SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Spor Toto 1. Lig’den haberler! Altay krizden dayanılmaz çıktı, Göztepe moralli döndü…

Boluspor’u 5-1 yenen Altay, büyük şokla geçirdiği hafta sonrası muhteşem bir galibiyete imza attı… Göztepe, Adanaspor deplasmanından puanla dönmenin mutluluğunu yaşadı… Manisa FK, tekrar Play-Off potasının dışında kaldı…

Spor Toto 1. Lig’den haberler! Altay krizden dayanılmaz çıktı, Göztepe moralli döndü…
Akacan The Mall
05.12.2022 12:22
0
A+
A-

Spor Toto 1. Lig’den haberler! Altay krizden fevkalade çıktı, Göztepe moralli döndü…
Boluspor’u 5-1 yenen Altay, büyük şokla geçirdiği hafta sonrası süper bir galibiyete imza attı… Göztepe, Adanaspor deplasmanından puanla dönmenin memnunluğunu yaşadı… Manisa FK, tekrar Play-Off potasının dışında kaldı…

Spor Toto 1. Lig’de gayret eden Ege kadrolarının haberlerini sizler için derledik…

ALTAY

Akacan The Mall

Evinde Dyorex Boluspor’u 5-1 yenen Altay, büyük şokla geçirdiği hafta sonrası mükemmel bir galibiyete imza attı. Geçen hafta Gürsel Aksel Stadı’nda oynadığı Göztepe derbisi çıkan olaylar nedeniyle şimdi birinci yarıda tatil edilen ve saatlerce güvenlik gerekçesiyle stat içinde bekleyen Altay, yaşadığı travmayı gol gösteri yaparak atlattı. Siyah-beyazlılar atılan birinci golü ise derbide yaralanan genç kaleci Ozan Evrim’e ikram etti. Göztepe derbisinde Altay tribünlerinden atılan fişeğin Göztepeli futbolsever Mehmet Çakır’ın yüzüne isabet etmesi sonrası iki kadro taraftarı ortasında yaşanan olayda bir Göztepeli’nin alana girip korner direği ile saldırdığı genç Ozan, başından yaralandı. Apar topar hastaneye kaldırılan Ozan’ın başında 4 santimetre yara açıldı. Tüm hafta boyunca büyük şok yaşayan Ozan, Boluspor müsabakasında vazife yapamadı.

Altaylı futbolcular, dün Salih’in 13’üncü dakikada attığı gol sonrası Ozan’ın formasıyla poz verdi. Altay’da Ozan’ın yanı sıra öteki kaleci Eren de sakatlığı nedeniyle Boluspor’a karşı oynayamadı. Siyah-beyazlılar altyapısından yetişen 18 yaşındaki file bekçisi Mustafa Çalışkan, Boluspor maçında alana birinci 11’de çıktı. Profesyonel mesleğinin birinci karşılaşmasını oynayan genç oyuncu, yaptığı kurtarışlarla kalesinde inanç verdi. Altay, yaşanan tüm travmaya karşın futboldan kopmayıp son haftalardaki çıkışını sürdürdü. Göztepe müsabakasında çıkan olaylar sonucunda Profesyonel Futbol Disiplin Konseyi (PFDK) tarafından 6 maç seyircisiz oynama cezası alan ve bu maçta taraftarından mahrum alana çıkan İzmir grubu, güzel bir oyun sonrası Boluspor’a gol yağdırdı ve yenilmezlik serisini 7 maça çıkardı.

2 YIL SONRA 5 GOLLÜ ZAFER

Ligde son haftaların formda ekibi Altay, 2 yıl sonra 5 gollü galibiyet sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı takım son olarak 2020-2021 döneminde tekrar 1’inci Lig’de 7 Mart 2021’de oynanan maçta Tuzlaspor’u 5-0 yenmişti. Altay, uzun müddet sonra 5 golü galibiyeti eski teknik işverenlerinden Sait Karafırtınalar’ın çalıştırdığı Boluspor önünde aldı.

3’TE 0’DAN SERİ GALİBİYETLERE

Transfer yasağı yüzünden elinde kalan yaş ortalaması çok yüksek futbolculardan heyeti takımını altyapıdan gençlerle destek ederek başladığı dönemde birinci 3 haftada 3’te 0 çekerek, “Küme düşer” gözüyle bakılan Altay, son haftalarda aldığı güzel skorların akabinde 21 puanla Play-Off umutlarını tazeledi. 7 haftadır yenilmeyen Altay, bilhassa son 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek süratle yükselişe geçti. Altay bu dönem birinci kere bir maçta 2’nin üzerinde gol atmayı da başardı. Türkiye Futbol Federasyonu, 22’nci dakikada tatil edilen Göztepe – Altay müsabakasıyla ilgili kararını bu hafta içinde açıklayacak.

