SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

TFF Lideri Nihat Özdemir’den hakemlere! “Yeni bir devir başlıyor, gördüğünüzü çalın…”

Türkiye Futbol Federasyonu Lideri Nihat Özdemir hakemlerin en az konuşulduğu bir ortama kavuşacaklarına inandığını belirterek, “Öncelikle, tüm …

TFF Lideri Nihat Özdemir’den hakemlere! “Yeni bir devir başlıyor, gördüğünüzü çalın…”
Akacan The Mall
03.04.2022 10:46
0
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu Lideri Nihat Özdemir hakemlerin en az konuşulduğu bir ortama kavuşacaklarına inandığını belirterek, “Öncelikle, tüm hakemlerimize, burada bulunan konuklarımıza, spor ailemize, futbolseverlerimize ve milletimize, 2022 yılında başta sıhhat olmak üzere, huzur ve memnunluk diliyorum. Salgınla amansız bir halde çaba veren ülkemizin ve tüm dünyanın, en kısa müddette tam olağana dönmesini temenni ediyorum. 2.5 yılı TFF Başkanlığım devri olmak üzere, yaklaşık 7 yıldır hakemlerimizle beraberim. Bu süreçte birçok hakem seminerine katıldım, bilhassa hakemlerimizin yanında olmak, onları anlamak ve dayanak vermek istedim. Türk hakemliğinde yeni yılla birlikte, yeni bir devir başlıyor. İhtilal sayılacak bir projeyi hayata geçiriyoruz. Hakemliğimizde bilimsel ve teknoloji kullanımına yeni bir anlayış getiriyoruz. Harika Lig ve 1’inci Lig Kulüpler Birliğimiz ile ortaklaşa, Türk Futbol Hakemliği Çalışma Kümesi oluşturduk. Bu işi, tüm paydaşlarıyla ve konsensüsle çözmek için birinci sefer bu derece geniş kapsamlı halde bir ortaya geldik. Yeniden hakemliğin dünyadaki en kıymetli isimlerinden David Elleray ile danışman olarak anlaştık. Sayın Elleray, bizlere bir kıymetlendirme raporu sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Komitemizde, iki aydır yeni sistem üzerinde ağır bir biçimde çalışmalarda bulunuyoruz. Bütün liderlerimiz bu toplantılara katılıyor, fikirlerini söylüyorlar. Samimi biçimde bu projeye inançlarını ve dayanaklarını anlatıyorlar. En son geçtiğimiz hafta Riva’da, liderlerimizin iştiraki ile yaptığımız bir toplantımız oldu. Toplantıda; tüm liderlerimiz çalışmalarla ilgili olumlu izlenimlerini yineledi. Hatta ziyaretimize gelen Beşiktaş kulübümüzün lideri sayın Ahmet Parıltı Çebi, Riva’dan çok yeterli izlenimlerle ayrıldığını, yeni periyotla birlikte hakem kusurlarının olmayacağının muştusunu verebileceğini kamuoyuna anlattı. Bu projeye takviye veren tüm lider ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Özetle; futbol ailesinden, liderlerimizden umut veren, optimist iletiler alıyoruz. Biliyorum ki, MHK de hakemler de bugüne kadar ki kusurların farkındalar ve kusurları minimuma indirmek için âlâ niyetle çalışıyorlar. İnşallah, bu işi daima birlikte çözeceğiz. Bu yolun sonunda; hayal ettiğimiz üzere hakemin en az konuşulduğu bir futbol ortamına kavuşacağız, Türk hakemliği Türk futbolunun odak noktasından çıkacak” diye konuştu. 

MHK DEĞİŞİMİ İLE BİRLİKTE, HAKEMLERİMİZİN YETERLİ GİDEN PERFORMANSI OLDUĞUNU GÖZLEMLİYORUZ

Merkez Hakem Şurası’nda yaşanan değişim için de Özdemir, “Bildiğiniz üzere dönem içerisinde Merkez Hakem Konseyimizde bir değişiklik yaşadık. Sayın Serdar Tatlının istifası sonrasında, acilen aksiyon alıp, Sayın Ferhat Gündoğdu başkanlığında yeni bir konsey oluşturduk. Sayın Gündoğdu’nun hem hakem, hem akademisyen hem de yönetici kimliğiyle, Türk hakemliğinde kıymetli projelere imza atacağına inanıyorum. 27 Ekimde vazifeye başlayan yeni heyetimiz, iki aylık süreçte, değerli adımlar attı. Öncelikle VAR takımını genişletmek için çalışmalarına başladı. TFF İdare Konseyi olarak bizler de talimat değişiklikleri ile kendilerine takviye verdik. Gelecek dönem Spor Toto 1’inci Ligde VAR sistemini hayata geçirecek olmamızı da göz önüne alan şuramız, VAR projesini aralık ayı ile birlikte devreye sokup var sertifika sürecini tamamlayan hakemlerimizi AVAR2 olarak alana sürdü. Yeniden Aralık ayı sonunda, umut vaat eden hakemlerimizi kıymetlendirmek üzere, çok geniş kapsamlı eğitim ve testler içeren bir seminer düzenlendi. Türk hakemliğine yeni yüzler kazandıracak, hakemliğimizin geleceğini sağlama alacak tüm bu çalışmalar, artarak devam edecektir. MHK değişimi ile birlikte, hakemlerimizin uyguna giden bir performansı olduğunu gözlemliyoruz ve bu mevzuda umutluyuz. Bu kapsamda, tüm kulüplerimizden beklentimiz, devam eden Türk hakemlik sistemi çalışmalarına da katkı veren Merkez Hakem Heyetimize her manada takviye olmalarıdır” formunda konuştu. 

