SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Son Dakika: Marca duyurdu! Real Madrid’in şoke eden Haaland kararı! Mino Raiola’nın vefatı transferi nasıl etkileyecek?

Son Dakika: Marca duyurdu! Real Madrid’in şoke eden Haaland kararı! Mino Raiola’nın mevti transferi nasıl etkileyecek?Futbolda transfer …

Son Dakika: Marca duyurdu! Real Madrid’in şoke eden Haaland kararı! Mino Raiola’nın vefatı transferi nasıl etkileyecek?
Akacan The Mall
03.05.2022 15:07
0
A+
A-

Son Dakika: Marca duyurdu! Real Madrid’in şoke eden Haaland kararı! Mino Raiola’nın mevti transferi nasıl etkileyecek?
Futbolda transfer piyasasının durumu en fazla merak edilen ismi Erling Haaland’ın geleceği şekilleniyor. Real Madrid’e yakınlığı ile bilinen yayın organı Marca, Norveçli golcüyle ilgili sıcak gelişmeyi duyururken 54 yaşında hayatını kaybeden ünlü menajeri Mino Raiola’nın oyuncusu olan Haaland’la ilgili dedikodular alevlendi. Bilindiği üzere Erling Haaland bir periyot Galatasaray’ın kapısından dönmüş, Fatih Terim de bu bilgiyi doğrulamıştı. İşte transferle ilgili son dakika ayrıntıları…

54 yaşında hayatını kaybeden dünyaca ünlü futbolcu menajeri Mino Raiola’nın vefatı futbol dünyasını derinden sarstı. Zlatan Ibrahimovic, Erling Haaland, Paul Pogba, Marco Verratti, Matthijs de Ligt ve Gigio Donnarumma üzere yeşil sahanın en büyük yıldızların temsilciliğini artık Raiola’nın şirketi yönetecek..

İsmi Real Madrid’le anılan dünyaca ünlü golcü Erling Haaland’ın geleceği ise belgisiz. Dünyanın en güçlü beş spor menajeri ortasında gösterilen ve servetinin 85 milyon dolar civarı olduğu belirtilen Raiola’nın vefatı sonrası Gladbach forması giyen Marcus Thuram ajansını değiştirirken gözler öbür yıldızlarda.

Akacan The Mall

Manchester City ile sıcak temasta olan Haaland için görüşmelerin ne evrede olduğu bilinmiyor. Raiola 2.5 yıl evvel Haaland’ı Salzburg’dan Borussia Dortmund’a getirmiş ve kontrata 75 milyon euro çıkış unsuru yazdırmıştı.

MARCA: REAL MADRİD MASADAN KALKTI

Öte yandan Marca, Haaland ile ilgili çarpıcı bir sav ortaya attı. Oyuncuyu yakın takipte olan La Liga devi Real Madrid’in Norveçli golcünün sakatlık problemlerinden dolayı bu transferi rafa kaldırdığı argüman edildi.

İspanyol basınının haberine nazaran; uzun mühlet oyuncuyla ilgilenen ve menajerlik şirketiyle temas kuran Madrid’in bu kararı sonrası oyuncunun İngiltere’ye transferinin yolu açıldı.

CİTY ÇOK İSTEKLİ

Daily Mail gazetesi, Erling Haaland – Manchester City haberlerini bir adım ileriye taşıyarak menajerler düzeyinde imzaların atıldığını öne sürmüştü. Bu argümana nazaran; 21 yaşındaki futbolcu, haftalık 500 bin Sterlin kazanacak. Bu sayının resmileşmesi durumunda Erling Haaland, yıllık 24 milyon Sterlin ile Premier Lig’in en fazla kazanan oyuncularından biri olacak.

PREMIER LİG’İN EN FAZLA KAZANAN 5 FUTBOLCUSU (YILLIK)

CRISTIANO RONALDO: 26.4 MİLYON £
KEVIN DE BRUYNE: 20.8 MİLYON £
DAVID DE GEA: 19.5 MİLYON £
JADON SANCHO: 18.2 MİLYON £
RAPHAEL VARANE: 17.68 MİLYON £

BABASI DA MANCHESTER CITY’DE OYNAMIŞTI

Erlin Haaland’ın kendisi üzere futbolcu olan babası Alf Inge Haaland, 2000 yılında Leeds United’dan Manchester City’e Transfer olmuştu. Manchester United maçında Roy Kean’in yaptığı faul sonrası yaşadığı sakatlık sebebiyle mesleğine orta vermiş lakin daha sonra eski günlerine geri dönememişti.

Roy Keane yaptığı faul yüzünden 5 bin sterlin para cezasına çarptırıldı ve üç maç alanlardan men edildi. Bununla birlikte otobiyografisinde bunun bir intikam hareketi olduğunu itiraf ettikten sonra Futbol Federasyonu (FA) tarafından 150 bin sterlin daha para cezasına çarptırıldı ve 5 maç daha alanlardan men cezası aldı. Lakin o vakit bile, yaptığı şey için pişmanlık duymadığını söyledi.

BABASININ MESLEĞİNİ ROY KEANE Mİ BİTİRDİ?

