SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Taban fiyatta 9 bin TL düğümü

Dün üçüncüsü gerçekleşen Minimum Fiyat Tespit Komisyonu’nda görüşmeler 9 bin TL teklifinde düğümlendi. Emekçi ve patron tarafı mutabakat sağlayamadan masadan kalktı. Komitede personelleri temsil eden Türk- İş’in Lideri Ergün Atalay, “Asgari fiyat teklifimiz 9 bin TL oldu, altındaki sayı olursa masada olmayız” dedi.

Taban fiyatta 9 bin TL düğümü
Akacan The Mall
21.12.2022 07:25
0
A+
A-

Asgari fiyatta 9 bin TL düğümü
Dün üçüncüsü gerçekleşen Minimum Fiyat Tespit Komisyonu’nda görüşmeler 9 bin TL teklifinde düğümlendi. Personel ve patron tarafı muahede sağlayamadan masadan kalktı. Kurulda emekçileri temsil eden Türk- İş’in Lideri Ergün Atalay, “Asgari fiyat teklifimiz 9 bin TL oldu, altındaki sayı olursa masada olmayız” dedi.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren taban fiyatla ilgili toplantıda dün karar alınması bekleniyordu. Taraflar Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı’nda saat 14.00’te toplandılar. Bakanlıktaki üçüncü buluşmaya, Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Türkiye Emekçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Lideri Ergün Atalay, Genel Sekreter Pervul Kavlak ve Türkiye Patron Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç katıldı. Türk-İş Genel Sekreteri Pervul Kavlak, toplantı öncesinde bakanlığa girişte açıklama yaptı. Kavlak, taban fiyatın netleşip netleşmediğiyle ilgili soruya, şu karşılığı verdi:

‘İNSANLAR UMUTLA BEKLİYOR’

Akacan The Mall

“Bugün (Dün) netleşecek, temel haber çıkınca olacak. Hem patron hem de bakanlığın elini görelim. Elini görürsek biz de dağarcığımızda ne varsa dökeceğiz. (Asgari fiyatın bugün açıklanma ihtimali ile ilgili var mı?) Basın mensubu arkadaşlardan bana daima bildiri geliyor. Külliye’de bir hazırlık olduğunu söylüyorlar. İnşallah öyledir. Bir an evvel bitsin de biz de işimize gücümüze bakalım. Beşerler umutla bekliyor. İnşallah onların umutlarını boşa çıkartmayacak bir sayı üzerinde uzlaşır, üçlü mutabakat formunda imzalarız. Maksadımız, dileğimiz, umudumuz bu formda.”

Ergün Atalay – Pervul Kavlak

TÜRK-İŞ’TEN REST

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda uzlaşı sağlanamadı. Türk-İş toplantı salonunu terk etti. Türk-İş Genel Lideri Ergün Atalay, çıkışta yaptığı açıklamada, “Arkadaşlar üçüncü toplantıyı yaptılar. Türk-İş 40 yıldır bir araştırma yapıyor. Ayın birinde Türk-İş’in açlık hududu 7 bin 785 TL, yoksulluk sonu 10 bin TL. Bu türlü bir tabir kullanmıştık, bu tabir üzerinden 20 gündür Türk-İş’in teklifi 7 bin 785 TL dendi. Bizim bu vakte kadar hiçbir teklifimiz olmadı. Artık teklifi üstte Bakan Bey’e, Komisyon’a söyledim. Türk-İş’in resmi teklifi 9 bin TL’dir. Verirlerse masaya oturur, görüşür imzalarız, vermezlerse bu sorunun içinde olmayız” dedi. Minimum Fiyat Tespit Komisyonu’nun önümüzdeki günlerde son toplantısını yaparak taban fiyatı açıklaması bekleniyor.

 SÜREÇ NASIL DEVAM EDECEK?

Asgari Fiyat Tespit Komisyonu’nun birinci toplantısı 7 Aralık’ta, ikincisi 14 Aralık’ta yapılmıştı. Üçüncü toplantı için ise birinci olarak 21 Aralık tarihi öngörülmüş lakin tarih 20 Aralık’a (dün) alınmıştı. Kurul görüşmelerde patron tarafını Türkiye Patron Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), personel tarafını Türkiye Personel Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) hükümeti ise Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı temsil ediyor. Kurul, Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı’nın davetiyle her an toplanabiliyor. Daha evvel komite dışında, Bakanların tarafların liderleriyle yahut Cumhurbaşkanı’nın tarafların üst yöneticilerini iknasıyla da görüşmelerde sonuca ulaşılmıştı. Minimum fiyat, şu anda bir emekçi için aylık brüt 6 bin 471 lira, vergiler ve kesintiler düşüldüğünde net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.