SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son Dakika: Fenerbahçe’nin zor Jorge Jesus kararı! İstediği yıllık ücret ve İsmail Kartal’ın durumu: ‘Haksızlık olur…’

Son Dakika: Fenerbahçe’nin zor Jorge Jesus kararı! İstediği yıllık ücret ve İsmail Kartal’ın durumu: ‘Haksızlık olur…’Fenerbahçe’de gündemin …

Son Dakika: Fenerbahçe’nin zor Jorge Jesus kararı! İstediği yıllık ücret ve İsmail Kartal’ın durumu: ‘Haksızlık olur…’
Akacan The Mall
27.04.2022 11:08
0
A+
A-

Son Dakika: Fenerbahçe’nin zor Jorge Jesus kararı! İstediği yıllık ücret ve İsmail Kartal’ın durumu: ‘Haksızlık olur…’
Fenerbahçe’de gündemin bir numaralı gündem maddesi teknik direktör konusu… Ali Koç’un Lizbon’da Jorge Jesus ile bir araya gelmesi taraftarı heyecanlandırırken Portekizli hocanın talepleri de ortaya çıktı. Yazarlarımız Uğur Meleke, Güntekin Onay ve Mehmet Arslan Fenerbahçe’nin Jorge Jesus’la anlaşma ihtimalini ve mevcut teknik direktör İsmail Kartal’ın durumunu analiz etti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Lizbon’da dünyaca ünlü teknik adam ile bir araya gelmesi, camiada ve taraftarlar arasında heyecan yarattı. Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa’nın yanı sıra Portekiz’de yaşayan eski F.Bahçeli yönetici Emre Can’ın da katıldığı buluşmada tarafların anlaşma sağladığı iddia edildi. Ancak sarı lacivertli kulüp bu iddiaları yalanladı.

Fenerbahçe’de geçtiğimiz son 4 sezonda da belirsizliğe bürünen teknik direktör seçimi konusunda bu yıl hata yapmak istemezken başkan Ali Koç’un Portekiz’de dünyaca ünlü teknik adam Jorge Jesus ile yaptığı görüşme camiada heyecan yarattı.

Akacan The Mall

Lizbon’da Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa’nın katıldığı görüşmelerde tarafların önemli adımlar attı. Ali Şen’in başkanlığı döneminde yöneticilik yapan ve şu an yaşamını Portekiz’de sürdüren iş insanı Emre Can’ın da Jesus’u ikna turlarında önemli rol oynadığı öğrenildi. Mayıs ayının başında oynanacak Beşiktaş derbisinden sonra Jesus’un durumu netleşecek.

FENERBAHÇE SK: ANLAŞMA YOK

Fenerbahçe Kulübü de Jesus ile yapılan görüşme ilgili dün şu açıklamayı yayınladı: Bilgimiz ve onayımız dışında servis edilen özel bir toplantıya dair fotoğraf referans gösterilerek yaratılmaya çalışılan ‘anlaşma sağlandı’ yaklaşımı kesinlikle gerçekleri yansıtmamaktadır. Teknik direktör sürecinde tüm seçenekler etraflıca ve kapsamlı şekilde yürütülmektedir. İlgili görüşmeler yeri geldiği zaman birebir yapılmaktadır. Gereken açıklamalar, resmi mecralardan yapılacaktır.”

JESUS’UN İSTEDİĞİ YILLIK ÜCRET…

Fenerbahçe’de Joachim Löw sonrası görüşme yapılan Jorge Jesus’un maliyeti de dikkat çekiyor.

67 yaşındaki teknik adamın Fenerbahçe’den yıllık 7 milyon Euro garanti ücret talebinde bulunduğu belirtiliyor. Benfica’dan 28 Aralık 2021’de ayrılan deneyimli teknik adamın bir sonraki durağu merak konusu olurken Jesus’un rakamsal beklentisi sebebiyle henüz bir takımla anlaşabilmiş değil.

Kariyerini Avrupa’da sürdürmek isteyen tecrübeli teknik adam, kendisine Suudi Arabistan’dan gelen pahalı kontratları kabul etmedi.

KUPA SAYISI YENİLGİ SAYISINDAN FAZLA

Portekizli teknik adam Jorge Jesus’un Flamengo’daki kupa sayısı, aldığı yenilgi sayısını geçti. 2019 Haziran’da Brezilya’nın Flamengo takımını çalıştıran Jorge Jesus kırmızı-siyahlı ekiple kısa sürede tarihe adını yazdırdı.

Jesus, Flamengo’da birinci yılını tamamlamadan 5 kez kupa sevinci yaşadı. Portekizli teknik adam, kırmızı-siyahlı ekiple 1 CONMEBOL Süper Kupa, 1 Copa Livertadores, 1 Serie A, 1 Brezilya Süper Kupası ve 1 kez de Guanabara Kupası kazandı.

