SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Son dakika: Galatasaray’da yeni lider adayı! Seçimi iptal ettirten Fırat Develioğlu…

Son dakika: Galatasaray’da yeni lider adayı! Seçimi iptal ettirten Fırat Develioğlu…Galatasaray’da 30 Nisan’da yapılması planlanan ancan …

Son dakika: Galatasaray’da yeni lider adayı! Seçimi iptal ettirten Fırat Develioğlu…
Akacan The Mall
03.05.2022 17:22
0
A+
A-

Son dakika: Galatasaray’da yeni lider adayı! Seçimi iptal ettirten Fırat Develioğlu…
Galatasaray’da 30 Nisan’da yapılması planlanan ancan İstinaf Mahkemesi’nin önlem kararı sonrasında iptal olan ve 11 Haziran’a alınan başkanlık seçiminde yeni bir aday çıktı. Hali hazırda Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu’nun aday olduğu başkanlık seçimine Fırat Develioğlu da aday olarak gireceğini açıkladı. Develioğlu, seçimin iptal olması için mahkemeye başvuran isim olarak gündeme gelmişti.

Galatasaray’da inanılmaz seçimin yapılmasına mahkemeye yaptığı müracaat ile mani olan Fırat Develioğlu, sarı-kırmızılı kulübün başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 11 Haziran’da yapılacak seçim öncesinde Demirören Haber Ajansı’na (DHA) konuşan Develioğlu, “Üçüncü, dördüncü, beşinci adayların da çıkabilmesi için uygun bir ortamın oluşması gerektiği kanaatine vardım. Kulübümüzün haklarını yedirmeyecek güçlü bir adayın çıkması için de her türlü çabada bulundum. Bu profildeki başkanlık yapabilecek bireylerle de ikna etmek üzere görüştüm. Önümüzdeki günlerde bu vasıflara sahip adaylar da çıkabilir. Bu da beni mutlu eder. Mevcut durumda Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığına aday olduğumu bildiriyorum” dedi.

Kongre iptal talebini hukuksal temellere nazaran yaptığına dikkat çeken Fırat Develioğlu şu tabirleri kullandı:

Akacan The Mall

“Daha evvelki beyanatlarımda da bildirdiğim üzere sevdalısı olduğumuz Galatasaray Kulübünün mevcut iki adayla en fazla 5-6 ay sonra tekrar bugünkü belirsizlik ortamına sürükleneceği kaçınılmazdır. İki lider adayı ve grupları de kaliteli insanlardır. Daha sakin bir vakitte kulübümüzü yönetmeye layık ve ehildirler. Şu anda bir belirsizlik ortamında bulunmaktayız. Bu adayların saha dışındaki ayak oyunlarına karşı hukukumuzu koruyabilecek hiçbir planları ve yapıları yokken önümüzdeki dönem ve dönemler için bir muvaffakiyetten bahsetme ihtimalimiz sıfıra yakındır. Kulübün yönetilmesi, alanda ve masa başında haklarının savunulması değişik bir uzmanlık- kolektif hareket alanıdır. Futbol yeterli finansman bulup, uygun takımlar kurup başına düzgün hoca geçirerek oynanan adeta bir Play Station oyunu değildir. Futbol beşerle oynanır ve yüzde doksanı insan faktörüyle yönetilir. Kadro içi kardeşlik, oyuncuların alanda haklarının yenilmemesi ve artlarını dayadıkları, kendilerini savunan maddi-manevi güçlü bir lider ve idare grubun performansını kat be kat arttırır. Geçen yıl averajla ikinci olan ekibimizin masa başı oyunlarıyla nasıl istikrarının bozularak yarış harici bırakıldığını daima birlikte gördük. Tam mevcut idare bu mevzuda gerekli hali almaya başlamışken, toplumsal medyada manipüle edilerek köpürtülen tahammülsüzlük kulübümüzü daha beter bir bilinmezlik içerisine soktu.”

