldı.

Sonrasında vites yükselten Trabzonspor, 61. dakikada Maxi Gomez ile öne geçti. Maçın skorunu belirleyen gol ise 90+11. dakikada Trezeguet’den geldi.

Akacan The Mall

FENERBAHÇE’DEN ÜST ÜSTE İKİNCİ KAYIP

Ligde üst üste ikinci mağlubiyetini alan Fenerbahçe, 29 puanda kaldı. Trabzonspor ise puanını 26’ye yükseltti.

DEV MAÇIN MUHARRİR YORUMLARI

Hürriyet muharrirleri Uğur Meleke, Fırat Aydınus ve Engin Kehale köşelerinde kıymetlendirdi.

UĞUR MELEKE: ABDULLAH AVCI KASIM-ARALIK’TA KAZANDI

Trabzonspor, hazırlık periyodunu yeterli geçirdiğini Fenerbahçe karşısındaki oyunuyla gösterdi.

Ligin ikinci faslı başladı, cuma-cumartesi oynanan birinci 5 maçın dikkat alımlı özelliği uzatma sürelerindeki artıştı. Derbide toplam 17, Ümraniye-Başakşehir’de 16, Kasımpaşa-Sivas’ta 15, Hatay’da 14, Antalya’da 13 dakika eklendi maçlara.

TFF’nin Dünya Kupası’ndan aldığı ilhamı takdir etmekle birlikte üzülerek söylemeliyim ki Muhteşem Lig’in kanayan yarasının ilacı bu değil. Çünkü bu ülkede futbolcular dinlenerek oynamayı tercih ediyorlar, uzatma müddetlerinden filan rahatsız değiller. Dün size derbiden rastgele bir sekansı, 30’la 35 ortasını özetleyeyim: 30:00’da King’in faulüyle oyun durdu. Yine başlayan oyun 30:20’de bu defa Samuel’in faulüyle kesildi.

Taçla süren oyunu 32:05’te Crespo’nun faulü durdurdu. Sıhhat takımlarının alana girmesinin akabinde 33:30’da tekrar başlamıştık ki 34:05’te Visca’nın faulü ve faul sonrası seremoniyle tamamladık beş dakikayı! Dün birinci devrede iki grubun ceza alanında toplam topla buluşma sayısı 15, toplam faul sayısıysa 18’di. Daha evvel tekraren yazdığım üzere, yerde 10 saniyeden fazla kalan sportmen kenara gönderilip, bir sonraki düdüğe kadar oyun dışında kalma zaruriliği getirmediğimiz sürece Muhteşem Lig’in bu berbat faul seremonisinden kurtuluşu yok.

DAHA Önemli, Canlı, REALiST VE KONSANTRE

Neyse ki derbinin ikinci yarısında daha fazla futbol oynandı. Avcı’nın takımının Kasım-Aralık hazırlık periyodunu âlâ geçirdiğini söyleyebiliriz: Takım derinleşti, dokunulmaz görünenlere alternatifler yaratıldı. Hazırlık devrinde stoperde Gbamin, sol bekte Arif, sol önde Naci ve santrforda Umut’un uygun performansları rekabeti artırdı. Hayatta alternatifin kadar uygunsun. Dün Gomez daha önemli, Trezeguet daha canlı, Abdülkadir daha realist, Bartra-Hugo çok daha konsantrelerdi katiyen.

Jesus’un hanesindeki dünkü en değerli eksi puansa bence şuydu: Kırmızı kart öncesi kenara Valencia gelmişti, muhtemelen Batshuayi’yi çıkaracaktı. Nedense Fenerbahçe’de değişiklikler çok yavaş yapılıyor, o atak gerçekleşene kadar Belçikalı santrfor tescilli bir özensizlik yapıp Crespo’nun kırmızı kartına yer hazırladı.

FIRAT AYDINUS: MAÇIN MUKADDERATINI CRESPO’NUN KIRMIZISI VE TRABZONSPOR’UN DİLEĞİ BELİRLEDİ

Bordo mavili grup gereksinimi olan 3 puanı ikinci yarıdaki akıllı oyunuyla kazanırken, Fenerbahçe’nin kırmızı kartı sorgulaması gerekir.

Sonuca bağlı olarak her iki grup için de olumlu yahut olumsuz kısmen ruhsal kırılmanın yaşanacağı bir maçtı. Bir tarafta 8 Mart 2021’den beri meskeninde maç kaybetmeyen Trabzonspor, öteki tarafta bu dönem neredeyse her 4 şutundan 1’i gol olan önder Fenerbahçe vardı. Verilen Dünya Kupası ortasından sonra alanda nasıl bir Fenerbahçe olacağı varsayım edilse de, iddia edilemeyen durum Trabzonspor’un nasıl oynayacağı idi. Birinci dakikalarda Trabzon Fenerbahçe’nin defansif kurgusunun zaaflarından yararlanmak için savunma gerisine uzun toplar atarak sonuca gitmeyi hedefledi. Fenerbahçe ise kapılan toplarda ani çıkışlarla rakibini istikrarsız yakalamak istedi. Bu süreçte King’in hoş vuruşu sonrası direkten dönen top ve Trabzonspor ismine Gomez ile yakalanan fırsatlar vardı. Sonrasında yeniden King’in bir baş vuruşu ve Ferdi’nin çektiği şut vardı.

