SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son dakika: Kraliçe 2. Elizabeth’in cenaze merasimi bugün… Dakika dakika son gelişmeler…

Son dakika: Kraliçe 2. Elizabeth’in cenaze merasimi bugün… Dakika dakika son gelişmeler…Dünya geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden İngiltere …

Son dakika: Kraliçe 2. Elizabeth’in cenaze merasimi bugün… Dakika dakika son gelişmeler…
Akacan The Mall
19.09.2022 10:37
0
A+
A-

Son dakika: Kraliçe 2. Elizabeth’in cenaze merasimi bugün… Dakika dakika son gelişmeler…
Dünya geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in cenaze merasimine kilitlendi. Bugün lokal saatle 11:00’da başlayacak cenaze merasimi için geniş güvenlik tedbirleri aldı. Merasimi izlemek için geceden kuyruğa giren vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi. İşte cenaze merasiminden dakika dakika son gelişmeler…

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde hayatını kaybeden, İngiltere’nin en uzun müddet tahtta kalan hükümdarı unvanına sahip Kraliçe 2. Elizabeth’in cenaze merasimi bugün yapılıyor…

4 gündür Westminister Hall’de halkın ziyaretine açılan tabut merasim alayı ile Westminster Kilisesi’nden Wellington Arch’a ve oradan da Windsor’a gidecek. Kraliçe burada Nisan 2021’de hayatını kaybeden eşi Prens Philip’in yanına özel bir aile merasimiyle defnedilecek. Cenaze merasimi mahallî saatle ile 11.00’de başlayacak. 

Akacan The Mall


Cenaze merasimiyle ilgili tüm gelişmeleri canlı sayfamızdan takip edebilirsiniz…

09:45 Londra Emniyet Müdürlüğü bu merasimin en geniş iştirakli aktiflik olacağını öngörüyor. Cenaze için 10 bini aşkın polis görevlendirildi.

09:30
Cenaze merasimini yüz binlerce kişinin izlemesi bekleniyor. Beşerler şimdiden Buckhingham Sarayı’nın önünde toplanmaya başladı. Merasimin gerçekleştireceği güzergah boyunca geniş güvenlik tedbirleri alındı. Londra’nın merkezinde Kraliçe’nin cenazesinin taşınacağı güzergah üzerinde binlerce kişi dün geceden itibaren sıraya girdi.

09:00 Çarşamba gününden beri Westminster Salonu’nda halkın ziyaretine açık olan Kraliçe’nin cenazesi bu sabah ziyaretlere kapatıldı.

TÜRKİYE’Yİ BAKAN ÇAVUŞOĞLU TEMSİL EDİYOR

2.000’den fazla kişinin katılacağı cenaze merasimi için yaklaşık 500 devlet lideri ve farklı ülkelerin kraliyet ailesi mensuplarına davetiyeler gönderildi. Cenazenin dünyanın dört bir yanından başkanları bir ortaya getirmesi bekleniyor. Cenazede Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil ediyor.

PRENS GEORGE VE PRENSES CHARLOTTE DE KATILIYOR

Törene Kral 3. Charles ve eşi Kraliçe Camilla liderlik edecek. Tabuta eşlik etmek için çiftin akabinde Galler Prensi ve Prensesi William ve Kate yürüyecek. Çocukları Prens George ve Prenses Charlotte da onların gerisinden yürüyecek. Gerilerinde da Sussex Dükü ve Düşesi Harry ve Meghan Markle yürüyecek.

Galler Prensi William’ın üç çocuğundan ikisi, dokuz yaşındaki Prens George ve yedi yaşındaki Prenses Charlotte da Westminster Kilisesi’nde 2.000’den fazla kişinin katılacağı cenaze merasiminin konukları ortasında. William’ın en küçük oğlu 4 yaşındaki Louis merasime katılmayacak.

96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe’nin hayatını anmak için merasim başlamadan evvel 96 dakika boyunca her dakika başında çan çalınacak.

KRALİÇENİN CENAZESİNDEKİ SEMBOLİZMİ ANLAMAK İÇİN İPUÇLARI

Dünyanın dört bir yanından kıymetli isimlerin katılacağı cenaze merasimi bin yıldan fala müddettir devam eden monarşik gelenekleri ve sembolleri içerecek. Pekala bu semboller neler?

