SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Son Dakika: Galatasaray’da Arda Turan krizi sonrası Domenec Torrent hakkında olay iddia! Fatih Terim’le olan fotoğrafı unutmamış… Hissedince son egzersizde…

Son Dakika: Galatasaray’da Arda Turan krizi sonrası Domenec Torrent hakkında olay iddia! Fatih Terim’le olan fotoğrafı unutmamış… Hissedince …

Son Dakika: Galatasaray’da Arda Turan krizi sonrası Domenec Torrent hakkında olay iddia! Fatih Terim’le olan fotoğrafı unutmamış… Hissedince son egzersizde…
Akacan The Mall
18.05.2022 08:42
0
A+
A-

Son Dakika: Galatasaray’da Arda Turan krizi sonrası Domenec Torrent hakkında olay iddia! Fatih Terim’le olan fotoğrafı unutmamış… Hissedince son egzersizde…
Domenec Torrent, Türk futbolunun en meslekli oyuncularından biri olan Arda Turan’a G.Saray taraftarı önünde veda etme bahtı tanımadı. 3 hafta evvel ‘Arda çok çalışıyor’ diyen Torrent evvelki gün ise takıma almama kararı için ‘fizik olarak hazır değil’ kelamlarıyla kendini savundu. Arda ise “yok kardeşim, ben 13 milyon Euro kazandırmadım. Ben seni playoff’a bırakmadım, seni 2008’de şampiyon yapıp, gittim” paylaşımı yaptı. Yıldız futbolcu, “ben G.Saray’ı sevdim. bu sene 30 altyapı maçı izledim, sen? yalnızca G.Saraylı üzere uyumak istiyorum, müsaade edin” yazıp reaksiyonunu sürdürdü. Pekala yaşananların perde gerisinde neler var? Burak Elmas, Arda Turan hakkında neler dedi? İşte birbirinden çarpıcı tezler ve Ayhan Akman’dan çok konuşulacak Arda Turan yorumu…

Altyapısından yetiştiği Galatasaray’da 22 yaşında kaptanlık bandını koluna takan Arda Turan, sarı kırmızılı tribünlere, veda edemeden futbol mesleğini noktaladı. Kulübe 13 milyon Euro bonservis kazandıran, A.Madrid ve Barcelona’da ortaya koyduğu performansla tüm Türkiye’nin gururu olan yıldız oyuncu, etkin futbolcu olarak son defa Galatasaray taraftarı önüne çıkma bahtını tahminen de 1 maç sonra kadroya veda edecek olan Domenec Torrent yüzünden kaybetti.

Her gün daha güzelini yapabiliyor

Akacan The Mall

G.Saray’ın 2-0 geride olduğu F.Bahçe deplasmanında 84. dakikada Arda’yı oyuna sokan Torrent, daha sonra Malatya ve Altay müsabakalarında da mühlet verdi. Hatta İspanyol teknik adam, İzmir deplasmanından sonra deneyimli oyuncu ile ilgili olarak şu kelamları sarf etti: “Arda oynuyor zira her idman nitekim çok olumlu. Kadroya bir şeyler vermek için uğraş gösteriyor. Çok uygun çalışıyor. Her gün daha uygununu yapabiliyor” Torrent, Ali Sami Yen’de futbolcu olarak son defa çıkacağı maçta ise Galatasaray kaptanına takımda yer vermezken, bu kararını şöyle açıkladı: “Arda fizik olarak oynayabilecek durumda değil.”

İki Barça maçında da talih vermedi

Türkiye’nin en meslekli futbolcularından biri olan Arda Turan’a taraftara veda etme bahtının tanınmasına Galatasaray topluluğu ve taraftarlar büyük reaksiyon gösterirken Domenec Torrent’in bu kararı ile ilgili olarak çarpıcı bir sav ortaya atıldı. İspanyol teknik adam, yıldız futbolcuyu 2.5 yıl formasını giyip 1 La Liga, 2 Kral Kupası, 1 UEFA Muhteşem Kupa ve 1 de İspanya Harika Kupası kazandığı Barcelona ile oynanan maçların takımına da almamıştı. Bu durum Torrent’in Arda’ya 2. golü olarak yorumlanırken kulüp etrafında İspanyol çalıştırıcının, deneyimli oyuncudan vazifeye geldikten sonra kadronun eski teknik işvereni Fatih Terim’e sarılırken paylaştığı fotoğrafın rövanşını aldığı konuşuluyor.

Yaptıklarımı hatırlamaman olağan

Hafta uzunluğu tüm egzersizlere çıksa da Torrent’in takıma almayacağını hisseden Arda, ‘tartışılan adam’ olmamak için son egzersize katılmadı. Galatasaray’a sessiz sedasız veda etmek ismine bu adımı atan 35 yaşındaki yıldız hislerini evvelki gece şu iletiyle paylaştı: “Yok kardeşim, ben 13 milyon Euro kazandırmadım. Ben seni 16 dakika bekletmedim… Ben seni Play-Off’a bırakmadım, ben seni 2008’de senden 3 kat fazla bütçeyle yeni stadı varken rakibinin önünde şampiyon yapıp gittim. Hatırlamaman olağan. Twitter, Instagram o kadar etkin değildi. Ben Galatasaray’ı sevdim. Ben bu sene 30 altyapı maçı izledim sen? Yalnızca G.Saraylı üzere uyumak istiyorum müsaade edin.”

HÜRMET DUYUYORUM DEDi LAKİN FATURAYI FATiH TERiM’E KESTi

Galatasaray’da, teknik yöneticilik performansı ile sınıfta kalan Domenec Torrent, birbirine zıt açıklamaları ve kararları ile sorgulanmaya başladı. Arda ile ilgili kelamları ve tutumu ile reaksiyon çeken İspanyol teknik adam selefi Fatih Terim ve genç oyuncularla ilgili de neredeyse 180 derece farklı açıklamalara, kararlara imza attı. 

