SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Son Dakika: Galatasaray, Okan Buruk’u KAP’a bildirdi!

Son Dakika: Galatasaray, Okan Buruk’u KAP’a bildirdi!Galatasaray, teknik yönetici Okan Buruk ile görüşmelere başlandığını KAP’a bildirdi …

Son Dakika: Galatasaray, Okan Buruk’u KAP’a bildirdi!
Akacan The Mall
23.06.2022 00:53
0
A+
A-

Son Dakika: Galatasaray, Okan Buruk’u KAP’a bildirdi!
Galatasaray, teknik yönetici Okan Buruk ile görüşmelere başlandığını KAP’a bildirdi.

Galatasaray’da Okan Buruk için resmi açıklama geldi.

Sarı-kırmızılılar, 48 yaşındaki teknik adamla görüşmelere başlandığını KAP’a bildirdi.

Akacan The Mall

İşte Galatasaray’ın açıklaması;

Futbol A Kadromuzun Teknik Yöneticiliği için, Sayın Okan Buruk ile görüşmelere başlanmıştır.

İMZA MERASİMİ STATTA

Okan Buruk’un 24 Haziran Cuma günü Nef Stadyumu’nda resmi imzayı atması bekleniyor.

Torrent’in mukavele feshinin uzamasından ötürü KAP açıklaması da gecikirken, Okan Buruk’un imzasının stadyumda taraftar önünde atılması planlanıyor.

UĞUR MELEKE: BURUK’UN HAYALİ OKAN-EMRE-SUAT ORTA SAHASI

Hürriyet Gazetesi muharriri Uğur Meleke, Okan Buruk’un Galatasaray’ın başına geçişini kıymetlendirdi. Meleke, Buruk’un tercih etmesi mümkün futbol anlayışını, sarı kırmızılı ekipteki orta saha hayalini ve 10-15 yıl içinde başarılı teknik adamı göreceğini düşündüğü konumu anlattı.

Son Dakika: İtalyanlardan bomba iddia! Okan Buruk, Vedat Muriqi ve telefon görüşmesi… | Galatasaray Transfer Haberleri

OKAN BURUK’UN STRATEJİSİNE ÖVGÜ

Manchester United Teknik Yöneticisi Ole Gunnar Solskjaer, 24 Kasım 2020 akşamı saat 20:45’te Medipol Başakşehir grubunun esame listesi eline ulaştığında muhtemelen küçük bir şok yaşamıştır. Çünkü turnuvanın tahminen de en az bilinen ekibi Başakşehir, o gün altı numarada sert-defansif Mahmut Tekdemir yerine nispeten yumuşak Berkay Özcan’la çıkacaktır alana. Tahminen Okan Buruk’un o günkü tercihi âlâ sonuç vermedi, tahminen Başakşehir 4 gol yiyerek ayrıldı Manchester’dan. Lakin Buruk’un uyguladığı o yürekli strateji, genç Türk hocanın hanesine bir lig şampiyonluğu, bir Avrupa Ligi son 16’sı, bir de son derece saygın bir Devler Ligi performansı yazdı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇINA BİLE GÖZÜ PEK BİR TAKIMLA ÇIKTI

2000’de Türk futboluna Avrupa kupası getiren o ikonik Okan-Emre-Suat orta üçlüsünün özelliği, aslında hepsinin ‘10 numara’ oynayabilecek yetenekte olup ‘6 numara’ üzere davranmalarıydı. Okan Buruk da çalıştırdığı ekiplerde daima o efsanevi üçlüyü aradı, Şampiyonlar Ligi’nde Old Trafford deplasmanına Berkay-İrfan-Deniz orta üçlüsüyle çıkma hamaseti gösterecek az hoca vardır onun yaşında. Okan Buruk’un Galatasaray’da yapacağı birinci icraatın orta saha transferi olacağını düşünüyorum ben.

BERKAN-TAYLAN’IN YETENEKLERİ KISITLI

Takvimleri biraz ileriye, 2022’ye sardığımızda bugün birçok teknik adamın geriden daha kaliteli oyun kurmak için sert altı numara yerine ‘derin oyun kurucu’ kullandığını görüyoruz elbette. Bugünkü Başakşehir’in Karagümrük’ten 36 yaşındaki Lucas Biglia’yı transfer etme nedeni de bu. Ve enteresandır, geçen sezonki Galatasaray’ın da tahminen en değerli sorunu buydu. Bilhassa iç saha maçlarında, domine etmesi gereken oyunlarda orta alanda kaliteli ayakların eksikliği telafi edilemedi.

