SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Sucuoğlu’nun açıklamalarını alt alta getirildiği zaman tüm oklar Ünal Üstel’i işaret ediyor – Kıbrıs Haber

Sucuoğlu’nun açıklamalarını alt alta getirildiği zaman tüm oklar Ünal Üstel’i işaret ediyor – Kıbrıs Haber
Akacan The Mall
07.05.2022 11:44
0
A+
A-

Pazartesi günü hükümet kurma görevinin UBP Genel Başkanı Sucuoğlu haricindeki UBP’li bir vekile verilmesi halinde, muhalefet partileri CTP ve HP’nin Meclis’ten çekilme ihtimali gündeme gelir mi?

Cumhurbaşkanı Tatar’ın, CTP Genel Başkanı Erhürman’ın ve UBP Genel Başkanı Sucuoğlu’nun açıklamalarını alt alta getirildiği zaman tüm oklar Ünal Üstel’i işaret ediyor

ERHÜRMAN: BU ABSÜRTLÜĞÜN BİR PARÇASI OLMAYIZ… Bundan sonra UBP’li bir milletvekilinin başkanlığında kurulacak olan herhangi bir hükümet modelinde CTP’nin yer almasının zinhar mümkün olmadığını vurgulayan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP olarak duruşlarının çok net olduğunu ifade ederek, “Eğer görev bize verilecekse biz bunu kabul etmeye hazırız” dedi.  Erhürman, her türlü alternatifi değerlendirmeye hazır olduklarını söyleyerek, “Ancak, bu kurulan absürtlüğün bir parçası haline bizi getirip de kurulmuşuna tekrar dönülmesini kabul etmeyiz” dedi. Hükümeti kurma görevinin Sucuoğlu’na değil de UBP’den başka bir milletvekiline verilmesinin de hukuka aykırı olmadığını, ama meşru da olmadığını vurgulayan Erhürman, Faiz Sucuoğlu için basında çıkan “Türkiye tarafından istemediği” yönündeki iddiaların yalanlanmadığını ifade etti.

SUCUOĞLU: DP VE YDP İLE MUHATAP OLMAM… Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbakan Faiz Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, hafta sonu değerlendirip, pazartesi günü bir görevlendirme veya tekrar belli parti başkanlarıyla görüşme ihtiyacı olabileceğini kendisine aktardığını belirtti. Sucuoğlu, “Pazartesini bekleyeceğiz, görüntü o” dedi. Dostluğun her zaman baki olduğunu ancak prensipleri ve duruşları gereği tekrardan iki partiyle koalisyon ortaklığı için oturup konuşmanın kendilerine yakışmayacağı görüşünü paylaşan Sucuoğlu, “Bana göre bize yakışmaz, bana en azından yakışmaz. Benim öyle bir niyetim yok” diye konuştu. Sucuoğlu, DP ve YDP ile bu çerçevede muhatap olmasının kendi değerlerine ters düşeceğini söyledi.

“BAŞKA BİR VEKİL HÜKÜMET KURMA GÖREVİNİ ALAMAZ” KARARININDAN GERİ ADIM… “UBP içinde başka bir vekile görevlendirme verilirse kabul etmeyeceğinizi daha önce açıklamıştınız ancak öyle bir durum söz konusu olursa tavrınız ne olur” sorusuna UBP Genel Başkanı Sucuoğlu, “Bunları değerlendirmek lazım… Şimdi artık kişi veya kişilerin üstünde bir durum var burada… Nedir? Memleket, ülke… Ülkenin şu anda durumu belli, ekonomik durumu belli, kriz belli dolayısıyla, ‘ya ben ya da erken seçim’, ‘ya o ya da erken seçim’ veya ‘ben, benden sonrası tufan’ bu bizim temsil ettiğimiz bir düşünce değil” yanıtını verdi. UBP MYK’da alınan tavsiye kararının hatırlatılması üzerine Faiz Sucuoğlu, “CTP’nin anladığım kadarıyla kapıları kapatmış olması bugünkü demeci tabi bazı değerlendirmeleri tekrardan yapma zorunluluğu getiriyor” dedi.

TATAR: ERKEN SEÇİM ALTERNATİF DEĞİL… Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, en kısa sürede hükümetin oluşumuna yönelik gerekli görevlendirmeyi yapacağını söyledi. Tatar, aritmetiğin ortada olduğunu ve ülkenin istikrara ihtiyaç duyduğu dönemde ön koşul olarak erken seçimi işaret etmenin doğru olmadığını söyledi. Tüm bu açıklamalar bir araya getirildiği zaman, siyasi kulislerde günlerdir iddia olarak konuşulan Ünal Üstel’in Başbakanlığı’nda UBP-DP-YDP hükümetinin kurulacağı iddiaları da netlik kazanmış oldu. Ağırlıklı olarak ibreler Üstel’i gösterse de ikinci alternatifin Hasan Taçoy olduğu biliniyor. Öte yandan Ankara hükümetinin de Üstel’in Başbakanlığına yeşil ışık yaktığı öğrenilirken, Tahsin Ertuğruloğlu’nun ise ne Üstel ne de Taçoy’a sıcak bakmadığı öğrenildi.

KAYNAK ( GIYNIK GAZETESİ )

Kıbrıs Haber

Kıbrıs Haberleri, Doğru, Tarafsız ve Güncel Kıbrıs Haberleri Kıbrıs Habercide son dakika olarak okuyabilirsiniz.

Yayın sürecimiz boyunca tarafsız olarak Ülkemizde ve Dünyada gelişen bütün  Politika, Sağlık, Ekonomi, Eğitim, Spor ve Teknoloji alanlarında ülkemizi ilgilendiren ve son dakika Kıbrıs Haberlerini Kıbrıs Haberci ‘de ücretsiz bir şekilde okuyabilirsiniz.

kibrishaberci.com

Akacan The Mall
Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.