SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Startup ekosisteminin kalbi Denizli’de attı

Startup ekosisteminin kalbi Denizli’de attıStartup ekosisteminin kalbi Denizli’de attı İş ve girişimcilik dünyası, 200 ülkede etkin çalışmalar …

Startup ekosisteminin kalbi Denizli’de attı
Akacan The Mall
18.10.2022 12:38
0
A+
A-

Startup ekosisteminin kalbi Denizli’de attı
Startup ekosisteminin kalbi Denizli’de attı

İş ve girişimcilik dünyası, 200 ülkede etkin çalışmalar yürüten Küresel Girişimcilik Networkü’nün (GEN) bir kesimi olarak 2020 yılında Habitat Derneği idari idaresinde kurulan GEN Türkiye’nin düzenlediği dorukta Denizli’de buluştu. Girişimcilik ekosisteminde global ve ulusal deneyimleri harmanlamanın yanında güçlü idare takımıyla yeni iktisadın inşasında ve gelişiminde referans noktası olan GEN Türkiye, DEGİAD mesken sahipliğinde TÜSİAD, TÜRKONFED, Habitat Derneği ve KAGİDER iştirakinde Denizli Girişimcilik Zirvesi’ni düzenledi. GEN Campus Denizli’nin açılışının da yapıldığı Zirve’de; sivil toplum, girişimcilik ve dijital dönüşüm dünyasının önde gelen temsilcileri tecrübelerini iştirakçilere aktardı.

Akacan The Mall

Türkiye’nin kıymetli STK’ları ve başkan isimleri buluştu

Zirve’nin açılış konuşmalarını TÜSİAD İdare Şurası Lideri Orhan Turan, TÜRKONFED İdare Heyeti Lideri Süleyman Sönmez, Küresel Entrepreneurship Network Lideri Jonathan Ortmans, GEN Türkiye İdare Şurası Lideri Nevzat Aydın, GEN Türkiye İdare Konseyi Lider Yardımcısı Gülden Yılmaz, TOBB Genç Teşebbüsçüler Konseyi Lideri, Temel Holding İdare Şurası Lideri ve GEN Türkiye İdare Şurası Üyesi Ali Sabancı, DEGİAD İdare Konseyi Lideri Hakan Urhan, KAGİDER İdare Heyeti Lideri Emine Fazilet ve GESİFED İdare Şurası Lideri Oktay Mersin yaptı. Habitat Derneği İdare Şurası Lideri ve GEN Türkiye İdare Heyeti Lider Yardımcısı Sezai Hazır, GEN Campus içerik ve programlarını aktardı. Girişimcilik Ekosistemine Artı Kıymet Katmak, Girişimcilik Ekosisteminde Memleketler arası Yatırım Fırsatları, Girişimcilik Ekosisteminde Milletlerarası Yatırım Fırsatları ve Girişimcilik Siyasetleri başlıklı 4 farklı oturumun gerçekleştiği Zirve’de; girişimcilik ekosisteminin hızlandırıcı ve destekleyici aktörleri masaya yatırıldı.

‘Türkiye ve küresel ekosistem ortasında köprüyüz’

Konuya ait değerlendirmede bulunan GEN Türkiye İdare Heyeti Lideri Nevzat Aydın, şunları söyledi: “Tüm dünyayı tesiri altına alan mevcut ekonomik konjonktürde girişimcilik ekosistemindeki fırsatları ortaya koymak ve ekosistemi geliştirmek için küresel ekosistemlerle olan network, bağlantı ve iş birliklerinin artırılmasının çok değerli olduğuna inanıyoruz. Bizler de GEN Türkiye olarak küresel girişimcilik ekosistemiyle ülkemizdeki ekosistem ortasında köprü misyonu üstlenirken, Türkiye’deki girişimcilik ekosistemini daha dinamik hale getirmeyi hedefliyor ve çalışmalarımıza sürat kesmeden devam ediyoruz. Bu kapsamda GEN çatısı altında hayata geçen dünyadaki üçüncü girişimcilik ve inovasyon merkezi GEN Campus Denizli’nin idari idaresi ve çatısı altında uygulanan programlarıyla dünyada model haline gelecek bir yapı olmasını bekliyoruz.”

‘Ekosistemi güçlendirecek etkinlikler düzenliyoruz’

Koton İdare Heyeti Üyesi ve GEN Türkiye İdare Heyeti Lider Yardımcısı Gülden Yılmaz da şöyle konuştu: “GEN Türkiye olarak Türkiye girişimcilik ekosistemini güçlendirici etkinlikler düzenlemek en kıymetli misyonlarımızdan biri. Bu misyon doğrultusunda bugün burada Denizli Girişimcilik Zirvesi’ni düzenliyoruz. Öte yandan GEN Türkiye çatısı altında Girişimcilik Dünya Kupası (EWC 2022) yarışının lokal organizatörlüğünü yürütüyoruz. EWC 2022’ye müracaatlar 30 Ekim’e kadar devam ediyor. Ayrıyeten Küresel Girişimcilik Haftası’nın (GGH2022) 15’incisi bu yıl tüm dünyada 14-20 Kasım tarihleri ortasında kutlanacak. Hafta boyunca bölgede ve ulusal alanda çalışan tüm sivil toplum kuruluşlarını, özel kesim kurumlarını, üniversiteleri ve girişimcilik alanında faal başka tüm aktörleri bu farkındalık kampanyasında bize katılmaya ve dayanak olmaya davet ediyoruz.”

