SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Suudilerin Warren Buffett’ı El-Velid bin Talal

Suudilerin Warren Buffett’ı El-Velid bin TalalSon olarak Rus güç şirketleri şirketleri Gazprom, Rosneft ve Lukoil’e yatırım yapan Suudi Prens El …

Suudilerin Warren Buffett’ı El-Velid bin Talal
Akacan The Mall
15.08.2022 18:22
0
A+
A-

Suudilerin Warren Buffett’ı El-Velid bin Talal
Son olarak Rus güç şirketleri şirketleri Gazprom, Rosneft ve Lukoil’e yatırım yapan Suudi Prens El-Velid bin Talal’ın toplam serveti 16,9 milyar dolar düzeyinde.

Suudi Prens El-Velid bin Talal’ın şirketi Kingdom Holding’in 22 Şubat-22 Mart ortasında Rus güç şirketleri Gazprom, Rosneft ve Lukoil’e yatırım yaptığı belirtildi.

Rusya Ukrayna’yı 24 Şubat’ta işgal etmişti. Şubat ayında Gazprom’a 365 milyon dolar olmak üzere bu şirketlere toplam 500 milyon dolar yatırım yapıldığı belirtildi.

Akacan The Mall

“Zor vakitlerden geçen yerleşik markalara” odaklanması ile dikkat çeken Suudi Prens’in toplam serveti 16,9 milyar dolar düzeyinde.

Prens El-Velid, oteller, gayrimenkuller ve pay senetlerinde payları olan Kingdom Holding’in kurucusu. Riyad merkezli kümenin halka açık yatırımları ortasında Citigroup, Snap, Lyft ve Twitter yer alıyor. Küme Ayrıyeten Orta Doğu’da medya ve cümbüş sağlayıcısı olan Rotana’da çoğunluk payına sahip.

El-Velid, Suudi Arabistan’ın yolsuzluk baskıları sırasında gözaltından özgür bırakılmasının akabinde Suudi hükümetiyle bir muahede yaptı. Mart 2018’de yapılan bir röportajda, kapalı muahedenin ileriye dönük olduğunu ve detaylandırmayacağını söyledi. El-Velid’in bir temsilcisi, Suudi yetkililere kıymetli ölçüde ödeme yaptığına dair basında çıkan haberlere itiraz etti. Hasebiyle servetinin hesaplanmasında bu kalem dikkate alınmıyor.

El-Velid, Riyad ve etrafında yere, 420 odalı bir saraya, Kingdom Tower’ın en üst üç katına, medya şirketi Rotana’nın çoğunluk payına ve 3,9 milyar dolar kıymetinde Suudi konutlarına sahip.

Öte yandan ünlü milyarder Snapchat’in 21,2 milyon payına ve Twitter’ın 30,1 milyon payını de elinde bulunduruyor.

El-Velid bin Talal kimdir?

Arabistanlı Warren Buffett olarak bilinen El-Velid bin Talal, Suudi kraliyet ailesinin en halka açık üyelerinden biri olarak biliniyor.

Prens, Prens Talal ve Lübnan’ın birinci başbakanı Riad El Sohl’un kızı Prenses Mona El-Solh’un oğlu. Tıpkı vakitte Suudi hükümdar Kral Salman’ın yeğenidir.

1975’te California’daki Menlo College’da işletme okumak için ABD’ye taşınan El-Velid, mezun olduktan sonra Suudi Arabistan’a döndü ve babasından aldığı 30 bin dolarlık krediyle gayrimenkul yatırımına başladı.

1991 yılında Citibank’a 590 milyon dolar yatırım yaparak memleketler arası yatırım topluluğunun dikkatini çeken El-Velid, News Corp., Disney ve Apple dahil olmak üzere halka açık birçok ABD şirketine yatırım yapmaya devam etti. Suudi Prens, sık sık halka açık Kingdom Holding ile birlikte şahsî olarak yatırım yapması ile biliniyor.

El-Velid, lüks otel mülklerinden oluşan bir imparatorluk kurdu. Bugün Londra’daki Savoy Hotel, Paris’teki George V oteli ve Four Seasons otel kümesinde pay sahibi durumunda bulunuyor. Eksantrik, yüksek maliyetli hayat biçimiyle ünlü El-Velid iki yatak odası ve 14 kişilik bir yemek odası olan bir Boeing 747 ile seyahat ediyor. Ünlü milyarder Suudi Arabistan’dayken 420 odalı, 370 bin metrekarelik sarayında yaşıyor.

Lüks otelde tutukluluk

El Velid 4 Kasım 2017’de, Suudi Arabistan’da, kraliyet yolsuzlukla gayret komitesi tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında göz altına alındı.

Suudi Arabistan’daki yetkililerin, hür bırakılması karşılığında Prens El-Velid bin Talal’dan en az 6 milyar dolar talep ettikleri tez edilmişti.

O periyotta gerçekleşen tutuklamalarda toplam 320 prens, bakan ve iş insanı gözaltına alındı.

El-Velid, tutuklanmasından yaklaşık üç ay sonra, tutuklanan Suudi ileri gelenlerinin birçoklarının hükümetle bir çeşit mali mutabakat yapmasının akabinde, Ocak 2018’in sonlarında gözaltından özgür bırakıldı.

El-Velid, tutukluluğunu kendisi ve hükümet ortasında bir “yanlış anlama” olarak nitelendirdi ve rastgele bir suçlamada suçsuz olduğunu savundu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.