SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son Dakika: VakıfBank dev transferi resmen açıkladı! Final sonrası Paola Egonu ve Isabelle Haak…

Son Dakika: VakıfBank dev transferi resmen açıkladı! Final sonrası Paola Egonu ve Isabelle Haak…Voleybol dünyasının merakla beklediği ‘yılın …

Son Dakika: VakıfBank dev transferi resmen açıkladı! Final sonrası Paola Egonu ve Isabelle Haak…
Akacan The Mall
23.05.2022 09:07
0
A+
A-

Son Dakika: VakıfBank dev transferi resmen açıkladı! Final sonrası Paola Egonu ve Isabelle Haak…
Voleybol dünyasının merakla beklediği ‘yılın transferi’ resmen açıklandı. VakıfBank’ın yıldızı Isabelle Haak ve bir periyot Fenerbahçe’nin de ilgilendiği Paola Egonu’nun yeni kadroları netleşti. Türkiye macerası için geri sayıma geçen Nijerya asıllı İtalyan voleybolcunun hayat kıssası sinemaları aratmayacak cinsten…

Türkiye ve Dünya şampiyonu VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi Üstün Finali’nde Imoco Volley Conegliano’yu 3-1 devirerek CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu.

VakıfBank böylelikle tarihinde 5. kere Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı. Sarı-siyahlılar 11. milletlerarası şampiyonluk ile “Türkiye’nin memleketler arası alanda en çok kupa kazanan takımı” pozisyonunda. Ayrıyeten VakıfBank 4 dünya, 5 Avrupa şampiyonluğu ile bu turnuvaları en çok kazanan takım olma unvanını da taşıyor.

Akacan The Mall

VakıfBank bu dönem sırasıyla Spor Toto Şampiyonlar Kupası, FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası, AXA Sigorta Kupa Voley ve Misli.com Sultanlar Ligi’nde de şampiyonluk yaşamıştı.

İNANILMAZ MUVAFFAKİYET: 35 YILDA 36 KUPA

Türk sporunun lokomotif branşı bayan voleybolunun en başarılı kulübü olan VakıfBank Spor Kulübü, 35 yılda 36 kupa kazandı.

– VakıfBank, kazandığı 4 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası), 5 CEV Şampiyonlar Ligi, 1 CEV Challenge Cup ve 1 CEV Top Teams kupasıyla ”Türkiye’nin milletlerarası alanda en çok kupa kazanan takımı” pozisyonunda yer alıyor.

– VakıfBank, 2011 yılında CEV Şampiyonlar Ligi’ni kazanan ”İlk Türk Takımı” oldu.

– VakıfBank, 2011, 2013, 2017, 2018 ve 2022 yıllarında Şampiyonlar Ligi’ni namağlup olarak kazandı.

– Sarı-siyahlılar, Şampiyonlar Ligi’nde son 12 yılda 11 kere kürsüde yer aldı.

EN ÇOK DÜNYA ŞAMPİYONU OLAN KADRO

– VakıfBank, Bayanlar FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda ise 2013, 2017, 2018 ve 2021 yıllarında namağlup şampiyon olarak, ‘Kupayı en çok kazanan takım’ pozisyonunda yer alıyor.

– Ayrıyeten VakıfBank, dört altın, bir gümüş, iki bronz madalyayla FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda ‘En çok madalya kazanan takım’ olarak dorukta yer alıyor.

EGONU VE HAAK’IN EKİPLERİ DEĞİŞİYOR

CEV Şampiyonlar Ligi Üstün Finali’nde son şampiyon İtalyan Imoco Volley’i 3-1 yenip tarihinde beşinci defa kupayı müzesine götüren VakıfBank, dönemi Egonu transferiyle kapatıyor.

Müsabaka sonrasında TRT Spor’a açıklamalarda bulunan VakıfBank Spor Kulübü Lideri Abdi Serdar Üstünsalih: “Egonu artık bizim oyuncumuz.” dedi. Üstünsalih, “Egonu artık bizim oyuncumuz. Biz daha öncesinde protokolümüzü yapmıştık. Ekibimize katmıştık. Bundan sonra bizim oyuncumuz olacak. Gidenleri de artık görürsünüz. Değişiklikler olabilir.” sözlerini kullandı.

https://twitter.com/trtsporyildiz/status/1528495926205194240

FENERBAHÇE ÇOK İSTEMİŞTİ

Sultanlar Ligi kadrolarından Fenerbahçe Opet dönem başında Egonu’yu Transfer etmek için büyük uğraş göstermiş lakin 1 milyon Euro’luk bonservis fiyatına takılmıştı.

Fenerbahçe, Paola Egonu ile yakından ilgilenmiş lakin mali sebepler yüzünden transfer gerçekleşmemişti. Fenerbahçe Lideri Ali Koç, Egonu hakkında açıklamalarda bulunmuş ve “Egonu hakkında bir kıymetlendirmemiz olmuştu geçen dönem. Bu dönem ise yok. Ekonomik kurallardan ötürü pek mümkün değil. Fakat şunu da hatırlatmak istiyorum. Türkiye’nin büyük kulüpleri, rastgele bir branşta yarıştıkları vakit o branşın kalkınmaması kelam konusu değildir. Lakin bizler, içinde bulunduğumuz ekonomik kaideler, bilhassa futboldan kaynaklanan meşakkatler. Amatör branşlarda hareket alanımızı önemli manada daralttı.” sözlerini kullanmıştı.

