SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Trabzonspor – Basel maçında tarihe geçen anlar! Basel’in duruşu… 17 Ağustos 1999 Zelzelesi ve Galatasaray ayrıntısı…

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 play-off çeşidinde dün akşam Trabzon’da oynanan Trabzonspor- Basel maçı tarihi manzaralara sahne oldu. Sarsıntıdan etkilenen kentlerimizin tek tek anıldığı müsabaka öncesi tribünde yapılan koreografi, farklı ekiplerin bayrakları, Basel’in acımıza gösterdiği hürmet, maç öncesi ve maç sonrası yapılan birlik beraberlik açıklamaları akıllara kazındı. Hürriyet müellifi Uğur Meleke, köşesinde tarihi maçı kıymetlendirdi ve 17 Ağustos 1999 Sarsıntısı ile ilgili bir ayrıntının altını çizdi.

Trabzonspor – Basel maçında tarihe geçen anlar! Basel’in duruşu… 17 Ağustos 1999 Zelzelesi ve Galatasaray ayrıntısı…
Akacan The Mall
17.02.2023 08:24
0
A+
A-

Trabzonspor – Basel maçında tarihe geçen anlar! Basel’in duruşu… 17 Ağustos 1999 Zelzelesi ve Galatasaray ayrıntısı…
UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 play-off cinsinde dün akşam Trabzon’da oynanan Trabzonspor- Basel maçı tarihi imgelere sahne oldu. Sarsıntıdan etkilenen kentlerimizin tek tek anıldığı müsabaka öncesi tribünde yapılan koreografi, farklı kadroların bayrakları, Basel’in acımıza gösterdiği hürmet, maç öncesi ve maç sonrası yapılan birlik beraberlik açıklamaları akıllara kazındı. Hürriyet muharriri Uğur Meleke, köşesinde tarihi maçı kıymetlendirdi ve 17 Ağustos 1999 Sarsıntısı ile ilgili bir ayrıntının altını çizdi.

Trabzonspor ile Basel ortasında oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi son1 6 play-off çeşidi maçı, 6 Şubat günü ülkemizi derinden sarsan sarsıntı felaketinin tesiriyle farklı bir boyutta oynandı.

Günler öncesinden yapılan davetler sonucunda Akyazı Stadyumu farklı grupların taraftarlarıyla doldu. Tribünlerde Türk bayraklarının yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Yeni Malatyaspor, Hatayspor üzere kulüplerin bayrakları dalgalandı. Maç öncesinde kent merkezinde buluşan 4 büyük ekip taraftarları kenti gezip birlik beraberlik iletileri verdi.

Akacan The Mall

DUYGULANDIRAN KOREOGRAFİ! KÖPEK ‘PROTEO’ DA UNUTULMADI

Maç öncesinde tribünlerde sarsıntı felaketinde akıllara kazınan anların resmedildiği bir koreografi yapıldı. Koreografi’de Yunan arama kurtarma görevlisinin kucağındaki bebek, enkazdan çıkan Türk bayrağı, vinç, arama kurtarma çalışmaları sırasında enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Meksika arama kurtarma köpeği Proteo da unutulmadı. Arama kurtarma görevlisinin kaskında ise yardıma gelen ülkelerin bayrakları yer aldı.

ETKİLENEN KENTLER TEK TEK ANILDI

Tribünleri dolduran her renkten taraftar müsabaka öncesinde tezahürat yapmazken zelzele felaketinden etkilenen 10 ilin plaka numalaranın geldiği dakikalarda tüm stadı inletti. 1. dakikada Adana ile başlayan tezahüratlarda taraftarlar bir yandan o kentin ismini söylerken başkaları daima bir ağızdan “Burada” diye bağırdı. Sarsıntının yaşandığı saat olan 04.17’de ise tezahürat yapılmadı ve tüm stat sessizliğe büründü.

‘HEP BİRLİKTE KAZANDIK’

İşin sportif tarafına geçildiğinde ise Trabzonspor, iki ayaklı cinsin birinci maçında İsviçreli rakibini 1-0 mağlup etti. Bordo-mavili temcilsimizin golünü 65. dakikada Larsen kaydetti. Son 16 tipine yükselecek grubunu belirleyecek rövanş maçı ise 23 Şubat’ta İsviçre’de oynanacak.

GOL SEVİNCİNDE TÜRK BAYRAKLI TİŞÖRT

Maça ikinci yarıda dahil olan ve 65’inci dakikada fileleri havalandıran Larsen, golün akabinde kadro arkadaşlarıyla birlikte tribünlere giderek üzerinde Türk bayrağı olan tişört açtı. Tüm futbolcular tişörtün önünde durdu. Uğurcan Çakır, bayrağımızı öperek kalesine döndü.

BAŞKANLARDAN BİRLİK MESAJLARI

Trabzonspor – Basel maçını, TFF Lideri Mehmet Büyükekşi ve Harika Lig kulüplerinin liderleri da tribünden takip etti. Liderler, maç öncesinde birlik beraberlik açıklamaları yaptı.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: TÜM RENKLER TRABZONSPOR ATACAK

6 Şubat’ta meydana gelen Sarsıntı bizi çok derinden etkiledi. Sahiden yüreğimiz yanıyor. Vatandaşlarımızın bu hususta ne kadar hassas olduğunu meydana çıkardı. Biz de tıpkı hassaslığı futbol ailesi olarak gösteriyoruz. Trabzonspor’un Basel ile yapacağı maç bizim için son derece kıymetli. Tüm dünyaya ileti vermek istiyoruz. Acımız çok büyük. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün bütün renkler hepsi Trabzonspor atacak.

