SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son dakika: Okan Buruk Galatasaray’da! Fatih Terim’in kelamları akıllara geldi! Mukavele mühleti 2 yıl, nedeni ise…

Son dakika: Okan Buruk Galatasaray’da! Fatih Terim’in kelamları akıllara geldi! Kontrat müddeti 2 yıl, nedeni ise…Okan Buruk, yaklaşık 12 yıl …

Son dakika: Okan Buruk Galatasaray’da! Fatih Terim’in kelamları akıllara geldi! Mukavele mühleti 2 yıl, nedeni ise…
Akacan The Mall
19.06.2022 09:08
0
A+
A-

Son dakika: Okan Buruk Galatasaray’da! Fatih Terim’in kelamları akıllara geldi! Kontrat müddeti 2 yıl, nedeni ise…
Okan Buruk, yaklaşık 12 yıl futbolcu olarak hizmet ettiği sarı kırmızı ekibin teknik yöneticisi oluyor. Yabancı hocaların yüksek maliyeti nedeniyle ibreyi yerli teknik yöneticiye çeviren Galatasaray dün Okan Buruk’u İstanbul’a davet etti. İki tarafın yarın son kere görüşmesi ve Torrent’le yolların ayrılmasının akabinde Okan Buruk’a imza attırılması bekleniyor.

Ve Galatasaray’da beklenen gerçekleşiyor, Okan Buruk sarı kırmızılı grubun teknik yöneticisi oluyor… Sarı kırmızılılarda yabancı teknik adamların istediği astronomik fiyatlar nedeniyle ibre Buruk’a dönerken, idare lejyoner hoca adaylarından vazgeçti. Kulübe uzun yıllar futbolcu olarak hizmet veren Buruk’la masaya oturmaya karar verildi. İdare dün Okan Buruk ile telefonla görüştü ve İstanbul’a davet etti. Bu görüşme sırasında taraflar ortasında rastgele bir koşul konuşulmadı. Taraflar, şayet bir sürpriz olmazsa yarın (pazartesi) bir ortaya gelecek. Görüşmeler için Lider Dursun Özbek ve idare şurasının Ankara’dan dönmesi bekleniyor.

 ÖNCE TORRENT İLE YOLLAR AYRILACAK

Akacan The Mall

Ankara’da dün Anıtkabir’i ziyaret eden ayrıyeten çeşitli temaslarda bulunan Lider Dursun Özbek ve idaresi bu akşam İstanbul’a dönecek. İdare yarın Okan Buruk ile yüz yüze görüşerek tecrübeli teknik adama iki yıllık mukavele sunacak. Sunulan kontratın iki yıllık olmasının nedeniyse, Özbek idaresinin iki yıllığına seçilmesi… Birçok defa Galatasaray’a hizmet etmeyi istediğini lisana getiren Okan Buruk ile alakalı açıklama da Domenec Torrent ile yolların ayrılmasının akabinde hafta içinde yapılacak.

ÖNCE HÜRRiYET DUYURMUŞTU

Galatasaray’da uzun müddettir teknik yönetici arayan idarenin yabancı teknik yöneticiden vazgeçip Okan Buruk’la mutabakata karar verdiğini birinci evvel Hürriyet okurlarına duyurmuştu.

DE ZERBI VE ROSE MALİYETLERİ SEBEBİYLE OLMADI

Dursun Özbek’in lider seçilmesiyle Galatasaray’da Torrent’in yerine gelecek adaylar ortasında Roberto De Zerbi, Marco Rose üzere isimler öne çıkmıştı. Cenk Ergün, De Zerbi ile talepleri hakkında görüşmüş lakin İtalyan teknik adamın istekleri el yakmıştı. 43 yaşındaki teknik adam Galatasaray’dan 5 milyon euro garanti para istemişti.

Borussia Dortmund’dan ayrılan Marco Rose, Galatasaray teknik yönetici adayları ortasında birinci sıralarda yer alıyordu lakin tekrar maaş maliyeti sebebiyle rotasını Okan Buruk’a çevirdi.

TERİM VE NURİ ŞAHİN HİÇ GÜNDEME GELMEDİ

Başkan Dursun Özbek’in yerli teknik yönetici olarak aklında tek isim vardı: Okan Buruk. Metin Öztürk’ün adaylık devrinde açıklama savaşları yapılan Nuri Şahin ve Sarı-kırmızılı kulübün efsanesi Fatih Terim, Özbek idaresinin gündeminde hiç olmadı.