Jorge Jesus, 3 farklı kıtada kupa kazanan tek teknik direktör ünvanına da sahip. Tecrübeli çalıştırıcı, Al Hilal ile Asya’da Suudi Kupası elde ederken, Avrupa’da Benfica ile ve Güney Amerika’da ise Flamengo’da kupalar kazandı.

YAZARLARIMIZ NE DİYOR?

UĞUR MELEKE: ZOR KARAR

Gerçekten zor bir karar. Jesus büyük bir teknik adam. Eğer futbolu hâlâ seviyorsa, hâlâ çalışmak için iştahlıysa kolay kolay ‘Hayır’ diyebileceğiniz bir isim değil. Cruyff modelini benimser, geriden pasla çıkan, sadece kazanmayı değil eğlendirmeyi amaçlayan, ofansif mantalitesiyle çalıştığı her santrforunu yıldız yapan bir teknik adamdır. Cardozo, Teofilo, Gomis… Bir sürü örnek var Jesus’la uçan… Ancak İsmail Kartal’ı bu performansından sonra kaybetmek de akıl dışı. Acaba Manchester United’ın gelecek sezon Rangnick’e vereceği ‘danışman’ rolünü Fenerbahçe de İsmail Kartal’a mı önerse?

GÜNTEKiN ONAY: HAKSIZLIK OLUR

İsmail Kartal çok başarılı ve bu büyük çıkışı tartışılmaz. Jorge Jesus da büyük bir tecrübe ve kariyerinde büyük başarılar yaşamış bir teknik adam. Takdir Fenerbahçe yönetiminin. Lakin Kartal’ın takımı aldığı ve getirdiği noktayı görmezden gelmek haksızlık olur.

MEHMET ARSLAN: OLMAK YA DA OLMAMAK

İsmail Kartal’a büyük saygı duyuyorum. Başarısını ayakta alkışlıyorum. Ve bir şansı da hak ettiğini düşünüyorum. Ama bu şimdi değil. Ali Koç ve yönetimi çok dikkatli karar almak zorunda. Onlar için önümüzdeki sezon “Olmak ya da olmamak” sezonu. Ve bu riski de İsmail Kartal ile almayacaklardır. Ve almamakta da haklılar. Taraftarın, camianın beklentisi çok yüksek. Keşke şampiyonluğun her şey demek olmadığı bir ülkede yaşasak ve İsmail Kartal o şansı elde etse.

TÜMER METİN: JESUS FENERBAHÇE CAMİASI İLE ÖRTÜŞÜR

‘Başkan Ali Koç’un Jorge Jesus ile görüşmesine Portekizli teknik adamı takımın başına getirmesine kimse hayır demez. Jesus, Fenerbahçe’ye olağanüstü bir ivme, yeni bir yüz, yeni bir futbol kültürü kazandırır. Jesus’un Fenerbahçe camiası ile örtüşeceği kanaatindeyim. Hem oynattığı futbol hem de oyun aklı ile. Ama Fenerbahçe’nin içinden geçtiği kaotik ortam ve kupasız geçen yılların Jesus’u özellikle istediği ortamı oluşturana kadar zorlayacağını düşünüyorum. Camianın Jesus’a sabır göstermesi gerekiyor. Burada bir parantez açalım. Kısmen daha şanslı Jesus. Çünkü İsmail Kartal ile işler toparlandı. Daha sonuç almayı bilen bir takıma gelecek. Ancak Fenerbahçe bir golcü almazsa değil Jorge Jesus, onun yanına Joachim Löw’ü de getirse işler değişmez. Başkan Ali Koç’un yapacağı golcü transferi de son derece önemli’

JORGE JESUS KİMDİR?

Jorge Fernando Pinheiro Jesus 24 Temmuz 1954’te Portekiz’de dünyaya geldi. Pofesyonel futbol kariyerine 1973’te başlayan Jesus; Sporting CP, Belenenses, Farense, Benfica Castelo Branco gibi ekiplerin formasını giydi.

Jesus teknik direktörlük kariyerine 1989’da Amora takımıylabaşladı. Jergus teknik direktörlük kariyerinde; Vitória Guimarães, Braga, Benfica, Sporting CP, Flamengo takımlarını çalıştırdı. Jorge Jesus, Benfica’dan 28 Aralık 2021’de ayrıldı.

Jorge Jesus’un 3 Portekiz şampiyonluğu, 6 Portekiz Lig Kupası, Brezilya Şampiyonluğu ve Brezilya Süper Kupası başarısı bulunuyor.

Hem Portekiz’de Benfica’da hem de Brezilya’da Flamengo’da şampiyonluklar yaşayan Jesus, lig şampiyonluğu konusunda çok tecrübeli bir isim.

 

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.