‘Türkiye’de girşimciliğin artması 3 ana maksadımızdan biridir’

Habitat Derneği İdare Konseyi Lideri ve GEN Türkiye Lider Yardımcısı Sezai Hazır, şu değerlendirmede bulundu: “Türkiye’de girişimciliğin artması GEN Türkiye’nin 3 ana hedefinden biridir. Bu doğrultuda 2022 yılı içerisinde çeşitli programlar hayata geçiriyoruz. Bunlardan biri olan Startup Huddle etkinlikleriyle girişimcilik serüvenlerinin şimdi başındaki teşebbüslerin mentorlar ve başka girişimcilerle bir ortaya gelmelerini sağlayacağız. Bilhassa gençlerin dijital yetkinliklerinin geliştirilmesi ve teşebbüslerin muhtaçlığı olan yetişmiş, yetişmiş iş gücü muhtaçlığının karşılanması için de dijital marifet geliştirme programlarını; özel kesim ve sivil toplumdan paydaşlarımızın dayanağıyla planlayıp uygulayacağız. Hızlandırıcı programlar, mentorluk programları, demo day ve networking etkinlikleriyle teşebbüslerin birbirinden öğrenmelerine ve kapasitelerinin güçlenmesine katkı sağlayacağız.”

‘Girişimcilerle yatırımcıları bir ortaya getiriyoruz’

GEN Türkiye İdare Heyeti Lider Yardımcısı Göktekin Dinçerler, şunları kaydetti: “GEN Türkiye olarak yatırımcılarla girişimcileri bir ortaya getirecek ortamların yaratılmasının kıymetli olduğuna inanıyoruz. Bu manada GEN Campus üzere fiziki yerlerin da kıymetli bir atmosfer yaratacağına inanıyoruz. GEN Türkiye olarak düzenleyeceğimiz Ask Me Anything etkinliklerinde hem ulusal hem de memleketler arası seviyedeki yatırımcılarla ehil girişimcileri bir ortaya getirerek; girişimcilerin merak ettiklerini yatırımcılara sormalarını sağlayacağız. Ayrıyeten Anadolu’daki yatırımcıları bilhassa teknoloji odaklı iş fikirlerine yatırım yapmaya teşvik etmek için Anadolu Yatırımcı Buluşmaları’nı Habitat Derneği’nin hayata geçirdiği İstasyon’larda gerçekleştireceğiz. Bu etkinliklerle Türkiye’deki yatırım süreçlerinin gelişmesine, yatırımcı ve yatırım sayılarının artmasına katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz.”

‘Ekosistemin tüm aktörleri yeniliğe açık olmalı’

TOBB Genç Teşebbüsçüler Heyeti Lideri, Temel Holding İdare Konseyi Lideri ve GEN Türkiye İdare Heyeti Üyesi Ali Sabancı, şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin oluşmasında ekosistemin bütün paydaşlarıyla; sivil toplum kuruluşlarıyla, özel dal kurumlarıyla ve üniversitelerle birlikte uzun müddettir çalışıyoruz. Biliyoruz ki girişimciliğin gelişmesini desteklemeye devam etmek için teşebbüsçüler kadar biz ekosistem aktörlerinin de yeniliğe açık olması gerekir. TOBB Genç Teşebbüsçüler Şuraları ve Bayan Teşebbüsçüler Kurulları’nı kurduktan sonra da Türkiye’de girişimcilik algısının gelişmesi ve girişimciliğin özendirilmesi için birçok aktiflik ve programı hayata geçirdik. Bu yıl 15’incisini düzenlenecek GGH2022 kapsamında tüm aktörlerin bir ortaya geldiği G3 Forum aktiflikleri organize ettik. Yeni aktiflikleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.”

‘Yeni periyotta odağımıza girşimcilik konusunu aldık’

DEGİAD İdare Heyeti Lideri Hakan Urhan ise “Denizli Genç İş İnsanları Derneği olarak bu idare devrimizde odağımıza ‘girişimcilik’ konusunu aldık. Girişimcilik ekosistemi üzerinde çalışırken yolumuz bu bahiste dünyada ve Türkiye’de çok değerli bir tesire sahip olan GEN ile kesişti. Türkiye’deki birinci ve dünyadaki üçüncü GEN Campus’ü açmanın ve girişimcilik alanında çok kıymetli deneyime sahip Türkiye’nin önde gelen isimlerini Denizli’de yatırımcılarla ve girişimcilerle buluşturmanın memnunluğu içerisindeyiz. GEN Campus’un Denizli’de açılmasıyla birlikte; bölgedeki teşebbüslerin, tematik aktiflik ve programlardan faydalanmalarını sağlayacağız. Denizli Girişimcilik Doruğu bu sürecin en kıymetli kilometre taşlarından biri olacak. Girişimcilerin ve yatırımcıların bölgemize olan ilgisini artırmak için GEN Türkiye ile ortak hareket edip, girişimcilere takviye olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.