KALOĞLU: FUTBOLDA ŞİDDET İSTEMİYORUZ

Teknik yönetici Sinan Kaloğlu, Boluspor maçının akabinde alanda çok âlâ bir çaba verdiklerini söyledi. Göztepe müsabakasında çıkan olayları şiddetle kınadıklarını söz eden Kaloğlu, “Futbolun içinde bunları istemiyoruz. Münferit olaylarda iki kulüp de ziyan gördü. Kaleci Ozan’ı, mental olarak hazır olmadığı için oynatamadık. Genç kaleci Mustafa çok güzel oynadı. Bu olayların faturasını kadrolara çıkarmasınlar. Çocuklar karakterlerini ortaya koyup kimsenin beklemediği başarıyı ortaya koyuyorlar” dedi.

“GALİBİYETİ OZAN VE TARAFTARA ARMAĞAN ETTİK”

Rakipleri Boluspor’un ligin en az gol yiyen kadrosu olduğunu söz eden Kaloğlu, Onlara karşı güzel hazırlandık. Bu hazırlığı oyuncularım âlâ ortaya koydu. Taraftarımız burada yoktu lakin golleri kaleci Ozana ve taraftara armağan ettik. Umarım bu çıkışımız, bu oyunumuz devam eder” yorumunu yaptı.

Puanını 21’e çıkaran Altay, bu hafta deplasmanda sonuncu sırada yer alan Altaş Denizlispor’la karşılaşacak.

GÖZTEPE

Geçen hafta Gürsel Aksel Stadı’nda oynadığı ALTAY müsabakası çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen ve büyük şok yaşayan Göztepe, Adanaspor deplasmanından puanla dönmenin memnunluğunu yaşadı. Hafta boyunca futbola konsantre olmaya çalışan sarı-kırmızılı futbolcular, iki defa yenik duruma düşmelerine karşın pes etmedi ve mağlup olmadan Adana’dan döndü. 

Sarı-kırmızılılar eksik takıma karşın müspet bir futbol sergiledi. Göztepeli oyuncular atılan golleri ise Altay tribünlerinden yüzüne işaret fişeği isabet edip ağır yaralanan taraftar Mehmet Çakır’a ikram etti. Futbolcular, 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde 5 gün ağır bakımda kalıp hala tedavi gören Mehmet Çakır’ın isminin yazılı olduğu Göztepe formasıyla poz verdi.  

EKREM SAKATLANDI

Göztepe’de kaleci Ekrem’in ise 62’nci dakikada sakatlanıp oyundan çıkması teknik heyeti külfete soktu. Ekrem’in yapılacak denetimlerin akabinde durumu netlik kazanacak. Adanaspor müsabakasını geride bırakan Göztepe, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Altay maçıyla ilgili vereceği karara odaklandı. TFF, 22’nci dakikada tatil edilen derbiyle ilgili kararını bu hafta içinde açıklayacak. Teknik sorumlu Şakir Özkayımoğlu ise yaşanan travmaların akabinde Adanaspor deplasmanından puanla dönmenin kendileri için olumlu olduğunu lisana getirdi. 

“OYUNCULARA TAKVİYE OLDUK”

Hafta boyunca oyunculara büyük takviye olduklarını tabir eden Özkayımoğlu, “Elbette bu olaylar maalesef vakit zaman oyuna da yansıdı. Bilhassa birinci yarıda çıkış anında kaybettiğimiz toplar ikinci bölgede konum oldu. Biz ekseriyetle konum veren kadro değiliz. Maçın son anlarında ise kalecimiz Arda çok net bir konum çıkardı ve buradan puanla dönmemizi sağladı. İkinci devrede ise yaptığımız ataklarla çok net fırsatlar yakaladık. O konumların bir tanesi gol olsa buradan galibiyetle ayrılacaktık. Aldığımız 1 puanı Mehmet Çakır’a armağan ediyoruz” dedi. 

MANİSA FK

Evinde Ankara Keçiörengücü ile golsüz berabere kalan Manisa Futbol Kulübü, iç alanda kaybedilen 2 puanın ardından 8’inci sıraya gerileyip tekrar Play-Off potasının dışında kaldı. Geçen hafta deplasmanda Altınordu’yu 3-1 yenerek çıkışa geçen siyah-beyazlılar bir türlü istediği galibiyet serisini yakalayamayıp Play-Off hattında asansör oldu. Manisa FK, bu skorun ardından son 4 maçta 2 beraberlik, 1’er galibiyet ve mağlubiyet aldı. Teknik direktör Levent Eriş ise iyi yolda olduklarını belirterek, takımına çok güvendiğini söyledi. 

ERİŞ: İKİ TAKIMIN DA NET POZİSYONU YOKTU

Karşılaşmayı değerlendiren deneyimli teknik adam, “Ligin iyi takımlardan biriyle oynadık. Bu anlamda iyi bir mücadele olacağını bekliyorduk. İlk devreye maalesef biz istediğimiz gibi başlayamadık ve rakibi kendi sahasına hapsedemedik. Bunun da sıkıntılarını çektik. İkinci devrede takımımız çok iyi bir mücadele ortaya koydu. Maçın genelinde pozisyon zenginliği açısından iki takımın da net pozisyonu yoktu desek çok da yanlış söylemiş olmayız. Mücadele anlamında her iki takımı da tebrik ediyorum. Çocuklarımızın daha iyi işler yapabileceğini biliyorum” dedi. 

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.