Roy Keane’in bu hareketinin akabinde sakatlanan Erling Haaland’ın babasının mesleğinin sonunun geldiği söyleniyor. Lakin Alf-Inge kelam konusu maçta 90 dakika forma giymişti. O yaz ameliyat olmuş ancak Keane’in darbe vurduğu sağ dizinden değil, sol dizinden…

Alf-Inge, 2014’te BBC Radio 5 Live’da, “Beni tekmelediği için onu suçlamıyorum. Endişelendiğim şey, birinci kitabında bunu intikam almak için yaptığını söylemesiydi. Bunun futbolun bir modülü olduğunu düşünmüyorum. Onu asla mesleğimi bitirmekle suçlamadım. Fakat bu benim İngiltere’deki son 90 dakikamdı, tahminen de o faulün bunda bir tesiri vardı.” demişti.

BORUSSIA DORTMUND CEPHESİ BİR GÜN EVVEL NE DEMİŞTİ?

Borussia Dortmund Kadro Koordinatörü Sebastian Kehl, kadrodan ayrılması gündemde olan Erling Haaland’ın geleceğine ait yaptığı açıklamalada görüşmelerin sürdüğünü söylemiş ve özgür kalma unsuruna dikkat çekerek muhtemel bir transfere açık kapı bırakmıştı.

Hür kalma unsuru herkes tarafından bilinen bir tazminat ve bir geçerlilik tarihi var. Bir an evvel karar verilmesini bekliyoruz. Haaland ile görüşmelerimiz sürüyor. Şu an için bu mevzuyla ilgili daha fazla konuşulacak bir şey yok. Haaland ile inanca dayalı çok düzgün bir bağlantımız vra. Ne kadar erken karar verirse kulüp için o kadar güzel olacak.

OLIVER KAHN: SAYILAR HAYAL GÜCÜMÜZÜN ÖTESİNDE

Bayern Münih Lideri Oliver Kahn ise Robert Lewandowski’nin kadrodan ayrılması durumunda Erling Haaland’ı transfer edecekleri tarafındaki söylentilere ait verdiği demeçte bahsi geçen sayıların hayal güçlerinin ötesinde olduğunu söylemişti.

LA LIGA’YA SICAK BAKIYORDU LAKİN…

Kontratındaki özgür kalma hususunun 75 milyon euro olduğu bilinen Haaland’ın ismi bir devir babasının da formasını giydiği Manchester City’nin yanı sıra Manchester United, Barcelona ve Real Madrid ile de anılıyor. Avrupa futbolunda önümüzdeki yıllara damgasını vurması beklenen Haaland bu dönem grubuyla 26 müsabakada 25 gol atmıştı.

Norveç Ulusal Kadrosu’nun Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde yer aldığı kümesini Hollanda ve Türkiye’nin gerisinde tamamlaması nedeniyle 2022 Dünya Kupası’nda yer alma fırsatını değerlendiremeyen Haaland, daha evvel yaptığı açıklamada İspanya’da oynanan futbolu sevdiğini belirtmiş ve geleceğine dair önceliğinin La Liga olabileceğinin sinyallerini vermişti.

REAL MADRID’IN MAKSADI KYLIAN MBAPPE

Cristiano Ronaldo – Lionel Messi ikilisinden sonra futbol dünyasına damga vurması beklenen ikili Erling Haaland – Kylian Mbappe olarak görülürken, iki isimden birini transfer etmesine kesin gözüyle bakılan Real Madrid’in tercihini Fransız futbolcudan yana kullandığı kaydedildi.

İspanyol devinin, rekor maddi kaideler karşılığında Kylian Mbappe ile bu yaz resmi mukavele imzalaması bekleniyor.

GALATASARAY’IN KAPISINDAN NASIL DÖNDÜ?

Erling Haaland, Galatasaray’a transfer olabilirdi lakin ekonomik koşullar bu transferin gerçekleşmesine müsaade vermedi. Genç golcü Molde’de oynadığı devirde transfer teşebbüsünde bulunan Galatasaray, kulübün istediği 3 milyon Euro’yu taksitle ödeme konusunda ısrarcı oldu. Lakin Molde parayı peşin isteyince bu transfer gerçekleşmedi. Norveç kulübü daha sonra oyuncuyu 5 milyon euro’ya Salzburg’a sattı.

FATİH TERİM’DEN HAALAND KELAMLARI

Galatasaray Teknik Yöneticisi Fatih Terim, Erling Haaland ile daha evvel ilgilendiklerini açıklarken Norveçli golcü ile ilgili yaşanan süreci şu sözlerle anlatmıştı.

“Haaland, Linnes ile birebir kentten olduğu için bağlantı kurduk, babasıyla görüştük. Mutabakat noktasına geldik. Maalesef Norveç’ten hiç çıkmamış 20 yaşında bir oyuncuya o periyot 8-9 milyon versek neler olabilirdi Türkiye’de, siz varsayım edin. Artık kıymeti 150 milyon Euro.”

NECATİ ATEŞ: UÇUYOR BU ÇOCUK

Bir devir sarı kırmızılıların scout grubunda bulunan Mustafa Demirtaş, 2018 yılında Galatasaray’ın 20 yaşındaki Norveçli futbolcuyu izlemeye aldığını lisana getirmişti:

“Haaland’ı 2018’de takibe aldık ve Terim’e raporladık. Hoca çok beğendi, çabucak Davala ve Necati Ateş’i canlı izlemeye gönderdi. Ateş, 10. dakikada hocayı aramış ve uçuyor bu çocuk demiş. Taksit formunda bir teklif yapıldı ve olmadı.”

HAALAND’IN DORTMUND FORMASIYLA EN ÂLÂ ANLARI

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.