SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den EYT açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “5 milyona yakın EYT’linin emeklilik hakkı doğacak. Bunların yüzde 40’ı bu yıl emekli olabilecek. EYT için bütçede kaynağını oluşturduk. Bütçe performansımız beklenenden âlâ olacak” dedi.

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den EYT açıklaması
Akacan The Mall
22.01.2023 14:23
0
A+
A-

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den EYT açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “5 milyona yakın EYT’linin emeklilik hakkı doğacak. Bunların yüzde 40’ı bu yıl emekli olabilecek. EYT için bütçede kaynağını oluşturduk. Bütçe performansımız beklenenden âlâ olacak” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kanal 7 canlı yayınında iktisat gündemine ait açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati’nin konuşmasından satır başları şöyle:

Akacan The Mall

Şimdi bu özgürlük ismi altında İslam düşmanlığı çok açık bir biçimde ortaya konan bir hareketin tam bir sembolü Aslında bu türlü alçakça namussuzca ve Çağdaş Barbarlık ismi altında yapılan Bu hareketler yalnızca İslam dünyasında değil insanlığa karşıda yapılmış bir hareket en değerlisi de bunların geçmişte kaynaklanan her türlü travmalarının asıl sebebinin de kendilerinden kaynaklandığını her türlü badireyi kendilerini yaptığını ve insanlığın düşmanlığının da onlar tarafından üretildiğini göstermesi açısından çok değerli kur’an-ı Kerim bizim kutsal kitabımız ve bu kitap Allah tarafından insanlığa indirildi ve tüm insanlığa hitap ediyor tüm insanlığa hitap eden bu kitap yalnızca Müslümanların kitabı değil dünyanın kitabıdır böylesine bir yakma hadisesi Bilhassa de Türkiye büyükelçinin önünde yapma cüreti yalnızca Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarına değil tüm İslam alemine ve insanlık alemine karşı yapılmış bir operasyondur bu. Yaptıkları bir barbarlıktır.

Maliye bakanları tıpkı bahiste birebir hassasiyeti gösterdiler bundan sonra da göstermeye devam edeceğimizin garantisi olarak söylemiş olayım. Biz üç buçuk maksadı ortaya koyduğumuz vakit dünyadaki olumsuz koşullar ülke içerisinde çok önemli bir formda süspansiyonların verilmesi ve vergilerden vazgeçmiş olmamıza karşın temkinli bir bütçe yaptık. Bu bütçe yapılırken Avrupa’da başta olmak üzere dünyada salgın ve sonrasında savaştan ötürü bütçe açıklarının %5-6-7’lerin konuşulduğu ve çıkan sonuçların olduğu bir periyotta yaptık.

Sonra aldığımız tedbirler bir tarafta, gelir artırarak da her türlü sübvansiyon ve desteklemelere karşın sarfiyatları azaltıcı önlemlerimiz bütçe içerisindeki performansını artmış olması ile bütçe açığının %3,5 değil OVP’deki %3,4 değil %1 hatta altında bir biçimde yüzde 1’in de altında 0,9 üzere bir harikulâde başarılı.

“EYT’NİN ÖNLEMLERİNİ ALDIK”

Seçime gidiyorsunuz seçime giderken bütün bu harcamaları yapıyorsunuz seçim Sonrasında ne olacak diye? soruyorlar… %1 3,4’ten 1’e düşen bir bütçenin kasası çok güçlü bir biçimde birçok pratik yola devredilmiş demektir 1 ikincisi eyt’nin geleceğe çok açık yani Biz bunu arkadaşlarla oturup her halükarda bu şayet gelirse Zira irade daha netleşmemişti fakat biz bir önlem alalım dedik EYT ile ilgili bir önlem almamız gerekiyordu EYT’nin önlemini aldık

Memur ve emekliler ile ilgili toplu mukaveleden kaynaklanan ikinci 6 ay bir gelir daha gelecek. Ayrıyeten enflasyon farklı oluşursa o fark da oluşacak. Bunlar düşünülerek bütçe oluşturduk.

“BÜTÇE PERFORMANSI BEKLENENDEN DAHA DÜZGÜN GELECEK”

Resesyon riskinin ortadan kalkıyor. fiyatları daha ölçülü hale geldi. Bilhassa güç fiyatlarının aşağı gelmiş olması bizler için büyük bir avantaj oldu. Bütçe performansı beklenenden daha âlâ gelecek.

EYT’NİN MALİYETİ

EYT bütçe üzerinde yüktür artık ancak bu yükün karşılanmasının yeterli hesaplanması ve buna nazaran altyapısının da oluşturulması lazım. İşte bu açık çok değerli. Kaynağını Biz evvelce oluşturduk Yani biz geçen yıl kaynağını oluşturarak Yeni yıla girdik

Cumhurbaşkanımızın önderliğinde o kadar kıymetli altyapı hizmetleri yapıldı ki, şu anda altyapı ile ilgili ulaşımdan eğitime eğitimden endüstrisine ulaştırmaya tarıma savunma sanayine kadar aklınıza gelebilecek her alanlarda yatırımlar çok süratli bir halde gerçekleştirildi

İşte bu programın sonunda malum gideceğiz… Kağıthane- İstanbul havaalanı metrosunun açılışına. Yatırımların durmadığı ve her türlü gereksinimin karşılandığı bir periyodun göstergeleri ile biz hareket ediyoruz. Artık bu göstergelerin bize katkısı birebir vakitte Türkiye Cumhuriyeti’nin bulunduğu jeopolitik ve coğrafik ortam açısından da katkısıyla birlikte yürüdüğünde inanılmaz bir ivme kazanıyor.