“Fatih Terim’e büyük hürmet duyuyorum” diyen Torrent, deneyimli hocayı isim vermeden maksat aldı. Sivas hezimeti sonrası “Göreve geldiğimde tüm rakip tahlilleri, datalar, bilgisayar programları silinmiş, kağıtlar yırtılıp atılmıştı” diyerek Fatih hoca ile takımına göndermede bulundu.

TAAMMÜDEN YIPRATILDIM

Evvelki gün de, Terim’in ayrılığının akabinde kasıtlı formda yıpratıldığını belirtip “İnsanlar ‘Kulüp bana ilişkin diyerek’ kusur yapıyor. Kulüpler taraftarındır. Burada neler olduğunu çok net biliyoruz. Daha gelmeden beni neden eleştirmeye başladıklarını varsayım edebiliyorum. Daha benim kim olduğumu bilmeden eleştirdiler. Kulübün ismine ve tarihine hürmet duymak lazım ancak her gelen insanı bu türlü yakmak yanlışsız değil” çıkışında bulundu.

EVVEL Tenkit SONRA AŞK

Torrent Sivasspor maçının akabinde, “Muslera’nın 3 kere top kalesine top geldi. 3’ün de kalecilik yapamadı” demişti. İspanyol hoca Başakşehir müsabakası sonrasında da “Muslera’ya aşığım” diyerek kendisiyle çelişmişti. Ayrıyeten önemli bonservis ödenen Barış Alper Yılmaz ve Morutan üzere genç yıldızları da oynatmadı.

· Arda Turan; 2008-09 döneminde 9, 2009-10’de ise 14 gol pası verirken, Üstün Lig’de 2 defa asist hükümdarı olmayı başardı.

· A Ulusal Ekip ile birlikte 100 maça çıkan Arda, Euro 2008’de Avrupa 3.’sü olan kadronun en değerli isimlerinden biriydi.

“KULÜBÜN ÖZ EVLADINA BU YAPILMAMALIYDI”

G.Saray’ın eski kaptanı Ayhan Akman, Arda Turan’a karşı gösterilen tavrı Hürriyet’e kıymetlendirdi.

Arda Turan’ın Galatasaray ve Türk futbolunun kıymetlerinden biri olduğunu vurgulayan Akman, şu tabirleri kullandı:

Yıllarını veriyorsun altyapısından yetişiyorsun, Galatasaray’a olan sevgini her vakit lisana getiriyorsun, kulübüne para kazandırıyorsun lakin seni son maçına çıkarmıyorlar. Tek söz ile bu ayıp bir şey! Ne yazık ki bir Galatasaray eski kaptanı olarak ben de çok üzgünüm, bu olmaz. Futbolda birtakım dinamikler vardır. Avrupa’da efsanelerin, kulübüne kıymetli kazanımlar sağlayan sembol isimlerin nasıl veda ettiğini görüyoruz. Keşke bunları örnek alabilsek. Kıymetlerimize Türk futbolu olarak sahip çıkmamız lazım. Biz bu türlü mi kıymetlerimize sahip çıkacağız?

EN BÜYÜKLERDEN BiRi 

Arda Turan, Türk futbol tarihinin en büyük ve meslekli futbolcularından biridir. Bu bir gerçek! UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu, UEFA Muhteşem Kupası şampiyonluğu, La Liga şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi finali… Barcelona ve Atletico Madrid formasını kim giydi? Bu başarılara kim imza attı? Arda Turan…

BU TUTUM YAKIŞMADI

Kupalar kazanmak değerli bir iş. Böylesine değerli kıymetlerle yollar ayrılırken onlara hak ettiği üzere onore ederek veda etmek gerekir. Arda’nın, gönül verdiği Galatasaray’a, taraftarına veda etmesine müsaade vermek güç bir şey miydi? Bu yakışmadı! Neyimiz yanlışsız ki! Hiç gerçek ilerlemiyoruz. Türk futbolunda kaç oyuncunun bu türlü bir mesleği var? Ve üstelik Arda Turan altyapı çıkışlı… Bu kişi senin öz evladın kısaca. Arda’nın yanılgıları, yanlışları öbür bir mevzu! Onu eleştirebilirsiniz. Lakin ona, Galatasaraylılığına ve mesleğine hürmet göstermeniz gerekiyor.

“BANA KALSA ARDA TURAN’I OYNATIRDIM”

Galatasaray’da Arda Turan’ın, Adana Demirspor müsabakasında takıma alınmaması ile alakalı bu kararın ardında lider Burak Elmas ile idarenin olduğu öne sürüldü.

Faal Futbol mesleğine veda edecek olan Arda’nın Ali Sami Yen’de son maçına çıkmasına Torrent değil, idarenin set çektiği argüman edildi.Galatasaray Kulübü Lideri Burak Elmas, bu tezler ile alakalı Spor Arena’ya özel açıklamalarda bulundu.

Ben bugüne kadar hiçbir teknik yöneticinin işine karışmadım. Karışacak olsam teknik yöneticiye ne gerek var. O işi de ben yaparım. Arda ile alakalı spekülasyonları üzülerek takip ettim. Takım ile alakalı ne Torrent ne de Fatih Terim periyodunda en ufak dahlim olmadı. Lakin bir kelam hakkım olsa idi Arda’nın, Galatasaray taraftarına alanda veda etmesi çok daha uygun olurdu. Bana kalsa bir Galatasaraylı olarak Arda’nın, oynamasını, Adana maçında alanda olmasını isterdim.

Burak Elmas

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.