SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Tecavüz ve infaz iddiaları artıyor

Tecavüz ve infaz iddiaları artıyorRus güçlerinin çekildiği bölgelerde, cinsel saldırı ve sivil halkın infazına yönelik birçok iddia ve kanıt …

Tecavüz ve infaz iddiaları artıyor
Akacan The Mall
13.04.2022 07:41
0
A+
A-

Tecavüz ve infaz iddiaları artıyor
Rus güçlerinin çekildiği bölgelerde, cinsel saldırı ve sivil halkın infazına yönelik birçok iddia ve kanıt ortaya çıkmaya başladı. Buça’da kız çocukları da dahil 25 kişiye sistematik tecavüz edildiği öne sürülürken konu BM’nin de gündemindeydi.

RUSYA’nın işgalinde 48’inci gün geride kalırken, Rusların çekildiği bölgelerde altyapı ve çevre tahribatından daha derin bir insani tahribat gün yüzüne çıkıyor. İngiliz BBC’nin Rus güçlerinin çekildiği Kiev ve çevresindeki bölgelerde yaptığı röportaj ve soruşturmalarda birçok tecavüz ve infaz vakasına yönelik kanıtlar ortaya çıkarken, konu önceki gün gerçekleşen Ukrayna konulu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) oturumunda da gündeme geldi. Ukraynalı kadınların evlerinde alıkonarak tecavüze uğradığı ve ailelerini korumaya çalışan Ukraynalı erkeklerin öldürüldüğüne yönelik birçok bulgu saptandı.

BAHÇESİNE GÖMMÜŞLER

Akacan The Mall

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin görüştüğü ve güvenlik gerekçesiyle ismi değiştirilerek Anna olarak verilen 50 yaşındaki Ukraynalı kadın, 7 Mart’ta evlerine giren Rus askerlerinin kendisine tecavüz ettiğini anlatıyor. Arkasından koşarak kendisini kurtarmaya çalışan kocasının karnından vurulduğunu ve çatışmalar nedeniyle hastaneye götürülemediği için öldüğünü anlatan Anna, psikolojik destek aldığını söylüyor.

Aynı bölgede 40’lı yaşlarındaki bir başka kadının evinde tecavüze uğradıktan sonra öldürülüp evinin bahçesine gömüldüğüne dair kanıtlar var. Kadının yatak odasındaki aynaya Rusça, “Bilinmeyen kişilerce işkenceye uğradı, Rus askerlerince gömüldü” notu yazılmış. Polisin soruşturma amacıyla kadının mezarını açıp inceletmesi sonucunda, cesedin boynunda derin ve geniş yara izleri saptanmış.

KORKUNÇ SÖZLER

Başkentin 50 kilometre batısındaki bir başka köyde de 30’lu yaşlarındaki bir çiftin de tecavüz ve infaz kurbanı olduğu belirtiliyor. Ailenin evini basan Rus askerlerinin, eşini ve çocuğunu korumaya çalışan babayı vurduğu, kadına ise çocuğuyla tehdit ederek defalarca tecavüz ettikleri aktarılıyor. Ukrayna İnsan Hakları Komiseri (Ombudsman) Lyudmyla Denisova, Rusların çekildiği birçok bölgede benzer vakalar kaydedildiğini söylüyor. “İşgal sırasında Buça’da bir evin bodrumunda 14-24 yaş arası yaklaşık 25 kız çocuğuna ve kadına sistematik olarak tecavüz edilmiş ve bu kişilerden dokuzu hamileymiş” diyen Denisova’nın devamındaki sözleri travmanın boyutunu gözler önüne seriyor: “Rus askerleri onlara, ‘Size, başka hiçbir erkekle cinsel temas istemeyeceğiniz ana kadar tecavüz edeceğiz. Ukraynalı çocuklarınızın olmasını önleyeceğiz’ demişler.”

BMGK’DA KONUŞULDU

Tecavüz ve infaz vakaları BMGK’nın da gündemindeydi. “Tecavüz ve cinsel şiddet vakalarını giderek daha fazla duyuyoruz” diyen BM Kadın Birimi Direktörü Sima Bahous, “Ukraynalı sivillere karşı gösterilen vahşet tehlike alarmlarını çaldırıyor” ifadelerini kullandı. Bahous, tüm iddiaların bağımsız bir kurul tarafından soruşturulması çağrısında bulundu. Rusya tarafı ise iddiaları reddetti. Rusya’nın BM Büyükelçi Yardımcısı Dimitri Polyanski, “Ukrayna’nın ve müttefiklerinin, Rus askerlerini sadist ve tecavüzcü gibi gösterme niyetinde olduğunu” savundu. Tecavüz vakalarına yönelik iddialar geçen hafta da gündeme gelmiş, hem Ukrayna hem de Rus askerlerinin cinsel şiddet suçlarına karıştıkları öne sürülmüştü.

‘RUSYA 120 BİN UKRAYNALI ÇOCUĞU KAÇIRDI’

BM Güvenlik Kurulu’nda konuşan Ukrayna’nın BM Temsilcisi Sergiy Kislitsya, Rusya’nın 121 binden fazla Ukraynalı çocuğu kaçırdığını öne sürdü. Kyslytsya, Rus güçlerinin Ukrayna dışına çıkardığı çocukların Rusya’da evlatlık verilmesini hızlandırmak adına bir yasa hazırlandığını iddia etti. Kislitsya söz konusu çocukların aralarında yetimlerin yanı sıra anne-babaları ya da akrabaları hayatta olanlar olduğunu söyledi. Çocukların büyük kısmının kuşatma altındaki Mariupol kentinden kaçırıldığını söyleyen Ukrayna temsilcisi, buradan Donetsk ve Rusya’nın Taganrog kentine götürüldüklerini belirtti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.