SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Suriye’yi yerle bir eden Rus kumandan Ukrayna’da! ‘General Armageddon’ şahinleri sevindirdi

Suriye’yi yerle bir eden Rus kumandan Ukrayna’da! ‘General Armageddon’ şahinleri sevindirdiUkrayna’daki tüm Rus kuvvetlerinin komutanlığına …

Suriye’yi yerle bir eden Rus kumandan Ukrayna’da! ‘General Armageddon’ şahinleri sevindirdi
Akacan The Mall
12.10.2022 07:54
0
A+
A-

Suriye’yi yerle bir eden Rus kumandan Ukrayna’da! ‘General Armageddon’ şahinleri sevindirdi
Ukrayna’daki tüm Rus kuvvetlerinin komutanlığına getirilen Rus General Sergey Surovikin’in sicili mercek altında. Suriye’de sert prosedürleri ile tanınan Surovikin acımasızlığı ile biliniyor. Meslektaşları ona ‘General Armageddon’ lakabını takmış. Bir başka lakabı ise ‘Halep Kasabı’.

Ukrayna ordusunun geçen ay ülkenin doğusundaki Harkiv etrafında Rus birliklerini ağır hezimete uğratmasının yankıları sürerken, Moskova cephede vazife yapan komuta kademesinde kıymetli bir değişikliğe gitti. Ukrayna’daki tüm Rus kuvvetlerinin komutanlığına 8 Ekim’de Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri Kumandanı olan General Sergey Surovikin getirildi. Bu atama, Ukrayna’nın güney ve doğusundaki dört bölgeyi ilhak ettiğini duyuran Kremlin’in alanda sert askeri tekniklere başvuracağının işareti olarak yorumlandı. Çünkü Surovikin, bilhassa Suriye’deki sicili ile milletlerarası insan hakları örgütlerinin şimşeklerini üzerine çekmiş bir isim.

DARBEDE YER ALDI

Akacan The Mall

Rusya’nın Novosibirsk kentinde 1966 yılında doğan Surovikin, 1987’de yılında askeri akademiden mezun olduktan sonra Afganistan’da özel Sovyet Spetsnaz birliğine komuta etmiş. Sovyetler Birliği’nde 1991 yılında Mihail Gorbaçov’a yönelik askeri darbede vazife alan Surovikin’e bağlı birlik, başşehir Moskova’da üç darbe tersinin öldüğü operasyona katılmış. O birliğin kumandanı Surovikin daha sonra tutuklanmış. Lakin soruşturma sonrası ‘sadece buyrukları yerine getirdiği’ gerekçesiyle hatasız bulunmuş. Askeri mesleğine devam eden Surovikin’in ismi 1995’te bir silah kaçakçılığı olayına karışsa da aklanmış. Mesleğindeki en tartışmalı hadiselerden biri ise 2004 yılında yaşanmış. Surovikin’in, ağır formda azarlaması sonucu buyruğunda misyon yapan bir albay intihar etmiş.

‘ACIMASIZ ANCAK YETKİN’

İngiliz Guardian gazetesi, meslektaşlarının savaşa katı ve alışılmışın dışında yaklaşımı nedeniyle ona “General Armageddon” (General Kıyamet) takma ismini verdiğini yazdı. Gazeteye konuşan kaynaklar, Surovikin’in Ukrayna’daki ana sorununun şiddetli bir karşı taarruzla yüz yüze gelen Rus ordusunu zorlayan yapısal meseleleri çözmek olacağını belirtti. 2020’ye kadar General Sergey Surovikin ile çalışan eski bir Rusya Hava Kuvvetleri Teğmeni olan Gleb Irisov, yeni komutanın orduda “farklı ordu kollarını nasıl denetleyeceğini ve nizama sokacağını bilen birkaç şahıstan biri” olduğunu söyledi. Irisov, “O, çok acımasız lakin birebir vakitte ehil bir kumandan. Lakin tüm problemleri çözemeyecek. Rusya silah ve insan gücü konusunda yetersiz” dedi.

HALEP’İ DÜMDÜZ ETMİŞTİ

Surovikin’in Suriye sicili de Ukrayna’da bundan sonra yaşanacaklar konusunda ipuçları sunuyor. Ortadoğu’daki gelişmelerle ilgili haberler yapan Middle East Eye sitesine nazaran Sergey Surovikin, 2017’den 2020’ye kadar Suriye’deki Rus kuvvetlerine komuta etti. O periyotta İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Surovikin üzere Rus kumandanları 2019-2020 İdlib saldırısı sırasında insan hakları ihlallerinden en fazla “sorumluluğu” taşıyanlar olarak nitelendirmişti. 2017’de Halep’in yerle bir edildiği operasyon yüzünden ‘Halep Kasabı’ diye de anılmıştı.

SERTLİK YANLILARI SEVİNDİ

Bu generalin Ukrayna’daki tüm Rus kuvvetlerinin başına geçmesi Rusya’da bilhassa sertlik yanlılarını şad etti. Surovikin’in atanması, Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti Lideri Ramzan Kadirov ve Kremlin’le kontaklı Rus özel güvenlik şirketi Wagner’in lideri Yevgeny Prigozhin tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Kadirov, Ukrayna’da 13 kentin bombalandığı evvelki sabah Telegram kanalında bu atağa atıfta bulunarak, “Şimdi operasyondan yüzde 100 memnunum” dedi.

BİLGİ NOTU: ‘Armageddon’ kavramı Hıristiyanlara nazaran kıyametten çabucak evvel yaşanacak, bütün dünyayı saracağına inanılan savaş. Kıyametin bu savaşın akabinde kopması bekleniyor. Bilhassa ABD’de Evanjelik Hıristiyanların sık kullandığı bir terim.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.