SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son Dakika: UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çılgın gece! Rakibini gol attığına pişman etti… Mohammed Salah, Bafetimbi Gomis’in rekorunu kırdı…

Son Dakika: UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çılgın gece! Rakibini gol attığına pişman etti… Mohammed Salah, Bafetimbi Gomis’in rekorunu kırdı…UEFA …

Son Dakika: UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çılgın gece! Rakibini gol attığına pişman etti… Mohammed Salah, Bafetimbi Gomis’in rekorunu kırdı…
Akacan The Mall
13.10.2022 08:52
0
A+
A-

Son Dakika: UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çılgın gece! Rakibini gol attığına pişman etti… Mohammed Salah, Bafetimbi Gomis’in rekorunu kırdı…
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde A, B, C ve D kümelerinde oynanan toplam 8 maçın akabinde bu kümelerin dördüncü hafta karşılaşmaları tamamlanmış oldu. Mohammed Salah’ın Bafetimbi Gomis’in rekorunu kırdığı gecede Liverpool, rakibini gol attığına pişman etti. Bayern Münih, Devler Ligi tarihinin en uzun serisini elde ederken Napoli’de Kim Min Jae tekrar performansıyla mest etti. İşte dördüncü maçlar itibariyle ismini bir üst çeşide yazdıranlar…

Avrupa futbolunun kulüp seviyesindeki en değerli tertibi olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde A, B, C ve D kümelerinde 4. hafta maçları sona erdi ve kimi kadrolar matematiksel olarak bir üst çeşide yükselmeyi garantilerken, kimi takımlar ise yolun sonuna geldi.

A Kümesi’nde dönemin en dikkat çeken gruplarından Napoli, alanında Ajax’ı 4-2 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi’nde 4’te 4 yaparak son 16 cinsini garantiledi. Napoli’ye galibiyeti getiren golleri Lozano, Raspdori, Kvaratskhelia ve Osimhen kaydetti. Ajax’ın gollerini Klaassen ve Bergwijn attı.

Akacan The Mall

Alınan bu sonucun akabinde Serie A grubu, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 çeşidine yükseldi. Geçen hafta tekrar Napoli’ye 6-1 mağlup olduktan sonra üst üste ikinci hezimetini alan Ajax ise 3 puanda kaldı.

KIM MIN JAE NE YAPTI?

Ajax maçına birinci 11’de başlayan Kim Min Jae, müsabakayı toplam 48 pas ve yüzde 87.5 isabet yüzdesiyle tamamladı. 58 sefer topla buluşan ve toplamda 5 ikili gayrete giren başarılı savunmacı, bunlardan 2’sini kazanabildi. 6 sefer tehlikeli konum uzaklaştıran Kim Min Jae, bir sefer de pas ortası yaparak tekrar performansıyla takdir topladı.

Eljif Elmas ise Ajax karşısında 13 dakika talih buldu ve 7 kere topla buluştu. Toplamda 5 pas yapabilen yetenekli oyuncu, %80 isabet yüzdesi yakaladı.

LIVERPOOL’DAN GOL ŞOV

Grubun bir başka maçında Liverpool, deplasmanda karşılaştığı Glasgow Rangers’ı 7-1 mağlup etti. Müsabakaya daha yeterli başlayan Rangers oldu ve 17. dakikada Arfield’ın golüyle güçlü rakipleri karşısında 1-0 öne geçti. Bu golden yalnızca 7 dakika sonra Roberto Firmino maça dengeyi getirdi ve devre 1-1 sona erdi.

GOL ATTIĞINA PİŞMAN OLDU

Mücadelenin ikinci yarısı adeta gol yağmuruna sahne oldu. 55. dakikada Firmino, Kırmızılar’ı 2-1 öne geçiren golü attı. 66. dakikada iki golün sahibi Firmino bu kere asist yaptı ve Nunez’in golüyle İngiliz grubu 3-1 öne geçti.

68. dakikada oyuna giren Mohamed Salah, maçın gidişatını değiştiren isim oldu. Mısırlı yıldız, 75., 80. ve 81. dakikalarda sahneye çıkarak hat-trick yaptı ve skoru 6-1’e getirdi. Maç boyunca çok çalışan ve tesirli durumlar üreten Harvey Elliot müsabakanın skorunu belirledi: 7-1.

Bu sonuçla birlikte Liverpool puanını 9’a yükseltirken Rangers puansız kaldı.

