STERLIN
23,7185
DOLAR
19,1750
EURO
20,7916
ALTIN
1.214,64
BIST
4.812,93
SON DAKİKA
MLP SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi
ALARKO HOLDİNG A.Ş.( Maddi Duran Varlık Alımı
BRİSA BRIDGESTONE SABANCI LASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
KOLEKSİYON MOBİLYA SANAYİ A.Ş.( Katılım Finans İlkeleri Bilgi Formu
POLİSAN HOLDİNG A.Ş.( Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim
Tatar-Oktay görüşme detayları! – KIBRIS HABER
Bakan Varank TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarını açıkladı
Bakan Kirişci, Muğla’da ‘sipsi’ çaldı
Bakan Bilgin: Ücretler üzerindeki vergi dengesizliğini çözeceğiz
21’inci sıradaki Togg alıcısı: Araç gelince yakınlarımla birer tur atacağız
Karaismailoğlu: Depremden etkilenen illeri yeniden bayındır kılmak için gece gündüz çalışıyoruz
Trafik kazası! 1 kişi yaralı – KIBRIS HABER
ABD’de mudi büyük bankalara ‘göçüyor’
İsias Otel’in yargı süreciyle ilgili basın toplantısı düzenlendi! – KIBRIS HABER
Polis’ten duyuru! – KIBRIS HABER
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı kabul etti! – KIBRIS HABER
Garanti BBVA’da ipotek teminatlı menkul değer ihracı hazırlığı
CVK Madencilik’te 6-7 Nisan’da talep toplanacak
Kötü hava patatesi vurdu! – KIBRIS HABER
Yangın! – KIBRIS HABER
Sahte ikametgah belgesi düzenleyen zanlıya ek tutukluluk verildi! – KIBRIS HABER
Global besin arzında yeni risk
Spot piyasada elektrik fiyatları (01.04.2023)
9 gram uyuşturucuyla yakalandı! – KIBRIS HABER
Türk endüstrisinin dijital dönüşümüne TÜSİAD takviyesi
Dönel kavşağa çarpan araba, 5 metre havalanarak spor salonuna girdi
“Kıbrıslı Rumlar, ‘karşı tarafı desteklerseniz Kıbrıs için de bir fırsat doğabilir’ diye Batı’ya sesleniyorlar”
Rus ve Belaruslu tenisçilerin Wimbledon yasağı kalktı
ABD’li boksör, Putin’e ringde seslenerek Rus vatandaşlığı istedi
ABD’yi hortum ve şiddetli fırtına vurdu: 6 meyyit

Temmuz’daki optimistlik fonlara yaradı

Temmuz’daki optimistlik fonlara yaradıAylık bazda en yüksek gerçek getiri TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,5 ile DİBS’te gerçekleşirken, global …

Temmuz’daki optimistlik fonlara yaradı
CyborNFT
09.08.2022 13:07
0
A+
A-

Temmuz’daki optimistlik fonlara yaradı
Aylık bazda en yüksek gerçek getiri TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,5 ile DİBS’te gerçekleşirken, global ölçekte pay senedi piyasalarındaki toparlanma yabancı pay içerikli fonları Temmuz’da tekrar müspet ayrıştırdı.

ÇAĞLAR KUZLUKLUOĞLU/BLOOMBERG HT ARAŞTIRMA

TÜİK, Temmuz ayına ait finansal yatırım araçlarının gerçek getiri oranlarını açıkladı. Yılın başından itibaren yüzde 45,72 TÜFE artışının görüldüğü ayda, aylık bazda en yüksek gerçek getiri TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,5 ile DİBS’te gerçekleşti.

CyborNFT

Aylık bazda DİBS, dolar, brüt mevduat faizi, euro, külçe altın ve BIST 100 ’ün Yİ-ÜFE indirgendiğinde kaybettirmeye devam ettiği ayda, dolar da yüzde 0,51 oranında gerçek getiri sağladı. Yİ-ÜFE indirgenmiş görünüm üç, altı ve 12 aylık vakit dilimlerinde tüm enstrümanlarda kayba işaret etti.

Üç aylık değerlendirmede dolar ve euro, bir yıllık değerlendirmede ise dolar ve külçe altın gerçek getiri sağlayabildiler.

BES ve OKS müspet performans sergiledi

Küresel ölçekte pay senedi piyasalarındaki toparlanma, geçtiğimiz yılki rallide Dövizdeki yükselişten de ivme kazanan ve performansta öne çıkan yabancı pay içerikli fonları Temmuz’da tekrar olumlu ayrıştırdı. BES tarafında değişken fon kategorisinde yer alan “yabancı teknoloji hisse” temalı fonlar ve yıl başından beri performansı ile dikkat çeken endeks fon ve agresif-dinamik OKS fonları yılın ikinci yarısına olumlu başladı. Kamu dış borçlanma ve yerli pay yüklü fonlar da Temmuz ayında BES ve OKS tarafında olumlu performanslar sergilediler. TEFAS datalarına nazaran; TÜİK’in açıkladığı aylık yüzde 2,37’lik TÜFE karşısında 382 BES-OKS fonundan 286 tanesi üstte kalabildi. Yıl başından itibaren görülen yüzde 45,72’lik enflasyon karşısında bunu başarabilen fon sayısı ise 382 fon içerisinde sırf 24 oldu. Bu 24 fonun tamamını yerli pay senedi tartı ya da temalı fonlar oluşturdu.

Yatırım fonlarında da yerli pay ile emtia içerik ve temalı fon tipleri yıl başından beri getiride olumlu görünümleri ile dikkat çekti. Yeniden enflasyon artışı karşısında yerli pay fonlarının performanstaki tartısı gözlerden kaçmadı. Temmuz performanslarında ise tıpkı BES’e emsal olarak yabancı pay ve döviz hareketlerinden olumlu etkilenen yatırım fonları, global pay piyasalarındaki olumlu gidişat ile öne çıktılar. Yerli pay yüklü yatırım fonları da onlara eşlik ettiler.

CyborNFT
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.