iLK YARI SAMAN ALEVi GiBiYDi

Trabzonspor baskılı oyununu vakit zaman birinci yarı gösterse de sonuca götürecek final durumuna giremedi bir türlü. Fenerbahçe’nin birinci yarı boyunca taktiği ani kaptığı toplarla çok süratli bir biçimde üçüncü bölgeye geçip skoru bulmaktı. King’in direkten dönen şutu sonrası birinci yarının en hoş anlarından biri, öncesinde ofsayt olsa da Abdülkadir’in şutu ve Altay’ın kurtarışıydı. Saman alevi üzere parlamaya aday, kısır ve durumsuz bir yarı izledik. Birinci devre Trabzonspor Visca’sız, Fenerbahçe Batshuayi’siz oynadı! Trabzon için Hamsik, Fenerbahçe için de Enner Valencia arandı.

İkinci yarı daha birinci dakikaları ile birinci devreye göre öteki çehrede bir maç seyredeceğimizi gösterdi. Avcı, taktiğini ve oyun sistemini değiştirip, süratli forvetlere ortaya atılan toplarla Fenerbahçe defansının zaafından yararlanmak istedi. Bunun birinci meyvesini 54. dakikada Trezeguet’nin yakaladığı Altay’ın kurtardığı durumda gördük. 57. dakikada Crespo’nun kırmızı kartı orta alanda ve dolayısı ile oyunda bütün istikrarları değiştirdi. Ve kartlar tekrar dağıtıldı.

TEKNiK ADAMLARIN SATRANCI

Ardından Gomez’in tam bir golcü vuruşu ile gelen golü sonrası yapılan değişikliklerle maç teknik adamların satranç tahtasındaki taktik savaşına döndü.

Fenerbahçe’nin beraberliği bulmak için yüklendiği vakitlerde Trabzonspor ortaya atılan toplarla yakaladığı konumlardan yararlanamadı. Bilhassa Umut kaçırdığı konumlarla Trabzonspor’un son dakikaları gerilimli geçirmesine sebep oldu. Umut’un yapamadığını Trezeguet yaptı ve maçın son saniyelerinde ikinci golü atarak fişi çekti.

YENiLGiDE JESUS’UN DA HİSSESİ VAR

Trabzonspor açısından baktığımızda muhtaçlığı olan üç puanı ikinci yarıdaki akıllı oyunuyla kazanmasını bildi. Fenerbahçe cephesinden baktığımızda ise sorgulanması gereken Miguel Crespo’nun bölge ve konum olarak iki gereksiz ve anlamsız müdahalesi ile gördüğü kartlar sonucunda atılmasıdır. Kısmen Jesus ancak çoku ile bu sonucu tayin eden Crespo ve Trabzonspor oldu.

ENGİN KEHALE: TEPE YARIŞINDA KARTLAR TEKRAR DAĞITILIYOR

Trabzonspor’un Fenerbahçe maçındaki kazanımları üç puandan daha fazlası.

Dünya Kupası ortası öncesi Fenerbahçe’nin Giresunspor yenilgisi, ligin dinamiğini biraz değiştirdi. Sarı lacivertliler, o güne kadar hocasıyla, taraftarıyla, oyunuyla, gücüyle ligin favorisi üzere gözüküyordu. Fakat bu yenilgi ile dönüşte alınacak mümkün bir Trabzonspor mağlubiyeti, bir anda ligin yine başlaması manasına gelebilirdi. Trabzonspor, ritmini bulamadığı birinci 13 maçın akabinde bir aylık hazırlık ve Visca’nın güzelleşmesiyle, bu müsabaka özelinde mümkün bir galibiyetin kendilerini tekrar yarışın içerisine sokacağının şuurundaydı. Yenilgi ise esasen kendini bulamamış bordo mavilileri bir kaosun içerisine sürükleyebilirdi.

BOL FAULLÜ birinci 45 DAKiKA

İki kadro da bu hisler içerisinde, birinci etapta hezimet seçeneğini ortadan kaldırmak için başladı maça. Çok fizikî, 18 faullü temponun düşük olduğu bir 45 dakika izledik. Ferdi’nin tesirli oyunu, Joshua King’in direkten dönen şutu ve ABDULLAH AVCI’nın Trezeguet üzerinden süratli atak planı devrenin akılda kalan noktaları olsa da oyun manasında keyif veren bir futbol görmedik.

Maç 60-70’lere kadar bu türlü sarfiyat, kulübe de skoru belirler derken Fenerbahçe için saha içi nizam tepetaklak oldu. Evvel Trezeguet’nin deliciliği ile Visca’nın ayağından gelen net gol fırsatı, Crespo’nun kırmızı kartı ve son olarak Maxi Gomez’in golü. Sarı lacivertlilerin temaslı, agresif oyun ile kart istikrarını güzel kurması gerektiği artık net olarak gözüküyor (son üç maç üç kırmızı kart).

Trabzonspor ise fizikî olarak daha canlı, Visca ile daha verimli, Trezeguet’nin formu ile de daha tehlikeli olmuş üzere gözüküyor. Mısırlı oyuncu, düzgün oyununu son dakika golüyle taçlandırarak skoru belirleyen isim oldu. Kırmızı kart maçın gidişatında belirleyici olsa da bordo mavililerin bu maçtaki kazanımları üç puandan daha fazlası.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.