DURSUN ÖZBEK: ORTAK OLMAK İÇİN GELDİK

Futbol ailesi bu türlü bir günde, Trabzonspor’umuzu desteklemek, güç vermek ve başarısına ortak olmak için buraya geldik. Bu akşam Trabzonspor’a muvaffakiyetler diliyorum. Bu acı günde, Türk insanına bir nebze olsun hoş bir gece yaşatmasını diliyorum.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: DAYANAK İÇİN BURADAYIZ

Sözün bittiği, boğazın düğümlendiği bir durum. Trabzon’da bir ulusal maç edasıyla buradayız. Tüm liderlerimizle dayanak için buradayız

ALİ KOÇ: DAYANIŞMA RUHU

İlk günden beri yaralarımızı birlikte saracağız diyoruz. Takdire şayan bir dayanışma ruhu. Biz futbol ailesi olarak elimizden gelen her şeyi yaptık. Burada Trabzonspor’u desteklemeye geldik. Hayat bir formda ne yazıkki devam ediyor. Sarsıntının yarattığı bu dayanışma ruhu inşallah futbolda biraz daha kalıcı olur. Bu bize ders olsun, inşallah futboldaki dayanışma ruhu daha fazla güçlenerek devam eder.

AHMET AĞAOĞLU: EMELİNE ULAŞMIŞTIR

Bizim sorumluluğumuz çok büyük. Sorumluluğumuzun gereğini elimizden geldiğince ve ötesinde yerine getirmeye çalıştık. Şu tabloyu gördükten sonra benim için bu maç maksadına ulaşmıştır.

ARDA TURAN: BUGÜNÜN RENGİ OLMAZ, TEK YÜREĞİZ

Galatasaray ve Ulusal Takım’ıne ski futbolcusu Arda Turan da maçı stadyumda izleyenler ortasındaydı. Maç öncesi açıklama yapan Turan; “Zor, çok külfetli günler. Bugünün rengi olmaz. Tek yüreğiz. Zelzele bölgesine elimizden gelen her şeyi yapacağız. Oradaki çocukların sporu futbolcu sevmesi için elimizden geleni yapacağız. Bizim ülkemizin insanı, birliği ve beraberliği çok hoş formda ortaya koyar. İnşallah bu günleri unutmayıp daha hoş günlere yelken açarız. Yalnızca bugün değil, bir sene sonra da Zelzele bölgesinde olacağız. Erden Timur’la da daha evvel konuştuk. Ülkemizin başı sağ olsun.” dedi.

UĞUR MELEKE: YÜZ BİN AVUSTURYA ŞİLİNİNİN HİKAYESİ

Futbol konuşmanın çok güç, hatta imkânsız olduğu bir gündü.

Türkiye, kısa bir mühlet evvel sabaha karşı yaşadığı büyük felaketle sarsılmış, 15 milyon vatandaşımız sarsıntıdan direkt etkilenmişlerdi. Çeşitli kaynaklara nazaran 7,4’le 7,7 ortasında bir şiddette olduğu açıklanan doğal afetin üzerinden şimdi 10 gün geçmiş, arama-kurtarma çalışmaları hâlâ devam ediyordu. Avrupa’nın tümü acımızı paylaşıyordu lakin futbolun işvereni UEFA, bu karşılaşmanın oynanması gerektiğine karar vermişti. Kimsenin futbol düşünecek ya da konuşacak hali yoktu elbette.

‘ACINIZI PAYLAŞIYORUZ’ PANKARTI

Sadece temsilcimiz değil, rakip kadro yetkilileri de birebir görüşteydi. Öğlenden sonra yurda gelen konuk sportmenler zelzeleyle sarsılan konut sahibi halkın yaralarını sarmaya kendilerini adamış, maça “acınızı paylaşıyoruz” pankartıyla çıkmışlardı. Afetzede yardım hesabına 100 bin Avusturya şilini yatırmayı da ihmal etmediler. “Avusturya mı? Şilin mi?” dediğinizi duyar üzereyim. Çünkü üstte yazdıklarımın dünkü maçla alakalı olduğunu zannediyordunuz bu iki kelimeyi görene kadar… Halbuki yazının buraya kadarki kısmı, 25 Ağustos 1999 günü Galatasaray’la Rapid Wien ortasında oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında yaşananlarla ilgiliydi. 17 Ağustos felaketinden kısa bir mühlet sonra oynanan o karşılaşma günü de hissedilenler, konuşulanlar, acılar, gözyaşları, ne yazık ki hepsi bugünle birebirdi. Takvimler 23 yıl ileriye sardı, lakin maalesef hiç ilerleyemedik.

DEPREM DEĞİL HIRSIZLIK ÖLDÜRÜR

O gün yaklaşık 20 bin, bugün de 35 bin yurttaşımızı zelzele değil, ihmal öldürdü. Sokakta silah ya da uyuşturucu unsur satmakla, inşasında deniz kumu kullandığınız daireyi satmak tıpkı şey. İkisi de taammüden cinayet. 1999 zelzelesi sonrasında Düzce Ersoy Apartmanı’nda 36 kişi hayatını kaybetti, dava vakit aşımına uğradı. Ömür Hastanesi’nde 11 kaybımız vardı, dava vakit aşımına uğradı. Yalova Ceylankent Sitesi 98, Kocaeli Ubay Apartmanı 58 vatandaşımıza mezar oldu. Müteahhitlerin aldığı cezalar ertelendi. Sarsıntı öldürmez, adaletsizlik öldürür. Zelzele öldürmez, hırsızlık öldürür. Acımız çok büyük. Ulusumuzun başı sağ olsun.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.