SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Tayvan başkanından Pelosi’ye gurur madalyası

Tayvan başkanından Pelosi’ye erdem madalyasıTayvan başkanı Tsai Ing-wen, görüşme gerçekleştirdiği ABD Temsilciler Meclisi Lideri Nancy Pelosi’ye …

Tayvan başkanından Pelosi’ye gurur madalyası
Akacan The Mall
03.08.2022 11:07
0
A+
A-

Tayvan başkanından Pelosi’ye erdem madalyası
Tayvan başkanı Tsai Ing-wen, görüşme gerçekleştirdiği ABD Temsilciler Meclisi Lideri Nancy Pelosi’ye “Uğurlu Bulutlar Düzeni” ismi verilen erdem madalyasını taktı. Kritik görüşmede, Tayvan-ABD ortasındaki iş birliğini sürdürme konusunda mutabık kalındı.

Tayvan’ı kendi topraklarının modülü olarak gören Çin’in yansısına karşın dün akşam saatlerinde adaya gelen ABD Temsilciler Meclisi Lideri Nancy Pelosi, bugün Tayvan başkanı Tsai Ing-wen ile görüşme gerçekleştirdi. Tsai görüşmede Pelosi’ye, Tayvan’ın en yüksek dereceli sivil madalyası ve “Uğurlu Bulutlar Düzeni” ismi verilen gurur madalyası ile özel şeridini takdim etti.

Tsai, ABD Lideri Joe Biden ve ABD Lider Yardımcısı Kamala Harris’ten sonra üçüncü en üst seviye ABD’li yetkili olan Pelosi’ye Tayvan’a bu kritik periyotta verdiği somut takviye için teşekkür etti. Tsai, Tayvan’ın artan askeri tehditler karşısında geri adım atmayacağını, bağımsızlığına sahip çıkacağını ve “demokrasiyi savunma sınırını koruyacağını” söyledi. Pelosi’yi Tayvan’ın en sağlam dostlarından biri olarak gördüklerini kaydeden Tsai, ABD’nin sağlam bir ortak olduğunu ve güvenlik, ekonomik kalkınma ve tedarik zinciri mevzularında iş birliğini güçlendirmek için ABD ile çalışmaya devam edeceklerini de vurguladı.

Akacan The Mall

Tayvan’ı 25 yıl ortadan sonra ziyaret eden birinci ABD Temsilciler Meclisi Lideri olan Pelosi ise kelam konusu ziyaretini ABD’nin Tayvan’a olan takviyesinden vazgeçmeyeceğini kesin bir biçimde açıklığa kavuşturmak için gerçekleştirdiğini tabir etti.

Tayvan’ın tarihi özgürlüğü seven tüm beşerler için bir ilham kaynağı olarak niteleyen Pelosi, bayan bir önder tarafından yönetilen Tayvan’ın demokrasisinin ise dünyanın en özgür demokrasilerinden biri olduğunu belirtti.

“Dünyada bir direnç adası” olarak gördüğü Tayvan’ın “umut, yürek ve kararlılıkla barışçıl ve müreffeh bir gelecek inşa etmenin mümkün olduğunu” gösterdiğini kaydeden Pelosi, seyahatin 3 temel direğinin güvenlik, iktisat ve demokratik idare olduğunu, ABD’nin 3 alanda da iş birliğini sürdürmeye hazır olduğunu söz etti. Pelosi, ABD- Tayvan dayanışmasının artık her zamankinden değerli olduğunu da kelamlarına ekledi.

Pelosi’nin Tayvan ziyareti, Pekin idaresi tarafından büyük reaksiyonla karşılanmıştı. Çin, ziyaret öncesinde Tayvan Boğazı’na savaş uçakları göndermişti. ABD’nin Çin Büyükelçisi Nicholas Burns, Çin Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmış, görüşmede ziyareti “güçlü bir şekilde” kınayan Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Xie Feng’in “ABD’nin yanılgısının bedelini ödeyeceğini” söylediği kamuoyuna yansımıştı. Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada ise ordunun “yüksek alarm” düzeyinde olduğu belirtilmişti.

DEMOKRASİ VURGUSU

Pelosi ise dün gece Tayvan’a varmasının akabinde toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ziyaretimiz, demokratik Tayvan’a olan desteğimizin sarsılmadığının göstergesi” diyerek, “Dünyanın otokrasi ve demokrasi ortasında seçim yapmak zorunda olduğu bu periyotta ABD’nin 23 milyon Tayvanlıya verdiği dayanak çok önemli” sözlerini kullanmıştı.

Pelosi daha evvel Tayvan’ı Nisan ayında ziyaret etmeyi planlamış, fakat seyahat Pelosi’nin Covid-19’a yakalanması nedeniyle ertelenmişti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.