SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Son Dakika: Kasımpaşa’nın golcüsü Jackson Muleka Süper Lig’i sallıyor! Saat başı gol atıyor… 2019’da bu günlerin geleceğini söylemişti…

Son Dakika: Kasımpaşa’nın golcüsü Jackson Muleka Süper Lig’i sallıyor! Saat başı gol atıyor… 2019’da bu günlerin geleceğini söylemişti …

Son Dakika: Kasımpaşa’nın golcüsü Jackson Muleka Süper Lig’i sallıyor! Saat başı gol atıyor… 2019’da bu günlerin geleceğini söylemişti…
Akacan The Mall
26.04.2022 08:52
0
A+
A-

Son Dakika: Kasımpaşa’nın golcüsü Jackson Muleka Süper Lig’i sallıyor! Saat başı gol atıyor… 2019’da bu günlerin geleceğini söylemişti…
Kasımpaşa’nın devre arasında kiralık olarak kadrosuna kattığı Jackson Muleka, geldiği günden bu yana oynadığı futbol ve attığı gollerle rakamları alt üst etti. Şimdiden ara transfer döneminin en verimli transferi olan 22 yaşındaki futbolcunun yolunun Türkiye’ye düşmesinin hikayesi bir hayli ilginç. Kasımpaşa CEO’su Serkan Reçber, bu göreve gelmeden önce 2019 yılında TRT’de Jackson Muleka’yı yere göğe sığdıramamıştı.

Spor Toto Süper Lig 34. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Kasımpaşa karşıya geldi. Vodafone Park’ta oynanan karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 3-0 gibi net bir skorla Kasımpaşa oldu.

Konuk takıma galibiyeti getiren golleri 28 ve 82. dakikalarda Jackson Muleka ile 45+1’de Ben Ouanes kaydetti. Ev sahibi ekip ise müsabaka boyunca birçok gol pozisyonuna girmesine rağmen skor üretmeyi başaramadı.

Akacan The Mall

Alınan bu sonucun ardından Kasımpaşa son 7 maçta 6 galibiyet elde etti ve puanını 47’ye yükseltti. Ev sahibi Beşiktaş ise yeni teknik direktörü Valerien Ismael yönetiminde ilk kez yenildi ve 51 puanda kaldı.

GOLLER NASIL OLDU?

28. dakikada Kasımpaşa sol kanattan köşe vuruşunu paslaşarak kullandı. Doğucan’ın sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada Spajic’in kafayla indirdiği topa yakın mesafeden şutunu çeken Muleka topu ağlara gönderdi. 0-1

45+1. dakikada Hadergjonaj’ın kendi yarı alanından savunma arkasına gönderdiği topla ceza sahası yayı üzerinde buluşan Ben Ouanes’in aşırtma vuruşunda top Ersin’in üzerinden ağlarla buluştu. 0-2

82. dakikada Umut Meraş’ın sol tarafta kaptırdığı topla başlayan pozisyonda Hajradinovic topu hızla ceza sahasına gönderdi. Savunmanın arkasında meşin yuvarlakla buluşan Muleka düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 0-3

JACKSON MULEKA SERİYE BAĞLADI

Devre arasında kiralık olarak Kasımpaşa’ya gelen Jackson Muleka, gösterdiği performansla şimdiden Süper Lig’in en etkili hücum oyuncuları arasına girmeyi başardı.

Opta verilerine göre; 22 yaşındaki golcü, 2014/15 sezonundan bu yana ilk 10 Süper Lig maçında en fazla gole katkı sağlayan oyuncu oldu (10 gol & 3 asist). Muleka ayrıca bu sezon Mame Thiam’ın (Kayserispor) ardından Beşiktaş’a deplasmanda iki gol atan ikinci oyuncu oldu.

14 GOLDE DİREKT ETKİ

Devre arasında geldiği Kasımpaşa’da forma giydiği 10 Süper Lig maçında 11 gol atan Jackson Muleka, takım arkadaşlarına da 3 gol attırdı. Böylece 10 maçlık Kasımpaşa kariyerinde 14 gole doğrudan etki etmiş oldu.

SAAT BAŞI GOL ATIYOR

Kasımpaşa’da her 64 dakikada bir gol atma başarısı gösteren Muleka, bu alanda yeni bir ivme yakalarken gol krallığının da önemli adaylarından birisi oldu. Demokratik Kongolu golcü, 11 golle zirvedeki Ayoub El Kaabi’nin 4 gol uzağında yer alıyor.

Jackson Muleka’nın Beşiktaş karşısındaki performansı

Gol: 2
Şut: 3/3
RCS topla buluşma: 5
Kazandığı ikili mücadele: 12
İsabetli pas: 7
Maruz kaldığı faul: 7

Jackson Muleka’nın Süper Lig karnesi

Aytemiz Alanyaspor (1 gol, 1 asist)
Fenerbahçe (1 gol)
Göztepe (2 gol, 1asist)
Öznur Kablo Malatyaspor (1 gol)
Gaziantep FK (1 gol)
VavaCars Fatih Karagümrük (1 gol)
Adana Demirspor (2 gol/1asist)
Beşiktaş (2 gol)

SATIN ALMA OPSİYONU VAR MI?

Spor Toto Süper Lig’in 34’üncü haftasında Beşiktaş deplasmanından 3-0’lık galibiyetle dönen Kasımpaşa’da teknik direktör Sami Uğurlu, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Muleka’nın sözleşme detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sami Uğurlu, devre arasında kiralık olarak kadroya kattıkları Jackson Muleka’nın geleceğiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada golcü oyuncunun satın alma opsiyonunun olduğunu kendisini kesinlikle takımda tutmak istediklerini kaydetti.

Muleka’nın satın alma opsiyonu olduğunu biliyorum. Kesinlikle kalmasını isteriz. Bizim için önemli bir isim. Bizimle devam ederse çok ciddi bir artı olacaktır. Ancak tek başına Muleka olarak değerlendirmemek lazım bizim takımımızı. Muleka’yı belki sezon başında başka takımda görseniz, değeri bu kadar ortaya çıkmayabilirdi. Muleka gelmeden önce 6 maçta 1 beraberlik ve 5 galibiyet almıştı bu takım. Aslında bu şekilde bakınca takım olmanın ne kadar önemli olduğunu görüyorsunuz. Ama 5’te 5 yaptığımız oyuncularla, daha önce 17 maçta 2 galibiyeti vardı takımın. Önümüzdeki sezon kendi adıma konuşmak için erken. Önümüzde 4 maç var. Bugün de ligde kalmayı garantileyen bir Kasımpaşa var ama biz buna odaklanmadık. Çok ciddi bir maç hazırlığı yapıyoruz her hafta ve karşılığını alıyoruz, sonuna kadar da bu şekilde gitmek istiyoruz. Transfer konusu da daha sonra konuşulur, şu anda erken olduğun düşünüyorum.

Sami Uğurlu

OPSİYON 3 MİLYON EURO İDDİASI

Jackson Muleka’nın sözleşmesinde 3 milyon Euro’luk satın alma opsiyonu olduğu belirtiliyor.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.