FATİH TERİM’İN OKAN BURUK KELAMLARI AKILLARA GELDİ

Galatasaray’ın efsane teknik yöneticisi Fatih Terim’in 2017/18 dönemi Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde oynanan Akhisarspor – Galatasaray maçı öncesi Okan Buruk için kullandığı kelamlar toplumsal medyada yine paylaşılmaya başlandı.

Terim, deplasmanda oynanan birinci maç öncesi Okan Buruk ile ilgili; “Okan Buruk Galatasaray’ın kıymetli oyuncularından bir tanesiydi, artık de Türkiye’nin kıymetli hocalarından bir tanesi. Altyapıdan çıkıp uzun yıllar Galatasaray’a hizmet eden çok karakterli, futbolculuğu kadar da güzel bir insan. Hocalığı da çok uygun gidiyor.” demişti.

Galatasaray, 27 Şubat 2018’de deplasmanda oynanan maçı 2-1 kazanmıştı. Sarı-kırmızılı kadronun birinci golünü ise merhum Ahmet Çalık atmıştı.

18 Nisan’da İstanbul’da oynanan maçı Seleznov’un golleriyle 2-0 kazanan Okan Buruk’un Akhisarspor’u, güçlü rakibini eleyerek ismini finale yazdırmıştı.

Fatih Terim, elendikleri maçın akabinde eski öğrencisi hakkında tekrar övgü dolu kelamlar kullanmıştı:

“Okan Hoca, artık hoca diyoruz, inşallah ileride daha çok finaller oynar, bizden de başarılı olur.”

Finalde Fenerbahçe’yi 3-2 yenen Akhisarspor, Okan Buruk önderliğinde tarihinin birinci kupa zaferina uzandı.

“GALATASARAY VAZİFESİNİ KENDİME YAKIŞTIRIYORUM”

Okan Buruk, yaklaşık 1 ay evvel NTV’de yayınlanan Kırılma Anı isimli programda Galatasaray teknik yöneticiliği misyonunu ne kadar istediğini şu sözlerle aktarmıştı:

“2013’ten beri tek başıma çalışıyorum, Üstün Lig’de birçok kadrosu çalıştırdım, Galatasaray’a rakip oldum. Bu türlü maçlarda hislerinizi belirtmeyi hakikat bulmuyorum. Taraftara o denli gözükmeyi hakikat bulmuyorum. Bir Futbol adamıyım, teknik yönetici olarak Türkiye’de en üstlere çıkmak istiyorum. Galatasaray’a teknik yönetici olabilmek için çok uğraş sarf etmek gerekir. Ben mesleğimde çok uğraş sarf ettim. En tabandan gelip şampiyonluk yaşamış bir teknik yönetici olarak Galatasaray teknik yöneticisi olmayı kendime yakıştırıyorum ve istiyorum. Birçok beşerden da bunu alabilmek çok kıymetli. Sokak bir aynadır. Gittiğiniz her yerde beşerler size sevgisini gösteriyor. Bunu insanlardan duymak çok güzedl. Bir sonraki teknik yönetici olarak beni görmeleri çok kıymetli. İnşallah bir gün olur. En yanlışsız vakitte her şeyin olması değerli. Benim için hayatıma baktığımda yanlışsız vakitte olacaksa olsun. Bir yandan gerçek vaktin geldiğini düşünüyorum.

Eğer Galatasaray’da bir hoca değişikliği olacaksa… Mevcut hocaya da hürmet göstermek gerekiyor. Bir değişim olursa Galatasaray teknik yöneticisi olmayı isterim. Bu benim için bir hayal. Yıllarca oynadığım taraftarın önünde teknik yönetici olmayı isterim. Güzeli olsun. Benim için zamanlama olarak gerçek vakit olduğuna inanıyorum, kendimi hazır görüyorum. Olursa seve seve Galatasaray’a hizmet etmek isterim. Çalışmadığım devirde onlarca teklif geldi, daima bekledim. Kendime kadro aramıyorum lakin Galatasaray’ın teknik yönetici manasında bir kanısı olursa maddi manevi bahisleri hiç düşünmeden Galatasaray’a hizmet etmek isterim.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.