“MEVCUT İKİ ADAYLA FELAKETE SÜRÜKLENDİĞİMİZİ GÖRDÜM”

“Elbette ki ben kongre iptal talebimi tüzel temellere nazaran yaptım. Öbür taraftan mevcut iki adayla felakete gerçek sürüklendiğimizi gördüm. 6-7 ay sonra oturduğum yerden ’Bakın ben haklı çıktım’ demek yerine aksiyon alarak ’Elimde bu kadar imkan varken Galatasaray için ne yapabilirim ?’ diye düşündüm. Bu sebeple üçüncü-dördüncü-beşinci adayların da çıkabilmesi için uygun bir ortamın oluşması gerektiği kanaatine vardım. Bilhassa Federasyon – MHK – Tahkim Konseyi üzere yerlerde kulübümüzün haklarını yedirmeyecek  güçlü bir adayın çıkması için de her türlü çabada bulundum. Bu profildeki başkanlık yapabilecek şahıslarla de ikna etmek üzere görüştüm. Önümüzdeki günlerde bu vasıflara sahip adaylar da çıkabilir. Bu da beni mutlu eder. Mevcut durumda Galatasaray Spor Kulübü başkanlığına aday olduğumu bildiriyorum. Kongremiz beni seçerse 2022-2023 döneminin sonunda çocuklarımızın tüm Türkiye’de ellerinde sarı-kırmızı bayraklarla şampiyonluk müzikleri söyleyerek gezeceğini vaat ediyorum”

SEÇİM İPTAL SÜRECİNDE NELER YAŞANDI?

Galatasaray’da 26 Mart’ta yapılan Olağan Mali Genel Kurul’un akabinde Burak Elmas ve idaresi idari istikametten ibra edilmezken sarı kırmızılılar seçime gitmişti.

Seçim kararı, davalar sonrası mahkemeye taşınırken evvel seçime önlem getirilmiş ve 22 Nisan’da yapılan duruşma sonrası ise önlem kaldırılmıştı.

SEÇİME 2 GÜN KALA TEKRAR MAHKEMEYE BAŞVURDU

Evvelki müracaatın sahibi olan genel şura üyesi Fırat Develioğlu, seçime bir gün kala seçimin iptali için bir üst mahkemeye giderek yürütmeyi durdurma müracaatında bulundu. Akşam saatlerinde kamuoyuna düşen ‘iptal’ haberleri sonrasında 29 Nisan günü seçimin iptal olduğu açıklandı.

İSTİNAF MAHKEMESİ ÖNLEM KOYDU! SEÇİM İPTAL

Yapılan başvuruyu kabul eden İstinaf Mahkemesi, 30 Nisan’da yapılacak olan seçime önlem kararı koydu. Böylelikle Galatasaray’ın başkanlık seçimi iptal oldu.

Daire kararında, davacı Fırat Develioğlunun önlem talebinin kabulüne karar verdiğini belirtti. Davacı Fırat Develioğlunun önlem talebinin kabulüne karar verdi. Kararda şu tabirler kullanıldı:

“100 bin lira teminat yatırılması karşılığında 26 Mart 2022 tarihinde yapılan olağan genel şura toplantısı ile 27 Mart 2022 tarihinde alınan genel şura kararlarının uygulanmasının, Galatasaray Spor Kulübü Derneği Tüzüğünün 87/22 hususu gereği idare heyeti tarafından alınan 30 Nisan 2022 tarihinde yapılacak 2. toplantının icrasının tedbiren durdurulmasına karar verilmiştir”

LİDER ADAYI METİN ÖZTÜRK: YAZIKLAR OLSUN KALIBINIZA

Galatasaray’da lider adaylarından Metin Öztürk, seçimin iptal olmasının akabinde yaptığı paylaşımda; “Mahkeme mahkeme koşup, bitmeyen bir ahlaksızlıkla Galatasaray’ın geleceği ile oynayanları ve gerisindekileri biliyoruz. Yazıklar olsun kalıbınıza.” tabirlerini kullandı.

YUSUF GÜNAY: “HUKUKA AYKIRI”

Galatasaray’da Mustafa Cengiz periyodu yöneticilik yapan Yusuf Günay, dün akşam yaptığı “Maskeli baloda sona doğru” paylaşımının akabinde bugün de “İstinaf mahkemesinin yarın yapılacak olan seçimi durduran önlem kararı hem temel, hem de yordam tarafından açıkça hukuka alışılmamıştır.” halinde bir paylaşım yaptı.

YENİ SEÇİM TARİHİ 11 HAZİRAN

Bu karar sonrası inanılmaz toplantı kararı alan Burak Elmas idaresi, yeni seçimin 11 Haziran günü yapılacağını duyurdu.

GALATASARAY LİDER ADAYI EŞREF HAMAMCIOĞLU, SPOR ARENA’YA ÖZEL AÇIKLAMALAR YAPTI

GALATASARAY LİDER ADAYUI METİN ÖZTÜRK, SPOR ARENA’YA ÖZEL AÇIKLAMALAR YAPTI

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.