GÖRDÜĞÜNÜZÜ ÇALIN, TEREDDÜT ETMEYİN

Akacan The Mall

Özdemir, ligin ikinci yarısı öncesinde hakemlerden ellerinden gelenin en düzgününü yapmalarını isterken, “Son olarak sizlere seslenmek, kimi ihtarlarda bulunmak istiyorum. Mevcut futbol ortamında güç bir misyon yapıyorsunuz. Futbolun en kritik aktörü olarak, maalesef, kusur krediniz yok denecek kadar az. Zira futbol çok büyüdü, beklenti arttı, tenkit fazlalaştı. Münasebetiyle sizlerin yükü çok ağırlaştı. Bu ortamda sizlerin yükünü hafifletmek ismine, bizler elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz. Fakat sizlerden de azami uygun idareler bekliyoruz. Alanda gerilmeyin, sakin olun, tereddüt etmeyin, gördüğünüzü çalın, korkmayın, cesurca kararlar alın. Fakat en kıymetlisi inanç hissini verin. Bağlantı dilinize kesinlikle dikkat edin ancak Türk hakemliğini alanda ezdirmeyin. Unutmayın ki, sizler federasyonumuzu temsil ediyorsunuz. Sizlerin ikinci yarıda çok başarılı olacağınıza inanıyorum” diye konuştu.

HAKEMLERİMİZE MUVAFFAKİYETLER DİLİYORUM

Kokart merasimi öncesi tüm hakemlere muvaffakiyet dileyen Özdemir, “Birazdan FIFA kokart törenimizi yapacağız. Birinci kere FIFA kokartı takacak olan hakemimiz Zorbay Küçük ile, Seçkin kategoriye yükselen Halil Umut Meler’i tebrik ediyorum. Tekrar, Katar 2022 Dünya Kupası aday hakem seminerine davet edilen Seçkin hakemimiz Cüneyt Çakır’ın da muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum. Sözlerimi tamamlarken, tüm hakemlerimize dönemin ikinci yarısı için muvaffakiyet temenni ediyorum. futbol ailemize, bir sefer daha yeni yılda sıhhat, huzur ve muvaffakiyet dileklerimi sunuyorum. Herkese hürmet ve sevgilerimi sunuyorum” dedi. 

AĞAOĞLU: GERÇEK OLDUĞUNA İNANDIĞINIZ KARARI VERİN 

Kulüpler Birliği Lideri Ahmet Ağaoğlu, hakem sistemiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü söylerken, “Kısa müddette kıymetli bir uzaklık kaydettik. Çalışmalar bizi çok farklı bir noktaya getirdi. Oynattığınız bir konum, vermediğiniz bir gol çok büyük sonuçlar doğuruyor. Kulüplerimizin ekonomik durumu verilen kararlarla bizler kadar sizlerin de elinde. Biz bir aileyiz. Sizlerin yapmış olduğu işin yükünü biliyoruz. Adalet dağıtmak güç bir aksiyon. Bu hareket için de yürek sahibi olmalısınız. Gerçek olduğunu inandığımız kararı verin, o düdüğü çalın. Kulüpler Birliği ve kulüpler olarak o yüreğin gerisinde biz varız. Kulüplere, federasyona ve MHK’ya inancın, şahıslara güvenmeyin. Hiçbirinizin gelmiş olduğunuz, mesleğinizi getirdiğiniz noktaya kimse sayesinde gelmediniz. Eğitim kahrımız var. En âlâ eğitim nasıl veriliyorsa bunu yerine getirmek bizim görevimiz” dedi.

GÜNDOĞDU: 53 DAKİKA 38 SANİYE OLAN TOPUN OYUNDA KALAMA MÜHLETİNİ ARTIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Merkez Hakem Şurası Lideri Ferhat Gündoğdu, hakemliği daha yeterli bir düzeye çıkarmak için çalıştıklarını lisana getirirken, “Futbol yalnızca bir oyun ancak sanayi haline geldi. Futbolun tüm paydalarının yaptığı işler mercek altına aldı. Kendi işlerimize bakıldığı vakit mevcut yöntemlerde değişim olduğunu görüyoruz. Bu dönüşümü nasıl hayata geçtiğini fark ediyorsunuz. Problemlere ortak akılla tahlil buluyoruz. Çalışma kümesinde daha fazla empati yapıldığın görmekteyiz. Ortak maksat futbolun marka kıymetini yükseltme. Hakemler olarak büyük efor içerisindeyiz. Temelinde şeffaflık ve hesap verebilirlik olarak devam ediyoruz. Misyona geldiğimiz iki aylık devirde liglerimizi en uygun biçimde tamamlayarak kıymetli projeleri hayat geçirmeye çalıştık” dedi.

