SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Togg dünya ligine hazır

Togg dünya ligine hazırTogg’un Gemlik’te bulunan üretim tesisi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iştirakiyle açılacak …

Togg dünya ligine hazır
Akacan The Mall
13.10.2022 07:24
0
A+
A-

Togg dünya ligine hazır
Togg’un Gemlik’te bulunan üretim tesisi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iştirakiyle açılacak. Banttan inecek birinci model elektrikli C-SUV, 5 aylık testlerin akabinde Mart 2023’te satışa sunulacak. 15-18 ay boyunca yalnızca iç pazara akabinde da Avrupa’ya satılacak C-SUV’un nasıl satılacağı ise büyük merak konusu. Varsayımlar Togg’un ne yalnızca online ne de bayilik formülüyle, tıpkı teknoloji devleri üzere tecrübe merkezleri üzerinden satılacağı tarafında.

Türkiye’nin global teknoloji markası Togg, ‘akıllı cihaz’ olarak tanımladığı C-SUV segmentindeki birinci arabasını banttan indirmek için gün sayıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştirakiyle 29 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek merasim kapsamında, Togg’un Gemlik’te inşası tamamlanan üretim tesislerinin açılışı gerçekleşecek. Açılışla birlikte bugüne kadar protip atölyesinde üretilerek çeşitli yol testleri yapılan C-SUV modeli seri üretime büsbütün hazır hale gelecek. Çabucak akabinde Togg C-SUV yollara çıkmaya hazır olduğunu belgelemek üzere akredite test merkezlerine gönderilecek. Yaklaşık 5 ay sürecek homolagasyon testlerinin akabinde onay evraklarını alacak Togg’un büsbütün elektrikli C-SUV modeli, Mart 2023’te satışa çıkacak.

1 MİLYON ÜRETİM HEDEFİ

Akacan The Mall

C-SUV’un akabinde 2025 yılında tekrar C segmentindeki büsbütün elektrikli Sedan satışa sunulacak. Bu modeli sırasıyla C-Hatchback, B-SUV ve C-MPV modelleri takip edecek ve böylelikle Togg’un eser gamı tamamlanmış olacak. 2030 yılına kadar tek bir platformdan sıraladığımız bu 5 farklı yüzde 100 elektrikli modeli üretmeyi hedefleyen Togg, 7 yıllık müddet sonunda ise yıllık 175 bin adetlik üretim kapasitesine ulaşarak toplamda 1 milyon adet aracı bantlarından indirmeyi hedefliyor. Bu ortada, 1.2 milyon metrekare açık alan üzerine kurulan Gemlik tesisinin yıllık 175 bin adetlik kapasiteye ulaşmasıyla 4 bin 300 kişiyi istihdam edeceği de paylaşılan ayrıntılar ortasında yer alıyor.

Gemlik’teki tesis yalnızca bir üretim tesisi olmayacak. ‘Gemlik Kampusu’ olarak isimlendirilen tesislerde bir kullanıcı tecrübe merkezi hizmeti de verilecek. Tüketiciler Togg’un mobilite ekosistemine yönelik teknolojilerini ve eserlerini bu alanda deneyimleyebilecek. Öte yandan, Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş’ın, “Ülkesinde başarılı olmayan bir marka yurtdışında da başarılı olamaz. Bu nedenle birinci 18 aylık süreçte ülkemizdeyiz” kelamlarıyla vurguladığı üzere üretilen C-SUV’lar birinci olarak Türkiye’deki tüketicilerle buluşacak. Bu mühlet, talebin durumuna nazaran 3 ay daha aşağıya çekilebilecek yani 15 ayın akabinde da ihracat gerçekleşebilecek. İhracatta ise birinci etapta Almanya ve Fransa üzere ülkeler hedeflenecek.

APPLE ÜZERE SATIŞ MODELİ

Togg’un iç pazardaki satış metodu ise klasik bayilik sisteminden de yalnızca online satıştan da farklı olacak. Bu noktada, Togg’un kendisini bir teknoloji şirketi üzere konumlaması değerli ipuçları veriyor. Şimdi netleşmiş değil ancak ‘Apple’ gibisi tecrübe merkezlerinde kullanıcıların araca temas edip sipariş süreçlerini başlatabileceği bir model geliştiriliyor olabilir. CEO Karakaş da satışla ilgili ipuçlarını şu sözlerle aktarmıştı: “Şu anda dünyada olmayan tecrübe merkezi biçiminde bir yapılanma düşünüyoruz. Ne yalnızca klâsik bir bayi ne de yalnızca online satıştan fazla ikisinin de yer aldığı, harmanlandığı bir tecrübe merkezi üzerine düşünüyoruz. Her vilayette bunlardan bir tane olabilir. Tekrar yoğunlukla ilgili olarak planlar değişebilir.”

SEYİR HALİNDEYKEN ÖDEME YAPACAK

4 tekerlekli bir akıllı telefon üzere kullanılacak Togg modelleri için start-up’lardan blok zinciri şirketlerine birçok teknoloji işbirliği de yapılmaya devam ediyor. Son olarak, Paycell ile işbirliğine giden Togg, mobilite tahlillerine Paycell’in ödeme sistemleri ve dijital finansal tahlillerini de entegre edecek. Böylelikle Togg kullanıcıları, ‘Togg Cüzdan’larını oluşturarak, seyir halindeyken Togg’un mutabakatlı üye işyerlerinin eser, servis ve hizmetlerini satın alabilecek. Ayrıyeten kullanıcılar, Togg’un navigasyon sistemi üzerinden kelam konusu işyerlerinde ve elektrikli araç şarj istasyonlarında ödemelerini araçtan inmeye gerek kalmadan kolaylıkla
yapabilecek.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.