Kraliçenin kurşun tabutu

Cenazenin odak noktası doğal ki de kraliçenin naaşını taşıyan tabut olacak. Hava ve su sızdırmaması için kurşun ile kaplanan tabut kıymetli olduğu bilinen İngiliz meşesinden yapıldı. Kraliçenin tabutunun bundan 30 yıl evvel hazırlandığı öğrenilirken tabutu hazırlayan firma Prens Philip, Freddie Mercury ve Jimi Hendrix üzere ünlü isimlerin de tabutunu yaptı.

Tabut örtüsü-Kraliyet bayrağı

İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde hayatını kaybeden kraliçenin cenazesi dün akşam Londra’ya getirildi. Memleketler arası ajanslara düşen imajlarda kraliçenin tabutunun kraliyet bayrağına sarılı olduğu görüldü.

Kraliyet bayrağı İngiltere’yi temsil eden 4 bölmeden oluşur. Bu bölmelerden ikisi İngiltere’ye ayrılmıştır.

Bayrakta İngiltere’yi kırmızı taban üzerinde üç sarı Aslan, İskoçya’yı sarı yer üzerinde kırmızı bir aslan ve İrlanda’yı da mavi taban üzerinde sarı bir arp temsil eder.

Cenaze aracı

Cenaze merasiminde kraliçenin tabutu İngiliz Ordusunun merasim ünitesi olan ‘King’s Troop Royal Horse Artillery’ tarafından sağlanan bir silah arabası üzerinde taşınacak.

Tabutu taşıyacak aracı Kraliyet Donanması üyeleri yürüyerek taşıyabilir. Bu gelenek 1901’de hayatını kaybeden Kraliçe Victoria’nın cenaze merasiminde başlamıştı.

Silah arabası üzerinde taşınan kraliçenin tabutu, Westminster Hall’a getirilecek ve katafalk ismi verilen yükseltilmiş bir platform üzerinde duracak. Kraliyet muhafızları tarafından korunacak tabutun başında monarşinin ana sembolleri duracak.

Katafalk, üzerine ekseriyetle değerli bir kimsenin naaşının yahut tabutunun yerleştirildiği yüksek platform. Çoğunlukla tahtadan inşa edilir. Kimi katafalklar tekerler üzerinde hareket edebilir.

İmparatorluk tacı

Monarşinin ana sembollerinden biri kaçınılmaz olarak imparatorluk tacı. Hükümdarın egemenliğini sembolize eden İmparatorluk tacı 1937’de kraliçenin babası Kral 5. George için yapıldı ve daha sonra kraliçeye uyarlandı.

Üzerinde 3 binden fazla kıymetli taşın bulunduğu taç, dünyaca ünlü Cullinan II elması (317.4 karat) ve Kara Prens’in Yakutu’na (170 karat) da mesken sahipliği yapıyor.

Hükümdar asası

Ortalama 90 cm uzunluğundaki hükümdar asası (Sovereign’s Scepter) hükümdarın laik dünyadaki gücünü temsil eder. Asanın sapında İngiltere, İskoçya ve İrlanda’yı temsil eden gül, deve dikeni ve yonca sembolleri eklenmiştir.

Asanın baş kısmında ise dünyanın en büyük elmasından kesilen bir kaç kesimden biri olan Cullinan I elması (530 karat) yer alıyor. Bu elmas asaya 1910 yılında monte edilmiştir.

Hükümdar küresi

Monarşinin başka bir sembolü, Hükümdar küresi (The Sovereign’s Orb) Hıristiyan dünyasında hükümdarın gücünü temsil ediyor. Üzerinde bir haç bulunan 27 cm genişliğindeki altın kürenin üzerindeki mücevherler yapıldığı yıl olan 1661’de var olduğuna inanılan 3 kıtayı temsil ediyor.

Hükümdar asası ve hükümdar küresi 1661’de 2. Charles için yapılmıştır ve Kraliyet Mücevherlerinin en kıymetli kesimleridir.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.