SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Son Dakika: Sabri Çelik MHK Lideri oldu! Kritik hakem kararı…

Son Dakika: Sabri Çelik MHK Lideri oldu! Kritik hakem kararı…Türkiye Futbol Federasyonu İdare Konseyi, Merkez Hakem Şurası Lideri olarak Sabri …

Son Dakika: Sabri Çelik MHK Lideri oldu! Kritik hakem kararı…
Akacan The Mall
08.07.2022 10:07
0
A+
A-

Son Dakika: Sabri Çelik MHK Lideri oldu! Kritik hakem kararı…
Türkiye Futbol Federasyonu İdare Konseyi, Merkez Hakem Şurası Lideri olarak Sabri Çelik’i seçti.

Türkiye Futbol Federasyonu İdare Konseyi, Merkez Hakem Konseyi Lideri olarak Sabri Çelik’in seçildiğini resmen açıkladı.

Yapılan toplantıda Merkez Hakem Heyeti belirlendi ve hakemlik yapısına ait çeşitli kararlar alındı. Saha ve VAR hakemi takımlarının ayrılacağı belirtildi. Saha hakemleri VAR’da, VAR hakemleri ise alanda vazife yapamayacak.

Akacan The Mall

4. SEFER GÖREVDE

Sabri Çelik, 4. sefer Merkez Hakem Şurası Lideri olarak iş başı yapacak. Çelik daha evvel 2004-2005, 2019 ve geçen dönem MHK Lideri olarak misyon yapmıştı.

İŞTE O AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu İdare Şurası, yaptığı toplantıda Merkez Hakem Heyeti’ni belirledi ve hakemlik yapısına ait çeşitli kararlar aldı.  

Sabri Çelik başkanlığında oluşturulan Merkez Hakem Heyeti şöyle: 

1. SABRİ ÇELİK (BAŞKAN)
2. MURAT  ILGAZ
3. AYNUR AYSUN AKAR
4. BAKİ TUNCAY AKKIN
5. AHMET İBANOĞLU
6. AYTEKİN DURMAZ
7. RECEP SÜRHAT MÜNİROĞLU
8. İSMAİL KÖSE
9. BÜLENT GÖKÇÜ

Türkiye Futbol Federasyonu İdare Şurası’nın, Hakemlik, Gözlemcilik ve Temsilcilik yapılarıyla ilgili çalışmalar kapsamında yeni dönemde uygulanmak üzere; Hakemlerimiz ve Gözlemcilerimizin ulusal ve milletlerarası rekabette daha düzgün düzeylere ulaşması gayesiyle aldığı kararlar şu formdadır:

1. Kamuoyunda sıklıkla bahsedilen ve İspanya ile Belçika’da kullanılan son teknolojiler de incelendikten sonra, TFF’ye ilişkin mevcut Futbol İdare Sistemi (FYS) yazılımı geliştirilerek bu dönemde birinci kez yeni kuşak teknolojinin kullanılacağı Hakem Atama Sistemi’ne geçilecektir.

2. 2022-2023 dönemi ile birlikte, saha ve Görüntü Yardımcı Hakem (VAR) takımları ayrılacaktır. Bu kapsamda VAR takımları, geçtiğimiz yıllardan bu yana devam eden VAR eğitimleriyle kazanılan IFAB sertifikasına sahip hakemlerden oluşturulacaktır.

Süregelen VAR sertifikası programları tamamlanıp, hakemler kâfi tecrübeyi kazanıncaya kadar ve gerek görülmesi halinde, UEFA’ya bağlı ülkelerdeki VAR sertifikasına sahip hakemlerden faydalanılacaktır.

3. Gözlemci atamalarında da, Hakemlik ve Gözlemcilik yapısına ait çalışmalar kapsamında yararlanılacak olan yeni jenerasyon teknoloji temeli ile desteklenmiş atama sistemi uygulanacak ve yine düzenlenen kriterlerle oluşturulan sayısal gözlemci raporu kullanılacaktır.

Spor Toto Üstün Lig’de, stadyumda vazifeli gözlemci dışında, ikinci bir gözlemci birinci kez oluşturulacak Özel Gözlemci Odası’nda tek başına misyon yapacak ve böylelikle karşılaşmalarda ikinci gözlemci raporu düzenlenecektir.

Gözlemci raporları, UEFA Hakem Konvansiyonu gereği olarak kaydedilecek, saklanacak ve rastgele bir biçimde paylaşılmayacaktır.

4. Çalışmaları süren yeni hakem ve gözlemci klasman takımlarının, Dünya Kupası finalleri periyodunda verilecek olan Üstün Lig’in devre ortasında oluşturulması hedeflenmektedir. Bu müddete kadar, klasman değişimleri yapılmadan mevcut hakem ve gözlemci takımları ile devam edilmesine karar verilmiştir.

5. 2022-2023 Dönemi için memleketler arası tecrübesi olan yabancı bir hakem eğitmeni ile muahede kararı alınmıştır.

6. UEFA ile koordine olarak, Avrupa’nın kıymetli ligleriyle hakem değişim programı çalışmaları başlatılmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda Spor Toto Muhteşem Lig’de vazife alan UEFA Seçkin ve 1. Kategori hakemlerimizin çalışma yapılacak Avrupa’nın kıymetli liglerinde misyon alması, bununla birlikte yeniden çalışma yapılacak Avrupa liglerinde misyon alan UEFA Seçkin ve 1. Kategori hakemlerin de birebir halde karşılıklılık temeliyle vazife alması kararlaştırılmıştır.

7. Mevcut hakem ve gözlemcilere uygulanan testler gözden geçirilmiş olup; gelişim ve seçici dikkat seviyesi, manaya ve kıymetlendirme, sürat ve uzaklık algılama, görüş açısı ve uyum, determinasyon, görsel seçicilik üzere testler içeren ek psikoteknik testlerin uygulanması için karar verilmiştir. Bu testler İstanbul Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilecektir.

8. Hakem ve gözlemcilerin, bilimsel data ve kurallara nazaran belirlenmiş metotlarla performanslarını geliştirmek ve gelişimlerini ölçmek için bir üniversite ile iş birliği yapılması kararı alınmıştır.

9. Yine Temsilcilik sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan TFF İdare Konseyi, Hakemlik ve Gözlemcilik sisteminde kullanılacak yeni kuşak teknolojiyle birlikte, mevcut testlere ilaveten gelişim ve psikoteknik testler içeren testler kullanılarak, Temsilcilik yapısıyla ilgili eğitim çalışmalarına başlama kararı almıştır.

Kamuoyunun bilgilerine hürmetle sunarız.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.