SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son Dakika: UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çılgın gece! Erling Haaland’dan akılalmaz gol… Lionel Messi’den tek golle iki rekor…

Son Dakika: UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çılgın gece! Erling Haaland’dan akılalmaz gol… Lionel Messi’den tek golle iki rekor…UEFA Şampiyonlar …

Son Dakika: UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çılgın gece! Erling Haaland’dan akılalmaz gol… Lionel Messi’den tek golle iki rekor…
Akacan The Mall
15.09.2022 08:22
0
A+
A-

Son Dakika: UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çılgın gece! Erling Haaland’dan akılalmaz gol… Lionel Messi’den tek golle iki rekor…
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde uzun yıllar unutulmayacak gecelerden biri yaşandı. A, E, F, G ve H kümelerinde oynanan toplam 9 maçın akabinde ikinci hafta karşılaşmaları tamamlanmış oldu. Manchester City’de Erling Haaland eski grubu Borussia Dortmund’u akılalmaz bir golle yıkarken, Lionel Messi ise tek golle iki rekor birden kırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta müsabakaları oynanan 9 maçla tamamlandı. Avrupa futbolunun kulüp seviyesindeki en kıymetli tertibinin A, E, F, G ve H kümelerinde ikinci hafta heyecanı nefes kesen maçlarla sona erdi.

A Kümesi’nde oynanan müsabakada ulusal futbolcumuz Rıdvan Yılmaz’ın formasını giydiği Rangers, Napoli’yi konuk etti. Birinci maçında Liverpool’u 4-1 devirerek dikkatleri üzerine çeken Napoli, İskoç temsilcisini de deplasmanda 3-0 üzere net bir skorla mağlup etti.

Akacan The Mall

Ibrox’ta Napoli’ye galibiyeti getiren golleri 68. dakikada penaltıdan Matteo Politano, 85. dakikada Giacomo Raspadori ve 90+1. dakikada Tanguy Ndombele kaydetti. Konuk takımda ayrıyeten Piotr Zielinski, 60. dakikada penaltıdan yararlanamadı. Konut sahibi grupta James Sands, 53. ve 55. dakikalarda gördüğü iki sarı kartla kadrosunu 10 kişi bıraktı.

Alınan bu sonucun akabinde Napoli, 2’de 2 yaparak puanını 6 yükseltti. Rangers ise şimdi puanla tanışamadı.

TANIDIK İSİMLERİN PERFORMANSI

Napoli karşısında müddet alamayan Rıdvan Yılmaz, çabayı yedek kulübesinde tamamladı. Maça birinci 11’de başlayan Kim Min Jae 90 dakika alanda kalırken, Eljif Elmas ise 90. dakikada Khvicha Kvaratskhelia’nın yerine oyuna dahil oldu.

MILAN SİFTAH YAPTI

E Kümesi’nde Milan, alanında Dinamo Zagreb ile karşı karşıya geldi. San Siro’da oynanan çabayı kazanan taraf, 3-1’lik skorla konut sahibi kadro oldu. Milan’a galibiyeti getiren golleri 45. dakikada penaltıdan Olivier Giroud, 47. dakikada Alexis Saelemaekers ve 77. dakikada Tommaso Pobega kaydetti. Konuk takım Dinamo Zagreb’in tek golü 56. dakikada Mislav Orsic’ten geldi.

Milan böylelikle kümedeki birinci galibiyetini alarak puanını 4’e yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu. Dinamo Zagreb ise 3 puanda kalarak ikinci basamağın sahibi oldu.

CHELSEA TABANA DEMİR ATTI

E Kümesi’nin başka maçında Chelsea ile Salzburg karşı karşıya geldi. Stamford Brigde’de oynanan gayret 1-1’lik skorla berabere tamamlandı. Mesken sahibi kadrosu öne geçiren golü 48. dakikada Raheem Sterling kaydederken, konuk takımın beraberlik golü ise 75. dakikada Noah Okafor’dan geldi.

Alınan bu sonucun akabinde Chelsea, bir puanla son sırada yer aldı. Salzburg ise 2 puanla 3. basamağa yerleşti.

REAL MADRID KUSUR YAPMADI

F Kümesi’nde Real Madrid meskeninde RB Leipzig ile karşı karşıya geldi. Santiago Bernabeu’da oynanan gayrette kazanan taraf, 2-0’lık skorla mesken sahibi ekip oldu. İspanyol grubunun gollerini 80. dakikada Federico Valverde ve 90. dakikada Asensio kaydetti.

Böylece kümesinde 2’de 2 yapan Real Madrid, 6 puanla tepeyi bırakmadı. RB Leipzig ise puansız olarak son sırada kaldı.

CARLO ANCELOTTI TARİHE GEÇTİ

RB Leipzig karşısında Şampiyonlar Ligi mesleğinin 100’üncü galibiyetini alan Carlo Ancelotti, bu sayıya ulaşan ikinci teknik yönetici oldu. Bu başarıyı birinci tadan teknik yönetici, 102 galibiyeti bulunan Sir Alex Ferguson.

VARŞOVA’DA KAZANAN ÇIKMADI

F Kümesi’nde oynanan bir öbür karşılaşmada Shakhtar Donetsk ve Celtic kozlarını paylaştı. Ukrayna’daki savaş nedeniyle Varşova’da oynanan çaba, 1-1’lik beraberlikle sona erdi. Konuk grup Celtic, Artem Bondarenko’nun 10. dakikada kendi kalesine attığı golle öne geçti. Shakhtar Donetsk ise 29. dakikada Mykhaylo Mudryk ile skoru 1-1’e getirdi.

Bu sonuçla birlikte Shakhtar Donetsk 4 puana ulaşarak ikinci sırada kaldı. Celtic ise kümedeki birinci puanını alarak üçüncü basamağa yerleşti.

HAALAND ATMAYA DEVAM EDİYOR

G Kümesi’nde gecenin en kıymetli karşılaşmalarından biri oynandı. Manchester City alanında ulusal futbolcu Salih Özcan’ın da formasını giydiği Borussia Dortmund’u 1-0 geriye düşmesine karşın 2-1 mağlup etmeyi başardı.

İngiliz grubuna galibiyeti getiren golleri 80. dakikada John Stones ve 84. dakikada Erling Haaland kaydetti. Dortmund’un müsabakadaki tek golü ise 56’ncı dakikada Jude Bellingham’dan geldi. Müsabakaya birinci 11’de başlayan ulusal futbolcu Salih Özcan, 88 dakika alanda kaldı.

Bu sonuçla birlikte Manchester City puanını 6’ya yükselterek liderliğini perçinledi. Borussia Dortmund ise 3 puanla ikinci sırada kaldı.

HAALAND’DAN AKILALMAZ GOL

Manchester City’de Erling Haaland’ın 84. dakikada attığı galibiyet golü geceye damga vurdu. Joao Cancelo’nun asistinde adeta uçan tekmeyle gol atan Norveçli forvet, tarihe geçmeyi de ihmal etmedi.

Eski grubu Borussia Dortmund’a jeneriklik bir gol atan Erling Haaland, Şampiyonlar Ligi’nde hem bir grubun formasıyla hem de birebir gruba karşı gol sevinci yaşayan en genç oyuncu oldu (22 yaş 55 gün).

KOPENHAG’DA SESSİZ GECE

G Grubu’ndaki öbür maçta Kopenhag ile Sevilla kozlarını paylaştı. Gayret 0-0’lık skorla berabere sonuçlandı ve böylelikle iki takım de birinci puanlarını almış oldu. Kopenhag üçüncü sırada, Sevilla ise sürpriz biçimde son sırada kaldı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.