RIDVAN YILMAZ MÜDDET ALAMADI

Sezon başında Beşiktaş ‘tan transfer edilen Rıdvan Yılmaz müsabakayı yedek kulübesinden takip ederken mühlet bulamadı.

BAFETIMBI GOMIS’İN REKORUNU KIRDI

Mohamed Salah, grubu Liverpool’un Rangers’ı deplasmanda 7-1 mağlup ettiği maçta 6 dakika civarında yaptığı hat-trick ile UEFA Şampiyonlar Ligi’nde en süratli hat-trick yapan isim olma rekorunu Bafetimbi Gomis’ten aldı.

Maçta 3-1’lik Liverpool üstünlüğü varken oyuna dahil olan Mohamed Salah; 76., 80. ve 81. dakikalarda Rangers ağlarını havalandırarak hat-trick yaptı. Tecrübeli oyuncunun hat-trick’i toplam 6 dakika 12 saniye müddet aldı.

Mohamed Salah’ın 6 dakika 12 saniye içinde gerçekleştirdiği hat-trick, Şampiyonlar Ligi’nin en kısa süredeki hat-trick performansı oldu. Bu alanda daha evvelki rekor ise şimdilerde Galatasaray forması giyen Bafetimbi Gomis’e aitti. Fransız golcü, Lyon periyodunda bu rekoru kırmayı başarmıştı.

7 Aralık 2011’de Lyon, deplasmanda Dinamo Zagreb’i tekrar 7-1 ile geçerken Bafetimbi Gomis, yaklaşık 8 dakikalık bir mühlet içerisinde hat-trick yapmayı başarmıştı. Maçta Lyon 1-0 geri düşerken Bafetimbi Gomis, 45., 49. ve 52. dakikadaki golleriyle galibiyetin mimarı olmuştu.

CLUB BRUGGE TARİH YAZDI

UEFA Şampiyonlar Ligi B Kümesi dördüncü hafta maçında Belçika grubu Club Brugge, İspanyol devi Atletico Madrid’i konuk etti. Birinci üç haftayı 9 puanla ve gol yemeden geçen Club Brugge, sırf 3 puanı bulunan Atletico Madrid deplasmanında istediğini aldı.

Atletico Madrid’in baskılı oyununa göğüs geren Club Brugge alandan 0-0’lık beraberlikle ayrılmayı başardı. Belçika takımında Kamal Sowah 82. dakikada gördüğü sarı kartın akabinde topa vurdu ve ikinci kırmızı kartla oyundan atıldı.

Golsüz beraberliğin akabinde Club Brugge puanını 10 yaptı ve son 16 cinsine yükselmeyi garantiledi. Brugge böylelikle UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde birinci sefer kümeden çıkma başarısı gösterdi. 4 puana ulaşan Atletico Madrid ise küme etabının bitimine iki maç kala son 16 bahtını zora soktu.

Atletico Madrid’in Club Brugge karşısında 9 isabetli şutta gol çıkaramaması geceye damga vurdu.

PORTO FARKLI KAZANDI

UEFA Şampiyonlar Ligi B Kümesi’nin bir öteki çabasında Bayer Leverkusen, alanında Porto’yu konuk etti. Portekiz temsilcisi, müsabakadan 3-0’lık sonuçla galip ayrıldı.

Porto’yu galibiyete götüren golleri 6. dakikada Galeno ile 53. ve 64. dakikalarda penaltıdan Mehdi Taremi kaydetti. Leverkusen, geçtiğimiz hafta deplasmanda oynadığı gayrette olduğu üzere tekrar bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Bu sonuçla Porto, kümedeki puanını 6’ya yükseltirken Bayer Leverkusen ise 3 puanda kaldı.

YİNE PENALTILARDA GEÇİT VERMEDİ

Geçtiğimiz hafta Porto’nun konut sahipliğinde oynanan uğraşta Bayer Leverkusen, müsabaka 0-0 giderken birinci yarının sonunda penaltıdan öne geçme bahtını elde etmişti. Lakin topun başına gelen Patrick Schick’in vuruşunu kaleci Diogo Costa çıkarmıştı.

Bu müsabakada da Leverkusen, birinci yarıda skoru 1-1’e getirebilecek bir penaltı talihi elde etti. 19. dakikadaki penaltıda Kerem Demirbay’ın vuruşunu bir kere daha kaleci Diogo Costa çıkardı. Penaltıların sonucu belirlediği müsabakada Mehdi Taremi, iki penaltıda golü bularak maçın sonucunu belirledi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.