STERLIN
29,4340
DOLAR
23,3561
EURO
25,1576
ALTIN
1.475,35
BIST
5.634,59
SON DAKİKA
Gökyüzü kızıla büründü! Maskeler geri döndü – KIBRIS HABER
EVKAF, uluslararası down sendromlu çocukları misafir etti – KIBRIS HABER
Metin Arhun’dan asgari ücret açıklaması! – KIBRIS HABER
Eski dünya yıldızları sahada! – KIBRIS HABER
YÖK’ün KKTC için belirlediği 400 yükseköğrenim kontenjanı açıklandı! – KIBRIS HABER
Başbakanlık’tan flaş açıklama! – KIBRIS HABER
Tufan Erhürman’dan köy ziyaretleri! – KIBRIS HABER
Bu bölgelere 3 gün boyunca su verilmeyecek! – KIBRIS HABER
Gönyeli’de, serada uyuşturucu yetiştirdi! – KIBRIS HABER
Güney Kıbrıs’ta Hakemler Birliği bombalandı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi! – KIBRIS HABER
Başbakan Üstel; “Dövize karşı yeni çalışma içindeyiz”! – KIBRIS HABER
Piyasada tüp yok! – KIBRIS HABER
Acun Ilıcalı bir kulüp daha satın aldı! – KIBRIS HABER
Brent petrol fiyatında düşüş! – KIBRIS HABER
T.C. Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’ye Geliyor! – KIBRIS HABER
Altın fiyatlarında son durum! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplanıyor! İşte gündem – KIBRIS HABER
13 yaşındaki çocuğa çarptı! – KIBRIS HABER
Lefkoşa’da 3 işyeri kapatıldı! – KIBRIS HABER
Dövizin yükselişi durmuyor! – KIBRIS HABER
Büyük ikramiye bu bilete isabet etti! – KIBRIS HABER
9 Haziran 2023 Nöbetçi Eczaneler
Bu bölgelerde elektrik kesintisi! – KIBRIS HABER
Şampiyon Gençlik Gücü! – KIBRIS HABER
Turgut Akçın, Doğrudan Gelir Desteği’nin bir an önce ödenmesini talep etti! – KIBRIS HABER
KTEZO’dan açıklama! – KIBRIS HABER
Akaryakıta zam! Yeni fiyatlar bu gece yarısından itibaren geçerli olacak – KIBRIS HABER
Sami Özuslu; “Ekonomideki kötü gidişata 25 Haziran’da hep birlikte ‘dur’ diyeceğiz”! – KIBRIS HABER
Euro Bölgesi teknik resesyona girdi! – KIBRIS HABER

Son dakika… Zelenski’den zehir zemberek kelamlar: Müzakere masasından kalkarız! – Kıbrıs Haber, Kıbrıs Habercide Okunur.

Son dakika… Zelenski’den zehir zemberek kelamlar: Müzakere masasından kalkarız!İngiltere’deki bir fikir kuruluşunun toplantısında davetli …

Son dakika… Zelenski’den zehir zemberek kelamlar: Müzakere masasından kalkarız! – Kıbrıs Haber, Kıbrıs Habercide Okunur.
CyborNFT
06.05.2022 17:52
0
A+
A-

Son dakika… Zelenski’den zehir zemberek kelamlar: Müzakere masasından kalkarız!
İngiltere’deki bir fikir kuruluşunun toplantısında davetli olarak konuşma yapan Zelenski Rusya’yla ilgili çok sert sözler kullandı. Mariupol’deki son duruma değinen Ukrayna önderi Rusya’nın göstereceği hale nazaran müzakere masasından kalkabileceklerini ima etti.

İngiltere’de bir niyet kuruluşu olan Chatham House’un toplantısında konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Rusya’nın savaş hataları sebebiyle yargılanmaktan nükleer tehdit yoluyla kaçınmaya çalıştığını sav etti.

Zelenski mevzuyla ilgili olarak “Nükleer gücü olan bir devlet olarak işledikleri savaş kabahatleri nedeniyle yargılanmayacaklarına olan itimatları tam.” kelamlarını sarf etti.

