SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son Dakika: Ömer Üründül, Paris’teki Şampiyonlar Ligi finalinde yaşanan skandalı anlattı! “Tartaklandım, darbe yedim…”

Son Dakika: Ömer Üründül, Paris’teki Şampiyonlar Ligi finalinde yaşanan skandalı anlattı! “Tartaklandım, darbe yedim…”Paris’te Real Madrid ile …

Son Dakika: Ömer Üründül, Paris’teki Şampiyonlar Ligi finalinde yaşanan skandalı anlattı! “Tartaklandım, darbe yedim…”
Akacan The Mall
31.05.2022 10:07
0
A+
A-

Son Dakika: Ömer Üründül, Paris’teki Şampiyonlar Ligi finalinde yaşanan skandalı anlattı! “Tartaklandım, darbe yedim…”
Paris’te Real Madrid ile Liverpool ortasında oynanan Şampiyonlar Ligi finali öncesinde yaşananlar geceye damga vurmuştu. Taraftarlar ve polisler ortasında çatışma çıkmış ve maç bir mühlet ertelenmek zorunda kalmıştı. Ömer Üründül, Stade de France’ın evsahipliği yaptığı dev finaldeki tertip skandalını kaleme aldı. Tartaklandığını ve darbe aldığını yazan Ömer Üründül, o gece Paris’te yaşanan skandal hakkında çok çarpıcı satırlar kaleme aldı.

T28 Mayıs’ta Paris’te oynanan Real Madrid-Liverpool Şampiyonlar Ligi final maçı öncesi yaşananlar geceye damga vurmuştu. On binlerce taraftar alana biletsiz olarak alana girmeye çalıştı.

Polisle taraftar ortasında yaşanan arbede ve arbedeler sebebiyle dev final belirli bir müddet ertelenmek zorunda kalmıştı. Fransa’da ise İçişleri Bakanı ve Spor, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Bakanı mevzuyla ilgili soruşturma başlatıldığını ve acil bir formda toplandıklarını tabir etti.

Akacan The Mall

ÇOK SAYIDA BİLETSİZ TARAFTAR STADA GİRDİ

Tertipteki aksaklıklar biletsiz taraftarların içeri alınmasıyla başladı. SKY Italia’nın haberine nazaran; 15 bine yakın biletsiz taraftar Şampiyonlar Ligi finalini izlemek için Stade de France’ın içine girdi.

KAPILARDA İZDİHAM OLUŞTU

Bu esnada Fransız polisi güvenlik tedbirlerini arttırdı. Güvenlik güçleri ve Paris’teki polisler stadyuma giriş yapmak isteyen taraftarlara biber gazıyla müdahale etti. Yaşanan kaos sonrası büyük bir izdiham oluştu.

MAÇ ÜÇ KERE ERTELENDİ

Stade de France’ta 22.00’da başlayacak olan karşılaşma UEFA tarafından birinci evvel 22.15’e ertelendi. Akabinde UEFA bir açıklama daha yaptı ve başlangıç saatini 22.30 olarak duyurdu. UEFA son olarak karşılaşmanın başlama saatini 22.36’ya çekti.

PARİS’TE NELER YAŞANDI?

Paris’te yaşanan skandalı Sabah Gazetesi spor muharriri Ömer Üründül bugünkü köşe yazısında kaleme aldı. İşte o kelamlar…

ÖMER ÜRÜNDÜL: OLAYLARIN İÇİNDE KALACAĞIMI SÖYLESELER İNANMAZDIM

“Real Madrid’in, Liverpool’u 1-0 yenerek şampiyonluğa ulaştığı Paris’teki Şampiyonlar Ligi Finali’nde inanılması güç olaylar yaşandı. İzlediğimiz futbolu bir kenara koyarsak, Avrupa’nın göbeğinde, Stade de France’da bu türlü olayların içinde kalacağımı söyleseler inanmazdım. Zira bu kentte 1998’de Dünya Kupası oynanırken, ben yeniden oradaydım. 2016’da mesken sahipliği yaptıkları Avrupa Şampiyonası’nı yeniden burada izledim. Hiçbirinde en ufak bir olayla karşılaşmadım.”

“TARTAKLANDIM, DARBE YEDİM”

“Peki 28 Mayıs’ta oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde neler yaşadım? Stada fakat 1 saatte girebildim. Üstelik taraftarla polis ortasında çıkan arbedenin ortasında kaldım. Bir basın mensubu olarak tartaklandım, darbe yedim. Statta daha birinci yarı bitmeden yiyecek her şey bitti. Bu türlü büyük bir tertipte bu kadar kısa bir müddette su dışında hiçbir şey kalmadığını birinci kere gördüm.”

OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ YANLIŞ ANONS EDİLMİŞ

“Gelelim alana; maç esnasında 2 oyuncu değişikliği yanlış anons edildi. Öbür isimler söylenip sonra özür dilendi, düzeltme yapıldı. VAR müdahalesi 4 dakikaya yakın sürdü. Bu bir UEFA tertibinde rekordur herhalde ki üstelik bu bir final. Stat girişi kadar, çıkışı da tam manasıyla felaketti. 80 bin taraftarın olduğu statta yalnızca birer çıkış kapısı açmışlardı. Beşerler birbirlerinin üstünden geçmeye çalışıyorlar, demir parmaklıkların üstünden atlıyorlardı.”

“Fransa’da büyük bir fiyaskonun olduğunu dev müsabakanın 36 dakika geç başlaması aslında kanıtlıyordu. Bugüne kadar eşi gibisi olmayan bu gecikme Avrupa’nın göbeğinde yaşandı. Bir gerçek var ki Fransa devleti, başarısızlığın üstünü bir biçimde örtecektir. Bu ortada UEFA Lideri Ceferin, 2012’deki Polonya-Ukrayna’nın ortak düzenlediği Avrupa Şampiyonası’ndan sonra kınama bildirisi yayınlayıp, ilkel yerlerde bir daha şampiyona düzenlenmeyeceğini açıklamıştı.”

“ELİMİZE SU DÖKEMEZLER”

“Gelelim bize; 2005 Şampiyonlar Ligi finalini İstanbul’da sıfır yanlışla kusursuz yaptık. Artık seneye Şampiyonlar Ligi finaline yeniden biz konut sahipliği yapacağız. Paris’te yaşananları da göz önüne alarak tüm ciddiyetimizle hazırlanıp tekrar bütün dünyaya örnek olacak bir final yaşatmalıyız. Canı gönülden inandığım, çok rahat bir biçimde söylemek istediğim ise şu; elimize su dökemezler.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.