SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Tıp fakülteli Eyşan sınıfı geçince lokma dağıttı

Tahsil hayatı boyunca birinci sefer bir dersten kalan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Eyşan Öztoprak, ‘3’üncü sınıfı geçersem lokma dağıtacağım’ dedi ve dediğini yaptı. Öztoprak, üniversitenin Göztepe yerleşkesi önünde 750 kişilik lokma döktürdü.

Tıp fakülteli Eyşan sınıfı geçince lokma dağıttı
Akacan The Mall
05.12.2022 10:52
0
A+
A-

Tıp fakülteli Eyşan sınıfı geçince lokma dağıttı
Öğrenim hayatı boyunca birinci sefer bir dersten kalan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Eyşan Öztoprak, ‘3’üncü sınıfı geçersem lokma dağıtacağım’ dedi ve dediğini yaptı. Öztoprak, üniversitenin Göztepe yerleşkesi önünde 750 kişilik lokma döktürdü.

Eyşan Öztoprak ortaokulu Kayseri TED Koleji’nde birincilikle bitirdi. O zamanki ismiyle Düzey Belirleme Sınavı’nda (SBS) birinci 100’e girme başarısı gösterip Galatasaray Lisesini kazandı. Oradan da muvaffakiyetle mezun olan Öztoprak 2019 yılında sayısalda 2 bin 500’üncü olarak Fransa Lyon Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden teklif aldı. Lakin o Türkiye’de kalmak istedi ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okumayı tercih etti. Birinci iki seneyi kayıpsız geçti, 3’üncü sınıfta kardiyoloji dersinde takıldı. Geçtiğimiz sene kardiyolojiden kalan Öztoprak bu dersi bütünlemede de veremeyince 4’üncü sınıfa başlayamadı.

İLK SEFER BİR DERSTEN KALDIM
Eyşan Öztoprak hayatı boyunca daima başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi ve şöyle devam etti; “Eğitim hayatım boyunca hiçbir dersten kalmadım daima parmakla gösterilen bir öğrenciydim. Üniversitede 3’üncü sınıfa geldiğimizde 10-12 dersten sorumlu olduğumuz bir imtihan oluyoruz bu imtihana komite deniyor. Ben de kardiyolojiden 45 almam gerekirken 42 aldım ve geçemedim. Yazın bütünlemede talihimi denedim tekrar olmadı. Bizim fakültede komiteyi alttan almak diye bir şey olmadığından 4’üncü sınıfa başlamak için bu imtihanı vermeliydim. Eylül ayından bu yana kütüphanede çalıştım. İki hafta evvel 65 alarak 3 ay gecikmeli de olsa 4’üncü sınıfa başladım.

Akacan The Mall

‘KARDİYOLOJİDEN GEÇERSEM HAYIR YAPACAĞIM’
Çok düşünceli bir süreçten geçtim. Sınıfı geçmem uzun sürünce arkadaşlarımla şakalaşmaya başladık. O kadar yoruldum ve gerilim yaşadım ki geçersem lokma döktüreceğim diye adak adadım. Laf da bir defa ağızdan çıktı olağan.”

LOKMAYI KÜTÜPHANEDE GERİLİM ÇEKENLERLE PAYLAŞTIM
Dağıttığı lokmayı kendi fakültesi yerine imtihana hazırlık sürecinde yanında olanlara yakın bir noktada paylaşmayı tercih eden Öztoprak şunları söyledi; “Normalde bizim derslerimiz Marmara Üniversitesi’nin Başıbüyük yerleşkesinde fakat ben lokmayı Göztepe yerleşkesinin önünde dağıttım. Fakülteden arkadaşlarım ortasında ‘biz niçin yiyemiyoruz’ diyenler oldu. Ama ben komiteden geçmek için aylarca Göztepe’deki kütüphanede çalıştım, orada benim üzere cefakâr arkadaşlar edindim. O yüzden lokma benim üzere kütüphanede gerilim çeken arkadaşlarıma nasip olsun istedim. Ayrıyeten imtihan çıkışına denk geldiği için daima öğrenciler yedi.”

ARKADAŞLARIM İNANMADI
Bir öğrencinin lokma döktürmesine şaşıranlar olduğunu tabir eden tıp fakültesi öğrencisi; “Lokma döken beyefendiye daima soruyorlardı o da en sonunda araçta yazıyor olmasına karşın ‘Eyşan Hanım sınıfı geçti onun için lokma döküyoruz’ diye bağırmaya başladı. Ancak ben bu durumu şaşkınlıkla karşılamadım zira arkadaşlarım da inanmadı. ‘Gelin lokma dağıtacağım’ dediğimde kimse gelmedi. O kadar imkânsız gördüler lakin sonra pişman oldular. Şimdi karar vermedim lakin mezuniyet sonrası için de tahminen bir adak adarım” dedi.

‘İYİ EYŞANLAR DA VARMIŞ’
Ezel dizisinde Cansu Dere’nin oynadığı Eyşan karakteri toplumsal medya lisanına makus karakterlerin simgesi olarak yerleşti. Dizideki Eyşan karakteriyle birebir ismi taşıyan Öztoprak lokma dağıtımı sırasında ve daha sonra toplumsal medyada en çok yorumun ismine geldiğini söyledi ve şöyle devam etti; “Öncelikle ismime çok takıldılar. ‘Gerçekten ismin Eyşan mı?’ diye soran çok oldu. Eyşan’ı sırf dizi karakteri zanneden varmış. Lokmayı yemeden evvel adımın yazdığı tabelayı görüntüye çektiler. Bu ismi yalnızca bir dizi karakteri olarak biliyorlarmış. Aldığım en farklı reaksiyon; ‘Demek düzgün Eyşan’lar da varmış’ oldu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.