CICALDAU’YU 6 NUMARADA OYNATABİLİR

Terim’li Galatasaray, Avrupa Ligi kümesinde yalnızca %44 ortalamayla topa sahip oldu. Marsilya, Lazio üzere rakiplerini gerektiğinde topa az sahip olarak, fırsat futboluyla geçti. Lakin birebir Terim, misyondan ayrıldığında ligde son 9 maçın yalnızca 1’ini kazanabilmişti. Çünkü Berkan-Taylan’lı orta saha fırsat futbolu için çok uygunken; topa sahip olmanız, atak sürekliliği sağlamanız gerektiğinde yetersiz kalıyorlardı. Buruk yeni dönemde Galatasaray’da içeriden sürpriz bir altı numara çıkarabilir, mesela Cicaldau’yu o rolde izleyebiliriz. Lakin Galatasaray bu yıl tepe yarışı içinde olmak istiyorsa orta alana kesinlikle iki kaliteli destek yapmak zorunda

GUARDOLA VE ZIDANE ÜZERE KESTİRMEDEN DEĞİL JURGEN KLOPP ÜZERE GÜÇ YOLDAN GİTMEYİ SEÇTİ

Tabii ki Galatasaray üzere, Fenerbahçe üzere büyük kulüplerde başarılı olabilmek için teknik-taktik bilgi yetmez, liderlik nosyonuna, tecrübeye ve kriz idaresine de mutlak surette muhtaçlık var. Pekala Okan Buruk bu manada Galatasaray’ı yönetmeye hazır mı? Şu sıralar dünya futbolunda büyük kulüp çalıştırıcılarına baktığımız vakit iki başka ekolün hakimiyetini görüyoruz. Birincisi, star futbolculara verilen otomatik fırsat ekolü. Pep Guardiola’ya 37 yaşında Barcelona’nın, hiçbir A kadro tecrübesi olmayan Zinedine Zidane’a Real Madrid’in, Andrea Pirlo’ya Juventus’un, Emre Belözoğlu’na Fenerbahçe’nin teslim edilmesi üzere.

2. LİG’İ DE GÖRDÜ, ÜSTÜN LİG ŞAMPİYONLUĞUNU DA

İkinci ekolse, futbolculuk meslekleri çok ışıltılı olmamasına karşın zekasıyla, inovatif kişiliğiyle fark yaratanlar. Klopp, Mourinho, Sarri üzere birçok üst seviye örneği var bu ekolün. Enteresandır, Okan Buruk’un son derece ışıltılı bir futbolculuk mesleği olmasına karşın teknik adamlıkta yolunun Zidane üzere kestirmeden değil, Klopp üzere güç yoldan olduğunu görüyoruz. Kısa bir ulusal kadro yardımcılığı periyodu var. Sonra küme düşmekte olan Elazığ’a gidiyor. Gaziantep’te birinci parıltılarını gösterdiğini söyleyebiliriz. Sivas’ta başarısız oluyor. Göztepe’yle ikinci kümeyi tadıyor, mütevazı Akhisar’la Türkiye Kupası’nı kazanıyor.

İSTANBUL’A LAKİN 46 YAŞINDA GELEBİLDİ

Okan Buruk, inovatif şeklini, göze beğenilen gelen oyununu Rize’de de sürdürünce Başakşehir’in dikkatini çekiyor ve 46 yaşında lakin İstanbul’a gelebiliyor teknik adam olarak. Başakşehir’in başında çıktığı 76 maçta hanesine bir Muhteşem Lig şampiyonluğu, bir Avrupa Ligi son 16’sı, bir de Şampiyonlar Ligi küme gayreti yazdırıyor. Avrupa Ligi J Kümesi son maçında Borussia Park’ta 40 bin ateşli Gladbach taraftarı önünde kazandığı zafer kıymetli. Son 32 çeşidinde Sporting Lizbon’u 3-1’in rövanşında 4-1 mağlup ederek geçmesi de o denli. Bir sonraki dönem Şampiyonlar Ligi’nin Leipzig-PSG-Manchester United’lı mevt kümesinde yaptıkları da takdire bedel.

ÖNÜMÜZDEKİ 15-20 YILDA EN DEĞERLİ TEKNİK ADAMLARDAN BİRİ OLACAKTIR

Ben son analizde Okan Buruk’un önümüzdeki 15- 20 yıl Türk futbolunun değerli teknik adamlarından biri olmayı sürdüreceğini düşünenlerdenim. Teknik yöneticiliğe Elazığ’da başlayıp, Gaziantep, Sivas, Göztepe üzere duraklara uğrayıp, UEFA Avrupa Ligi müsabakası için gittiği Roma’da İtalyanca basın toplantısı yapmaya hak ederek, tırnaklarıyla kazıyarak ulaşmasını pahalı buluyorum. Bir ülkeyi bence temel yaşanılır kılan şey taşı-toprağı, doğal zenginliği, parası-pulu değil, adalet duygusudur. Meritokrasidir. Yani hak edenin, hakkını alabileceği bir nizama sahip olmasıdır. Galatasaray’ın da şu anda Okan Buruk’a misyon vermesi, bir doğal hak teslimidir. O açıdan da umut vericidir bence.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.