SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

‘Tosuncuk’ davası sürüyor… Kayınpederini işten çıkarmış

ÇİFTLİK BANK davasında tutuklu yargılanan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da ortalarında bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi.

‘Tosuncuk’ davası sürüyor… Kayınpederini işten çıkarmış
Akacan The Mall
24.12.2022 07:39
0
A+
A-

‘Tosuncuk’ davası sürüyor… Kayınpederini işten çıkarmış
ÇİFTLİK BANK davasında tutuklu yargılanan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da ortalarında bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada savunma yapan Mehmet Aydın’ın kayınpederi tutuksuz sanık Hakan Soysal, “Şirkette bir ay kadar maaşlı çalıştıktan sonra şirketin yeni yöneticileri bizi işten çıkardı. Bu nedenle suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya Fatih Aydın cezaevinden Ses ve İmajlı Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, kimi tutuksuz sanıklar ve müştekiler ile taraf avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu. Mahkeme lideri, tutuklu sanık Mehmet Aydın’ın duruşma saatinde SEGBİS sistemiyle arandığını lakin kendisinin duruşmaya katılmak istemediğini bildirmesi üzerine SEGBİS ilişkisinin kesildiğini tutanağa geçirdi.

‘BİR AY SONRA ÇIKARDILAR’

Akacan The Mall

Duruşmaya Bursa 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nin SEGBİS salonundan bağlanan Mehmet Aydın’ın kayınpederi tutuksuz sanık Hakan Soysal, ”Çiftlikbank’ın sahibi olarak bilinen Mehmet Aydın, kızım Sıla Aydın ile 2017 yılı Nisan ayında evlendiği için tanıdığım birisidir. 2017 yılı Haziran ayında evvelden tanıdığım 3 kişi ile Bursa’da Çanakkale Dora Besin Limited Şirketi’ni kurup işletmeye başladık. 3 ay kadar sonra şirketi Çiftlikbank olarak bilinen şirketin kurucusu olan Fame Game şirketine sattık. Satın alma teklifi Mehmet Aydın’dan geldi. Bir ay kadar maaşlı çalıştıktan sonra şirketin yeni yöneticileri bizi işten çıkardı. Mehmet Aydın bana bilgisayar yazılım işi yaptığını söylemiş, ben de kızımla evlenmeden evvel etraftan yaptığım araştırmada bilgisayar yazılım işi yaptığını öğrenmiştim” diye konuştu.

‘KIZIMA BERBAT DAVRANDI’

Hakan Soysal, tabirinin devamında şu tabirleri kullandı: “Kızımla evlendikten 1 ay sonra Uruguay’a gittiler. Kızım oradan beni arayıp Türkiye’ye gelmek istediğini söyledi. Kızıma berbat davranıyormuş, uyuşturucu kullanıyormuş, öteki bayanlarla aldatmış. Bunun üzerine bir mazeret ile kızımın Türkiye’ye gelmesini sağladık. Bir daha da göndermedim. Mehmet Aydın müdafaalarını tehdit maksatlı konutuma bile gönderdi. Kızımın Bursa Aile Mahkemesi’nde Mehmet Aydın aleyhine boşanma davası açtı ve hala dava devam ediyor. İleri sürülen ‘dolandırıcılık’ ve ‘suç işlemek maksadıyla örgüt kurma’ savları hakkında benim hiçbir ilgim yoktur.

DURUŞMA ERTELENDİ

Kaldı ki sattığımız şirkette sigortalı olarak çalışırken işten bile çıkarıldım. Kızım, Sıla Aydın hala Bursa’da yanımdadır. Bu nedenle suçlamaları kabul etmiyorum.” Duruşmada kelam alan tutuklu sanık Fatih Aydın ise, “Ben, suça mevzu olduğu argüman edilen çiftlikler üzerinde rastgele bir idare yetkisine sahip değildim. Bu konu, birtakım sanık sözlerinde de anlaşılmaktadır. Ayrıyeten evrakta tekrar şahit olarak tabiri alınan Ahmet Faruk isimli şahıs Kıbrıs’ta bulunan şirketle ilgili tüm para idaresinin Mehmet Aydın ve Cumhur Yurdakul tarafından yönetildiğini beyan etmiştir. Ben haksız yere tutukluyum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi. Duruşma, eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

MEDYAYI SUÇLAMIŞTI

Mehmet Aydın, Mayıs 2022’de görülen duruşmadaki savunmasında, “Şirketin içini boşalttığım büsbütün medyanın kışkırtmasıdır. Şirketin mal varlığı bedelleri daima artış göstermiştir. Asla insanları kandırmak, onlara ziyan vermek üzere bir niyetim olmadı. Hatasızım, tahliyemi talep ediyorum” demişti. Hazırlanan 3 farklı iddianamede, 1’i firari toplam 48 sanıktan 18’inin örgüt yöneticisi, 23’ünün örgüt üyesi ve 7’sinin de örgüte yardım eden pozisyonunda olduğu belirtilirken, toplamda 4 bin 449 kişi de ‘müşteki’ olarak yer alıyor. Aydın’ın da bulunduğu 18 örgüt yöneticisi, ‘suç işlemek gayesiyle örgüt kurma ve yönetme’ , ‘bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık’, ‘ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı pahalarını aklama’ hatalarından toplamda 25 bin 39 yıldan 83 bin 446 yıla kadar mahpus cezası istemiyle yargılanıyor.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.