SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

TİM Lideri Gülle’den seçim açıklaması

TİM Lideri Gülle’den seçim açıklamasıTürkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Lideri İsmail Gülle, evvelki gün gerçekleşen Dokuma ve Hammaddeleri Kesim …

TİM Lideri Gülle’den seçim açıklaması
Akacan The Mall
20.05.2022 14:23
0
A+
A-

TİM Lideri Gülle’den seçim açıklaması
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Lideri İsmail Gülle, evvelki gün gerçekleşen Dokuma ve Hammaddeleri Kesim Heyeti seçimleriyle ilgili yaşanan tartışmalara ait olarak, “14 kişinin oy kullandığı, 3 adayın olduğu ve yalnızca ikisinin seçileceği…

TİM Lideri İsmail Gülle, Dokumacılık ve Hammaddeleri Bölüm Heyeti seçimlerine ait kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan baş karışıklığının giderilmesi ve seçimde yaşananlarla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi.

18 Mayıs tarihinde Dokuma Dal Şurası toplantısını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Gülle, toplantıda, bölüm konseyi lideri ve iki lider yardımcısı seçimi için oylama yapıldığını anımsattı.

Akacan The Mall

Gülle, “Bugün burada bir ortaya gelmemizin sebebi, bu seçim ve ardından neden olduğu yapay tartışmalardır. Bugün bu yapay tartışmaların, kamuoyunu daha fazla meşgul etmemesi için maalesef bu toplantıyı organize etmek zorunda kaldım.” tabirlerini kullandı.

“Geldiğimiz nokta şaşırtıcı”

Dal konseyinin 14 temsilciden oluştuğunu ve birinci oylamanın dal konseyi başkanlığı için yapıldığını aktaran Gülle, şunları kaydetti:

“TİM Lideri olmam nedeniyle ben, bölüm konseyi başkanlığına aday olmadım. Bu çeşitte oy çokluğu ile Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Liderimiz Fikret Kileci lider seçildi. İkinci tıp oylama, benim de aday olduğum iki lider yardımcılığı için yapıldı.

Tartışmalara sebep olan da bu seçimdir. Dünyanın neresinde olursanız olun, matematik ve sayılar katılığın en gerçek sözüdür. 14 kişinin oy kullandığı, üç adayın olduğu ve yalnızca ikisinin seçileceği bir denklemde, 5 oy her durumda lider yardımcılığı için kafidir. Ancak matematiği, hakkı-hukuku ve demokratik kültürü by-pass etmek isteyenleri, bu seçimde de üzülerek gördük.”

Gülle, yakın periyotta dokumacılık dalının bedelli temsilcileri ile bölgesel toplantılarda bir ortaya geldiklerini ve istişarelerde bulunduklarını vurgulayarak, “Bu görüşmelerin sonucunda gördüğümüz takviye ve teveccüh ile dokuma dal şurası lider yardımcılığına aday gösterildim. Bugün geldiğimiz nokta bizim için son derece şaşırtıcıdır. ” değerlendirmesinde bulundu.

“Seçimler yenilenmeli”

İsmail Gülle, bir basın mensubunun seçimlerin iptalinin kelam konusu olup olmadığına dair sorusuna ise, “Tekstil ve Hammaddeleri Kesim Heyeti seçimlerinin tekrar yapılması lazım, tekrar seçim yapılması lazım. Zira karar burada budur. Burada bir oy pusulasından iki isim çıktığı vakit, Türkiye’de yapılan her seçimde böyledir. İki tane tıpkı adama ya da iki tane zarf attığınız, tıpkı zarftan iki oy, dünyanın her yerinde demeyelim lakin en azından bizdeki seçimlerde geçersizdir. Her kişinin bir oy hakkı vardır. Her kişinin bir oy hakkı olduğu bir durumda, 14 kişilik bir irade sonucu belirler. Bu sonuca kimsenin itiraz ettiği yok aslında. Lakin 14 kişilik oy kullandığı yerde 23 kişi olduğu vakit, aritmetik değişiyor. Hak, hukuk değişiyor, kural değişiyor.” yanıtını verdi.

Gülle, son dört yılda ihracatçı firma sayısının 65 binden 103 bine yükseldiğini, ihracatçıların 217 sorunun tahlile kavuştuğunu, idaresi devraldıkları 2018 yılından bir yıl evvel 164,5 milyar dolar olan ihracatın, 2021 yılında Cumhuriyet tarihi rekoru kırarak 225 milyar doları aştığını aktardı.

Tartışmalara neden olan seçimin yaşandığı dokumacılık bölümünün sayılarının da kendileri için bir gurur vesilesi olduğunu söyleyen İsmail Gülle, Türk dokumacılık dalının global ihracatta altıncılıktan beşinciliğe yükseldiğini , bu süreçte, kesimin dünya ihracatından aldığı hissesi yüzde 2,8’den yüzde 3,6’ya çıkardığını söyledi.

İTKİB’den yazı

Öte yandan İstanbul Dokuma ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (İTKİB) tarafından Genel Sekreter Mustafa Bektaş imzasıyla bugün Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreterliğine bir yazı gönderilerek başkanlık yardımcılığını birebir pusulada isimleri yazan adayların kazandığı bildirildi. Bloomberg HT tarafından görülen yazıda, “18.05.2022 tarihli Dokuma ve Hammaddeleri Kesim Konseyi toplantısının 1. gündem hususu çerçevesinde yapılan seçim sonucunda Dokuma ve Hammaddeleri Kesim Konseyi Başkanlığına Güneydoğu Anadolu Dokumacılık ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) İdare Şurası Lideri Ahmet Fikret KİLECİ; Lider Yardımcılıklarına ise ATHİB İdare Şurası Lider Yardımcısı Zeki KIVANÇ ve UTİB İdare Şurası Lideri Pınar TAŞDELEN ENGİN seçilmişlerdir. Bilgileri ve gereğini arz ederim.” denildi.

Yazının, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’ne de iletildiği görüldü.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.