Şunu demeye çalışıyorum; Bakın Türkiye şu anda İstanbul’dayız… İstanbul’da Merkez aldığınızda 1,3 milyarlık bir insan kitlesine ulaşabiliyor ve bunlar 26-27 trilyon dolarlık bir ticaret hacmine sahip. Salgın yakın ülkelerden gereksinimlerini karşılanmasının gerçekliğini ortaya koydu. Savaş bu gerçekliği pekiştirdi. Türkiye tam bir üretim merkezi haline dönüştü ve üretim merkezi haline dönüşürken bulunduğu yerin avantajlarını kullanıyor. Ne demek bu; Artık biz Türkiye Cumhuriyeti olarak Osmanlı’dan tevarüs eden bir medeniyetin Cumhuriyet halindeki temsilcileriyiz. Artık Türkiye Afrika ile çok özel münasebetlere sahip Sayın Cumhurbaşkanımız gittiği vakit müziklerle Türkülerle halaylarla karşılanıyor tüm toplum ve üst seviye temsilciler tarafından fakat batıyor ülkelerinden birisi mesela Macron gittiğinde yuvalanarak yerine gönderilmeye çalışıyor. böylesine özel bir ilgi gösteriyoriliyor ve Sayın Cumhurbaşkanımızın 20 yıllık liderliği Tüm dünya tarafından da kabul edilen bir liderlik haline dönüşmüş durumda Türkiye Cumhuriyeti’nden liderliği kabul ediliyor.

KURU AÇIKLAMASI

2021 yılında son 3 ayda bir kur atağı yaşadı. Türkiye Türkiye’de kur dediğiniz vakit dolardır. Sokaktaki vatandaştan köylüsüne mesken bayanından iş adamına siyasetçisini herkesin baktığı yer dolardır. Münasebetiyle dolar kurundaki rastgele bir aşağı üst istikametli hareket toplumun her ferdi tarafından dikkatli bir halde takip edilir. Ve bu takip o kadar hassas bir noktadadır ki dünya koşulları içerisinde konjonktürü içerisinde meydana gelen bu oynamalar olağan karşılanırken Türkiye’den için bu biçimde bir oynama oluyor diye sorgulanıyor.

Şöyle bir alışkanlık da oluşmuş sizin sorularınızdan da bunu anlıyorum tutmak için ne yapıyorsunuz. Artık 2017’den itibaren dolar karşısında Türk Lirası daima bedel yitirmiş yani gerçek kıymet açısından bakmak lazım. Türkiye Türk lirasıyla dolar ortasındaki karşılaştırma yaptığınız vakit 2013’lerde Türk Lirası en pahalı noktasına gelmiş yani TÜFE endeksi üzerinden %110 oranının üzerine çıkmış bir güce erişmiş. Bu ne demektir Türkçesi şudur Türk lirası ne kadar çok pahalı olursa siz yurt dışına o kadar çok ithalatta bulunursunuz. Türkiye’de üretim yapmanıza gereksinim kalmaz, zira paranız çok pahalı getirir satarsınız. Sanayi yavaşlatır durdurur ve vakit içerisinde işsizlik üzere bir sonucu ortaya çıkarır. Türk lirasını çok bedelsiz hale getirirseniz ise bunun tam aksisi olur. Lakin bunun bir optimal noktası olması lazım. 2021’in sonunda Türk lirasının kıymeti TÜFE bazında %47’lere kadar düşmüş yani çok kıymetsiz hale gelmiş. Bu optimal nokta tüm bu dışsal ve içsel etkenlerin bir ortaya geldiği kur düzeyidir…

ENFLASYON TÜM DÜNYANIN BELASI OLDU

Enflasyon tüm dünyanın belası haline gelmişti. Bizdeki yükseliş beklenenin çok çok ötesine gitti. Bunun sebebi kur ataklarıydı. Kur Türkiye’deki enflasyonu belirleyen en değerli etkenlerden biri. Emtia fiyatlarının artmış olması da bunu etkiledi.

Enflasyon yavaş yavaş aşağı inmeye başladı. Enflasyon düşmeye devam edecek. Bütün artışlarla bir arada piyasada enflasyon artışı olacak algısı vardı fakat Doğal gaz fiyatları indirildi, mazot akaryakıt düştü… Enflasyonun çok düşük düzeyde geleceğini görüyoruz. Başta perakendeciler olmak üzere bir kampanya başlatıldı.

Kimse karından vazgeçmez. Devletin misyonu fahiş noktaya gittiğinde müdahale eder.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.