SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son Dakika: Harika Lig’de ikincilik hesabı alev aldı! Şampiyonlar Ligi biletini kim alacak? Mert Hakan Yandaş argümanı…

Son Dakika: Muhteşem Lig’de ikincilik hesabı alev aldı! Şampiyonlar Ligi biletini kim alacak? Mert Hakan Yandaş argümanı…Spor Toto Üstün Lig 37 …

Son Dakika: Harika Lig’de ikincilik hesabı alev aldı! Şampiyonlar Ligi biletini kim alacak? Mert Hakan Yandaş argümanı…
Akacan The Mall
16.05.2022 08:52
0
A+
A-

Son Dakika: Muhteşem Lig’de ikincilik hesabı alev aldı! Şampiyonlar Ligi biletini kim alacak? Mert Hakan Yandaş argümanı…
Spor Toto Üstün Lig 37. hafta uğraşında Fenerbahçe’nin alanında VavaCars Fatih Karagümrük ile golsüz berabere kalmasının akabinde ikincilik yarışının akıbeti son haftaya kaldı. Sarı lacivertli grup hangi senaryoda UEFA Şampiyonlar Ligi biletini cebine koyabilecek? Öte yandan Hürriyet Gazetesi muharriri Uğur Meleke’den çarpıcı bir Mert Hakan Yandaş savı geldi…

Spor Toto Muhteşem Lig’in 37. haftasında Fenerbahçe ile VavaCars Fatih Karagümrük kozlarını paylaştı. Ülker Stadyumu’nda oynanan gayret golsüz eşitlikle sona erdi.

İki grupta girdiği durumlardan yararlanamadı ve taraflar alandan birer puanla ayrıldı. Volkan Demirel’in ekibi aldığı bu sonuçla birlikte İsmail Kartal idaresindeki Fenerbahçe’nin iç alandaki 4 maçlık galibiyet serisine son verdi.

Akacan The Mall

SON HAFTAYA KALDI

Alınan bu sonucun akabinde sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi Ön Eleme hakkını garantileme bahtını kaçırdı. Ligde 6 maçtır kaybetmeyen Vavacars Fatih Karagümrük’ün puanı ise 57 oldu.

Son hafadaki ikincilik yarışına Fenerbahçe 70, Konyaspor 67 puanla girecek ve UEFA Şampiyonlar Ligi biletini alan ekip son hafta muhakkak olacak.

FENERBAHÇE Mİ, KONYASPOR MU?

Spor Toto Muhteşem Lig’de son haftaya girilirken hem Fenerbahçe’nin hem de İttifak Holding Konyaspor’un ikincilik için matematiksel bahtı devam ediyor. Lakin sarı lacivertli ekip, büyük bir avantaja sahip.

Son haftaya girilirken ikinci Fenerbahçe ile üçüncü İttifak Holding Konyaspor ortasında 3 puan fark bulunuyor. İkili averajda ise iki ekip eşit durumda. Fenerbahçe, ligin son haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşısında en az bir puan alması halinde İttifak Holding Konyaspor’un Beşiktaş maçına alacağı sonuca bakmaksızın lig ikincisi olacak.

Son hafta Fenerbahçe kaybeder, İttifak Holding Konyaspor kazanırsa lig ikincisini genel averaj belirleyecek. Şu anda Fenerbahçe’nin +30, İttifak Holding Konyaspor’un ise +21 averajı bulunuyor. İttifak Holding Konyaspor’un ikinci olması için son hafta hem puan farkını hem de 9 averajlık farkı kapatması gerekiyor. Ligi ikinci bitiren ekip Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayacak.

ÜSTÜN LİG’DE ÜÇÜNCÜLÜK YARIŞI NE DURUMDA?

Muhteşem Lig’de üçüncülük için iki ekibin matematiksel bahtı kaldı. Son hafta alınacak sonuçlara nazaran Fenerbahçe ile İttifak Holding Konyaspor’dan biri ikinci, oburu ise üçüncü olacak. Medipol Başakşehir ve Aytemiz Alanyaspor’un üçüncülük talihi bulunmuyor. Ligi üçüncü bitirecek grup UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne katılacak.

HARİKA LİG’DE DÖRDÜNCÜLÜK HESAPLARI

Üstün Lig’den Avrupa kupalarına katılan son grup, dönemi dördüncü bitiren takım olacak. Dördüncülük için iki kadronun talihi bulunuyor. Medipol Başakşehir ile Aytemiz Alanyaspor’dan biri, dördüncü olarak Konferans Ligi bileti alacak. Beşinci olan ekip ise Avrupa’ya gidemeyecek.

Mevcut sıralamada Medipol Başakşehir 62 puanla dördüncü sırada bulunurken Alanyaspor ise 61 puanla beşinci sırada yer alıyor.

Ligin son haftasında Medipol Başakşehir meskeninde şampiyon Trabzonspor’u ağırlayacak. Aytemiz Alanyaspor ise Vavacars Fatih Karagümrük’ün konuğu olacak. Puan eşitliği durumunda dördüncüyü ikili averaj belirleyecek. İkili averajda üstün olan Aytemiz Alanyaspor puan eşitliği durumunda ligi dördüncü bitirecek.

