Togg’un şarj üniteleri sitelere kurulacak
İstanbul Sancaktepe’de Türkiye Kentsel Tesis İdare Derneği (TRKTYD) tarafından ‘2. Tesis İdare Doruğu ve Ödül Merasimi Programı’ Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un iştirakiyle gerçekleşti.
Togg’un şarj üniteleri sitelere kurulacak
İstanbul Sancaktepe’de Türkiye Kentsel Tesis İdare Derneği (TRKTYD) tarafından ‘2. Tesis İdare Doruğu ve Ödül Merasimi Programı’ Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un iştirakiyle gerçekleşti.
Programa birebir vakitte Sancaktepe Belediye Lideri Av. Şeyma Döğücü, Türkiye Kentsel Tesis İdare Derneği (TRKTYD) Genel Lideri Suat Sandalcı ve STK temsilcileri katıldı. Merasimde konuşan Bakan Kurum, elektrikli araçlar için şarj ünitelerinin sitelere kurulmasıyla ilgili yapılan çalışmalara da değindi.
6 BİN 800 TALEP Bakan Kurum, “Biliyorsunuz daha evvel yaptığımız mevzuat düzenlemeleriyle, Togg başta olmak üzere, elektrikli araçlara olan muhtaçlığın daha da ağırlaşacağını düşünerek, kapalı yer içermeyen şarj ünitelerinin yapı ruhsatı alınmadan tesis edilmesine imkân sağlamıştık. Derneğimiz de, çok kısa bir müddet evvel ülkemizin birinci yerli ve ulusal arabası olan Togg’un elektrikli şarj ünitelerinin sitelere kurulması için bir çalışma başlattılar. Kısa bir mühlet içerisinde alınan 6 bin 800 sitenin talebini, vatandaşlarımızın yeni arabamıza gösterdikleri hassasiyetin kıymetli bir yansıması olarak görmüş olduk” dedi.
Kurum konuşmasında su tasarrufuna da değinerek, “İklim değişikliği ile uğraş çerçevesinde boşa akan yağmur sularımız da var. Bu da çok değerli. Yani önümüzdeki süreçte göreceğiz, su savaşları çıkacak. O yüzden havamıza, suyumuza, yeşilimize, toprağımıza sahip çıkmak zorundayız. Ve akan yağmur sularını binaların rezervuarlarında kullanılması, artan suların ise bahçelerde kullanılmasına yönelik 2 bin metre kareden büyük parsellerde yapılacak yapılar için yağmur suyu depolama sistemini mecburî hale getirdik” tabirlerini kullandı.