SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

SPK’dan Marka Yatırım Holding’e ait açıklama

SPK’dan Marka Yatırım Holding’e ait açıklamaSermaye Piyasası Konseyi (SPK), Marka Yatırım Holding A.Ş.’nin İdare Konseyi Lideri Mine Tozlu …

SPK’dan Marka Yatırım Holding’e ait açıklama
Akacan The Mall
28.08.2022 19:37
0
A+
A-

SPK’dan Marka Yatırım Holding’e ait açıklama
Sermaye Piyasası Konseyi (SPK), Marka Yatırım Holding A.Ş.’nin İdare Konseyi Lideri Mine Tozlu Sineren hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına cürüm duyurusunda bulunulmasına karar verdiğini duyurdu

Sermaye Piyasası Konseyi (SPK), Marka Yatırım Holding’e ait basın açıklaması yaptı.

SPK açıklamasında, “Son günlerde kimi basın yayın organlarında ve toplumsal medya mecralarında yer alan savlara ait olarak aşağıda yer alan açıklamanın yapılması mecburî olmuştur. Kelam konusu haberlerde Marka Yatırım Holding AŞ tarafından Heyetimize yapılan bedelli sermaye artırımı müracaatına ve şirkete ait Konseyimizce yürütülen denetim/gözetim çalışmalarına ait olarak gerçeği yansıtmayan, temelsiz bir ekip argümanlara yer verildiği görülmüştür. Sermaye Piyasası Şurası, halka açık anonim iştiraklerin sermaye artırımı müracaatlarını 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun kendisine verdiği vazife ve yetkiler uyarınca sermaye piyasası mevzuatına uygunluğu ve yatırımcıların korunması prensibi doğrultusunda incelemekte ve sonuçlandırmaktadır.” tabirlerine yer verildi.

Akacan The Mall

Açıklamada, kelam konusu şirket tarafından 5 Nisan 2021’de Şuraya yapılan müracaat ile 2017-2021 yıllarında 30’un üzerinde farklı bireylerden toplanan en düşüğü 32 bin lira, en yükseği ise 5 milyon 200 bin lira fiyatlarında olmak üzere toplam 25 milyon 10 bin liralık fonun sermayeye eklenmesinin talep edildiği belirtildi.

Diğer tüm müracaatlarda olduğu üzere hareket edilip ve kelam konusu müracaatın derhal incelemeye alındığı bildirilen açıklamada, “Ancak, yapılan incelemede Şirket’in 05.04.2021 tarihli müracaatında, Konseyimize doküman olarak yalnızca sermaye artırımına ve fon kullanımına ait idare heyeti kararları iletilmiş olduğu, mevzuat kapsamında iletilmesi gereken ilgili evrakların tam ve eksiksiz olarak iletilmediği tespit edilmiştir.” bilgisine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu kapsamda, Şirket müracaatına ait evrakların tamamlanması emeliyle, birincisi 15.04.2021 tarihinde ve ikincisi ise 16.07.2021 tarihinde olmak üzere iki başka yazı Şirket’e iletilmiş ve Şirket’ten müracaatına ait evrakının tamamlanması talep edilmiştir. Buna karşın Şirket başvurusu kapsamında iletilmesi gereken evraklar Kasım 2021’de tamamlanabilmiştir. Eksikliklerin tamamlanmasını müteakip, gecikmeksizin müracaat Heyetimiz uzmanlarınca kıymetlendirilerek, 26.11.2021 tarihli İnceleme Raporu ile Heyet Karar Organı’na sunulmuştur. Şirket belgesinin sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde incelemesi sonucunda; 2017-2021 yılları ortasında 30’un üzerinde farklı bireylerden toplanan en düşüğü 32 bin TL, en yükseği ise 5 milyon 200 bin TL meblağlarında olmak üzere toplam 25 milyon 10 bin TL’lik fonun sermayeye eklenmesi nedeniyle ihraç edilecek hisselere ait ihraç dokümanının onaylanması talebinin görüşüldüğü Heyetimizin 02.12.2021 tarihli toplantısında, sermaye piyasası mevzuatına terslikler nedeniyle ve yatırımcıların korunması hedefiyle Şirket talebinin olumsuz karşılanmasına karar verilmiştir. Şuramız kararı münasebetleriyle birlikte Şirkete iletilmiştir.

Öte yandan Heyetimizce yapılan incelemeler sonucunda, Şirket hisse piyasasında 23.05.2017-23.02.2018 periyodunda gerçekleştirilen süreçlere yönelik olarak Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPK) 107/1 hususunda tanımlanan ‘Piyasa Dolandırıcılığı’ cürmü kapsamında süreç yapılmak üzere, ortalarında Mine Tozlu Sineren’in de bulunduğu şahıslar hakkında SPK’nın 115 inci hususu uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığına hata duyurusunda bulunulmasına ve Borsalarda 2 yıl süreksiz süreç yapma yasağı getirilmesine karar verilmiş olup, anılan karar, Konseyimizin 21.01.2021 tarihli ve 2021/4 sayılı bülteninde kamuoyuna duyurulmuştur.

Ayrıca Heyetimizin 27.05.2021 tarihli kararı ile ortalarında Mine Tozlu Sineren’in de bulunduğu ilgililer hakkında SPK’nın 112’nci unsurunun ikinci fıkrası kapsamında süreç yapılmak üzere SPK’nın 115’inci hususu uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığına cürüm duyurusunda bulunulmasına, yeniden ortalarında Mine Tozlu Sineren’in de olduğu ilgililer hakkında SPK’nın 110’uncu hususunun birinci fıkrası kapsamında süreç yapılmak üzere SPK’nın 115’inci hususu uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığına kabahat duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir. Ayrıyeten Mine Tozlu Sineren hakkında yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle de Konseyimizce cürüm duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyuna hürmetle duyurulur.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.