KAÇ GRUBUMUZ AVRUPA’YA GİDECEK?

Gelecek dönem Türkiye’den 5 ekip Avrupa kupalarında çaba edecek. Birinci ve ikinci Şampiyonlar Ligi’ne, üçüncü ve dördüncü ise Konferans Ligi’ne katılacak. Türkiye Kupası’nı kazanan grup ise Avrupa Ligi bileti alacak.

İSMAİL KARTAL: ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE GİDECEĞİZ

Harika Lig’in 37. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük ile 0-0 berabere kalan Fenerbahçe’de teknik yönetici İsmail Kartal, maç sonunda açıklamalarda bulundu. Kartal, UEFA Şampiyonlar Ligi bileti alacaklarına inandıklarını lisana getirdi.

İkinci yarı son 13 maç, 10 galibiyet, 3 beraberlik. Bugün de kazanmak için çıktık. Birinci devre fazla istediğimiz oyunu oynayamadık. İkinci yarı tempoyu artırdık, durum bulduk. Bir gol atsak, kazanabilirdik. Rakibin 3 puan önündeyiz ve 9 gol averajdayız. Önümüzdeki hafta ligi 2. bitireceğiz Allah’ın müsaadesiyle. Her maçı kazanmak isteriz lakin her maç sizin istediğiniz üzere olmuyor, bugün 1 puan aldık. Kazanmayı çok isterdik. Olmadı. Her şeye karşın kazanmaya daha yakın tekrar bizdik. 1 puan aldık, bu da kâfi. Ligi ikinci bitireceğimizi düşünüyorum bizim için değerli zira Şampiyonlar Ligi’ne gideceğiz. Buraya gelen herkese ve taraftarlarımıza çok teşekkür ederim. Elimizdeki takım muhakkak, bu takımla elimizden gelenin en uygununu yapmaya çalıştık. Bazen maç maçı tutmayabilir. Birtakım şeyler sizin elinizde değil, sakatlar ve cezalılar var. Rakip tam takım gelmiş, formda bir grup. Kazanmayı çok istesek de berabere kaldık.

İsmail Kartal

UĞUR MELEKE: YETERLİ FUTBOL UYGUN FUTBOLCUYLA OYNANIYOR

Futbolun en ilkel gerçeklerinden biri şudur: “İyi futbol, güzel futbolcuyla oynanır.” Planınız ne kadar stabil olursa olsun, şemanıza-organizasyonunuza ne kadar sadık kalırsanız kalın, bir noktada çok temel bir aksaklık devreye girebilir. Ve elinizi kolunuzu bağlayabilir. Ona da “kalite” diyebiliriz en kolay haliyle. Dün Fenerbahçe’nin yaşadığı sorunu en az sözcükle bu türlü söz edebiliriz bence.

MERT VE CRESPO’YU ARADILAR

Evet, Fenerbahçe’nin son 3 ayda yavaş yavaş oturttuğu sağlam bir planı var. Tanımlanabilir bir oyun ideolojisi var. Birkaç oyuncu değişse de genelde çizgilerinden şaşmadılar, planlarını uygulamayı başardılar yakın geçmişte. Fakat bence dünkü eksikleri kritikti. Kim, Mert Hakan ve Crespo’yu arıyorlar. Bu oyuncuların ikameleri onların işlerini yapamadılar tam manasıyla. Fenerbahçe’nin dün en büyük sorunu ilişki oyunuydu. Birinci-ikinci ve ikinci-üçüncü bölge geçişlerinde evvelki haftalardaki kadar akışkan değillerdi. Bilhassa birinci 70 dakikada yavaşlardı. Ve iddia edilebilir bir oyun oynadılar. Bu noktada hem Mert, hem de Crespo’nun eksikliklerini hissettiklerini düşünüyorum.

‘SAĞ BEK’ SAMUEL’DEN YOKSUNDU

Hatta şöyle iki tezim daha var: İrfan Can bu dönem sağ açıkta daha tesirli. Orada topla buluşup merkeze penetre etmeyi daha çok seviyor. Mert alanda olduğunda da o özgürlüğü buluyor. Samuel de dün tahminen alandaydı lakin 70 dakika boyunca “sağ bek Samuel”den de yoksundu Fenerbahçe. Samuel sağ bek olarak ne kadar özel bir oyuncu olsa da açık rolü için birebir sözcükleri kullanmak güç. Sanki İsmail Kartal dün alana sağ bekte Samuel, sağ açıkta İrfan Can, santrfor ardında da Valencia ile çıkmayı düşünemez miydi?

KARAGÜMRÜK ÇABUK VE AKILCI

Karagümrük çabuk oyuncularından heyeti bir kadro. Geride organize duruyorlar, çıkarken Biglia’nın sihrine başvuruyorlar. Uzun oynadıklarında da hem Emre-Musa’nın suratları hem de Pesic’in kalitesi devreye girebiliyor. Dün önde de akılcı bir baskı yaptılar. Mert-Crespo’suz sağlıklı çıkamayan Fenerbahçe’yi tekraren yanılgıya zorladılar. Akılcı futbollarıyla da bence Kadıköy’den hak ettikleri 1 puanla çıktılar.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Spor Arena (@sporarena)’in paylaştığı bir gönderi

 

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.