SMAÇ YÜKSEKLİĞİ GÜNDEM OLMUŞTU

23 yaşındaki 1.93 uzunluğundaki İtalyan pasör çaprazı Paola Egonu, 3.44 metre smaç yüksekliğine ulaşabiliyor.

2021’de Imoco Volley ile CEV Şampiyonlar Ligi, İtalya Ligi, İtalya Kupası ve İtalya Harika Kupası yaşayan Nijerya asıllı İtalyan oyuncu, yarıştığı her turnuvada da en bedelli oyuncu olma muvaffakiyetini göstermişti.

EGONU GELİYOR, HAAK GİDİYOR

Isabelle Haak, 5 kupalı dönemin akabinde 2019 yılından bu yana forma giydiği VakıfBank’a veda ediyor. 22 yaşındaki İsveçli yıldız gelecek dönem Imoco Volley Conegliano’da forma giyecek.

EGONU’NUN SİNEMA HAYAT KISSASI…

18 Aralık 1998’de İtalya’nın kuzeydoğusunda bulunan Padova’nın Cittadella kentinde dünyaya geldi Paola Egonu. Göçmen bir Nijeryalı ailenin kızı olan Egonu, erken yaşta voleybol mesleğine başlamasının ve genç yaşına karşın başardıklarının perde gerisinde ailesinden aldığı cüret yattığını anlatıyor.

Egonu’nun ailesi Nijerya’dan İtalya’ya gelmeden evvel babası Ambrose, Lagos’ta kamyon sürücüsüydü. Annesi ise hemşireydi. Ailesinin İtalya’ya göç etmesinin hayatındaki kırılma noktası olduğunu anlatan başarılı atlet, “Verdikleri bu karar hayatta kalma üzerineydi. Sahip oldukları hamaseti bu kararlarına bakarak görebiliyorum. Buraya geldikten sonra elde ettikleriyle de yetinmediler. Şu an Manchester’dalar ve hala çalışıyorlar.” sözlerini kullanıyor.

Ailesinin aldığı bu yavuz karar, Egonu’nun kendi yolunu çizmesinde ona hem yol gösteriyor hem de cüret veriyor. Ailesi çalışmak için Manchester’a taşınırken o şimdi 14 yaşında meskenden başka kalmayı göze alarak Milan’da voleybol macerasına atılıyor…

VOLEYBOLA BABASININ TEŞVİKİYLE BAŞLIYOR

Okulda dersleri çok düzgün olan Egonu, kendisini tabiri caizse ‘inek’ olarak tanımlıyor. Dersleriyle ortası çok uygun olan Egonu, ufak yaşlarda rastgele bir spora çok fazla ilgi duymuyor. Derslerinden arta kalan vaktinde televizyon başında vakit öldürüyor. O devir babasının ‘kendine bir hobi edinmelisin’ telkiniyle voleybolla tanışıyor.

Voleybol mesleğine doğduğu kentin grubunda başlıyor. 14 yaşına geldiğinde babasının İtalyan pasaportu çıkarmasıyla birlikte İtalyan vatandaşlığı alıyor. İtalyan vatandaşlığı aldıktan sonra voleybol mesleğindeki süratli yükseliş düzgünce ivmeleniyor. Alt yaş kategorilerinde oynadığı grupları şampiyonluğa taşıyan Egonu, şimdi 15 yaşında gelmeden Ulusal Grup kapısından içeri girmeyi başarıyor.

Ulusal kadro kıssası, 2021 yılında Olimpiyat Oyunları’nda geçit merasiminde İtalyan bayrağını taşımasına kadar uzanıyor…

MUHASEBE MEZUNU, EN BÜYÜK HAYALİ AVUKAT OLMAK

Voleyboldaki yeteneğiyle büyülerken bir yandan akademik mesleğine de devam ediyor. Muhasebe mezunu olan Egonu’nun en büyük hayali aslında avukat olmak. Dünyadaki eşitsizliği en aza indirgemek için kendi hissesine düşen vazifesi yapmak istediğini söyleyen idealist voleybolcu, ilerleyen yıllarda hukuk diploması almayı arzuluyor.

Kendisini Afro-İtalyan olarak tanımlayan Egonu, Nijerya ile irtibatını koparmış değil. 13 kişilik ufak sayılmayacak bir ailesi olan yetenekli isim, her iki yılda bir Noel için Nijerya’ya giderek yakın akrabalarıyla buluşuyor. Angela ve Andrea isminde iki erkek kardeşi olan Egonu’nun kuzeni Terry Enweonwu da kendisi üzere bir voleybolcu…

YEMEK YAPMAYI ÇOK SEVİYOR, DÖVMEYE KARŞI, ANİMASYON SESLENDİRMESİ YAPMIŞ

Yılda yaklaşık 400 bin avro kazanan Paola Egonu’nun hayatı, çok sevmesine karşın voleyboldan ibaret değil. Hobi olarak mutfakla ilgilenen Egonu, ekstrem sporlara da çok ilgi duyduğunu söylüyor fakat spor konusunda mükemmelliyetçi olduğu için bu biçim heyecanlı sporlara hamaseti olmadığını itiraf ediyor. Karamsar ve aksi biri olduğunun da altını çiziyor…

Dövme yaptırmaya karşı… Bedeninde hiçbir dövme bulunmuyor zira inancı gereği bedenini bir tapınak olarak görüyor ve hayatının sonuna kadar birinci günkü üzere saf kalmasını istiyor.

ANİMASYON SESLENDİRDİ

Paola Egonu hakkında az bilinen bir diğer ayrıntı ise Disney Pixar üretimi Soul isimli animasyonda Sognaluna karakterini seslendirmiş olması…

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.