KARARLARDA DENGELİ OLMA GAYESİNDEYİZ

Gündoğdu, Hakemlik İdare Sistemi’ni kurduklarını ve bunun hakemler için büyük bir değer arz ettiğini belirtirken, “Önümüzdeki yıl Spor Toto 1’inci Lig’de VAR yer alacak.  Hakemlerimizin 17nci hafta prestiji ile AVAR olarak deneyim kazanmasını istedik. Önümüzdeki yıl Spor Toto Harika Lig ve Spor Toto 1’inci Lig için 10 genç hakemi 1’nci Lig hakem takımına kattık. Hakemlerle ilgili bilgileri federasyon yapısında toplayacağız. Hakemlik İdare Sistemini oluşturmaya başladık. Hangi yönetici gelirse gelsin sürdürülebilir bir sistem bulacak. Bayan futbolunun gelişimine katkı sağlayacak bayan hakemlerimizin liderliğinde çalışmalar başlattık.  İlk yarıdaki yanılgılarımızı masaya yatıracağız, amaçlarımızı kişisel gayelere çevirerek hakemlere bildiri edeceğiz. 53 dakika 38 saniye olan topun oyunda kalma mühletini ikinci yarı artırmaya çalışacağız. Futbolda sıfır kusur imkansız lakin dengeli olmak en temel hedefimiz. İş birliğine değer veriyoruz. Birinci yarıda gösterdiğiniz yardım ve takviyesi sürdürmenizi istiyoruz” biçiminde konuştu. 

SANCAK: 4 BÜYÜK KULÜP FOBİSİNDEN KURTULMANIZ LAZIM

Adana Demirspor Lideri Murat Sancak, hakemliğin sıkıntı bir meslek olduğunu söylerken, “Çok güç bir iş. Gördüm yaşadım. Geldiğimiz noktada zevk alarak bu işi yapıyorum. Futbol bir oyun. Her türlü sonuç var. O gün kim istediyse o kazanıyor. Kaybederken kendimizi sorgulamalıyız. Haneler olarak meşakkatli ve kutsal bir vazife yapıyorsunuz. Bir kararla kentin futbolcuların yazgısını değiştiriyorsunuz.  4 büyük kulüp fobisinden kurtulmanız lazım. Çok kıymetli kulüpler ancak yalnızca 4 kulüp yok. Birlikte hareket etmeliyiz. Adana Demirspor’un haklarını koruyacağıma kelam verdim. Alana çıktığınızda kulaklarınızı kapatın, gördüklerinizi çalın. Bir 90 dakika 4üncü hakeme bu kadar saldırılır mı?. Karar verdiğinde aslında dönmüyor, dönerse aslında VAR’dan döner. Gördüğünüzü çalın ve gidin. Dünya kadar kusur yapıyoruz. Siz de yapabilirsiniz. Adil olun. Hayat çok kısa. Herkes yaptığının hesabını verecek” açıklamasında bulundu.

HURMA: HAKEMLERİ DAİMA KONUŞMAK YERİNE SİSTEM KURALIM DEDİK VE ADIM ATTIK

VavaCars Fatih Karagümrük Kulübü Lideri Süleyman Hurma, hakemlerin maç öncesi ve maç sonrası çok konuşulduğuna vurgu yaparken, “Hakemlik Türk futbolunun en çok konuşulan konusu. Kangren haline getirdik. Geçen dönem hakemlerle ilgili konuşurken şunları söyledik; yıllardır hakemlerle ilgili konuşuyoruz, üyeleri beğenmiyoruz bir adım bile atamadık. Biz kendi üzerimize düşeni yapalım, sistem çalışalım, bunu önerelim. Sonra hakemlerden isteyelim. Ahmet Işık Çebi ve Ahmet Ağaoğlu buna sıcak yaklaştı. Birinci sefer bir federasyon lideri bu hususa parmak bastı. Evvelden biz bağıra çağıra konuşur gün sonunda elimizde bir şey olmadan geri dönerdik. Yürekli olmak demek korkmak değil, kaygının varlığına karşı yanlışsız olanı yapmaktır. Maçtan evvel hakemlerle ilgili konuşmamalıyız, maçlardan sonra hakemlerimizle ilgili konuşmamalıyız, oyuncularımız da yerde yatmamalı. Hakemler baskı altına alınmamalı. Medya mensuplarını lehine ve aleyhine bir mevzu saatlerce tartışmamalı” tabirlerini kullandı. 

YABANCI HAKEMİ KİMSE İSTEMEDİ

Yabancı hakemi hiçbir kulübün istemediğini lisana getiren Hurma, “Yabancı MHK, yabancı hakem gelecek denildi fakat kimse bunu istemedi. Kendi çocuklarına güvendi. Bu hakemler bizim çocuklarımız. Tahlil bizdedir, kendi çocuklarımıza takviye olmalıyız. Çalışmalarımızın sonunda şeffaf ölçülebilir bir sistem oluşur” dedi. 

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.