CyborNFT

Ukrayna başkanı Batı’yı, savaş cürümlerinden sorumlu olanları daha süratli bir biçimde adalete teslim etmek için daha fazlasını yapmaya çağırdı ve “Rus başkanlar, şayet gerekirse sorumluluğun on yıllarca ertelenebileceğine inanıyor” dedi.

Mariupol’deki Azovstal çelik fabrikası

Mariupol’deki tahliye çalışmaları ve Azovstal çelik fabrikasında yaşananlara da değinen Zelenski, Rusya’nın tahliye edilebilecek sivil ya da askerlere ziyan vermesi ve dahi öldürmesi durumunda barış müzakerelerinin devam edemeyeceğini açıkladı.

“MARİUPOL VEFATINA AZAP GÖRÜYOR”

Chatham House’da konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy, harap olmuş liman kenti Mariupol’un “Savaş silahı olarak kullanılan azap ve açlığın bir örneği” olduğunu söyledi ve hiçbir milletlerarası örgütün kente giremeyeceğini de kelamlarına ekledi.

“Bu insanlık dışı zalimlik, Rus ordusunun insanlara nasıl davrandığının delilidir.”

Burada yaşanan ölümlerin savaştan kaynaklanmadığını ve askeri bir olay olmadığını açıklayan Zelenski “Bu vefatına azap etmektir. Bu terörizm ve nefrettir.” tabirini kullandı.

“RUSYA DURMAYACAK”

Mariupol’ün harap olduğunu ve bütün kentin yıkıldığını söyleyen Ukraynalı başkan Azovstal çelik fabrikasındaki ablukayı kırmak için silah ve ekipmana muhtaçlığı olduğunu açıkladı ve “Rusya, biz onları durdurana kadar Ukrayna’ya saldırmaya devam edecek” dedi.

Ukrayna kentleri büyük bir yıkım yaşıyor

Ukrayna Devlet Lideri Volodymyr Zelenski, Rusya ile tüm diplomatik köprülerin kırılmadığını, fakat barış görüşmelerinin başarılı olması için Rusya’nın evvel 23 Şubat’taki işgalinden evvel elinde tuttuğu topraklara geri dönmesi gerektiğini söyledi.

“Ben Ukrayna’nın cumhurbaşkanı olarak seçildim, küçük bir Ukrayna değil” dedi ve Ukrayna’nın nüfusunun toprak kaybederek ve yurtdışına kaçanlar da dahil olmak üzere 11 milyon azalmasına müsaade veremeyeceğini söyledi. Zelenski ayrıyeten Rusya’nın barış dileğini görmediğini de söyledi.

ZAFERİN TARİFİNİ YAPTI

Ukrayna için bir zaferin, ülkeyi ekonomik olarak başladığı duruma geri getirmeyi içerdiğini söyleyen Zelenski “Ukrayna halkının iradesi budur” diyerek Avrupa Birliği’ne iştirak davetinde bulunduğunu da kelamlarına ekledi.

Ukraynalı bir askerin eşi, ölen kocasının bayrak ve üniformasını teslim alıyor…

ALMANYA’YA BİLDİRİ

Almanya ve Rusya ortasındaki ekonomik ilgiler yüzünden yaşanan polemiğe de değinen Zelenski, Alman Başbakanı Scholz’un Ukrayna’ya gelmek için davetli olduğunu; istediği vakit gelebileceğini belirtti.

Zelenski ülke ismi vermeden ‘bazılarını bir istikrar kurmak istemekle’ suçladı. Zelenski, Almanya’yı kast ederek “Gri alanda olmak ve gölgede kalmak, yağmur damlaları ortasında yürümek istiyorlar. Fakat bu bir yağmur değil. Herkes ıslanıyor.” dedi.

 


Kıbrıs Haber

Kıbrıs Haberleri, Hakikat, Tarafsız ve Aktüel Kıbrıs Haberleri Kıbrıs Habercide son dakika olarak okuyabilirsiniz.
Yayın sürecimiz boyunca tarafsız olarak Ülkemizde ve Dünyada gelişen bütün Siyaset, Sıhhat, İktisat, Eğitim, Spor ve Teknoloji alanlarında ülkemizi ilgilendiren ve son dakika Kıbrıs Haberlerini Kıbrıs Haberci ‘de fiyatsız bir biçimde okuyabilirsiniz.

CyborNFT
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.