SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son dakika: Fenerbahçe – Karagümrük maçındaki protestoyu yorumladı! “Jesus’un anlayışı alkışlanır” | Beşiktaş yönetilemiyor | Abdullah Avcı üzerine oyunlar oynanıyor

Son dakika: Fenerbahçe – Karagümrük maçındaki protestoyu yorumladı! “Jesus’un anlayışı alkışlanır” | Beşiktaş yönetilemiyor | Abdullah Avcı …

Son dakika: Fenerbahçe – Karagümrük maçındaki protestoyu yorumladı! “Jesus’un anlayışı alkışlanır” | Beşiktaş yönetilemiyor | Abdullah Avcı üzerine oyunlar oynanıyor
Akacan The Mall
12.10.2022 07:22
0
A+
A-

Son dakika: Fenerbahçe – Karagümrük maçındaki protestoyu yorumladı! “Jesus’un anlayışı alkışlanır” | Beşiktaş yönetilemiyor | Abdullah Avcı üzerine oyunlar oynanıyor
Süper Lig’de 9. hafta geride kalırken Hürriyet Muharrirleri Güntekin Onay, Fırat Aydınus, Uğur Meleke ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın gelişmelerini kıymetlendirdi.

Hürriyet Muharrirleri Fırat Aydınus, Uğur Meleke, Güntekin Onay ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın maçlarını ve yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı.

1- Beşiktaş yeniden 1-0 öne geçti ve son kısımda endişe sineması gördü. Siyah beyazlıların Trabzonspor karşısındaki bahtı size nazaran nedir?

Akacan The Mall

GÜNTEKiN ONAY: iKi EKİBİN KAİDELERİ ÇOK FARKLI

İlk 45 dakikadaki Beşiktaş güçlü bir oyun ortaya koydu. Gol attı, fırsatlar yakaladı, lakin ikinci golü bulamadığı maçta son yarım saatlik kısımda oyuncu değişikliklerinin akabinde topu rakip yarı alanda tutamadı ve problemler yaşadı. Siyah beyazlı takım açısından sevindirici olan Tayyip Talha’nın performansı ve rakibine konum vermemesi.Trabzonspor ağır bir maç takviminde ve perşembe akşamı Monaco maçından çıkıp İstanbul’a gelecek. Beşiktaş yüksek tempo ile ve baskıyla oynarsa yorgun Trabzonspor karşısında konutunda favori.

UĞUR MELEKE: BEŞiKTAŞ âlâ YÖNETiLMiYOR

Beşiktaş’ın idari ve teknik manada uygun yönetildiğini düşünmüyorum. Üç pırıl pırıl genç Rıdvan, Serdar ve Emirhan’dan elde edilen toplam bonservis geliri, Trabzonspor’un Ahmetcan’dan kazandığı kadar. İsmael’in bugünün dünyasında futbolcu olarak karşılığı Tolga Ciğerci. Orta sınıf ekiplerde çok başarılı olabilir fakat büyükler için yetersiz. Dünyası küçük. Vizyonu dar. Beşiktaş’ın Weghorst’lu Ghezzal’li Masuaku’lu bu kaliteli takımı 90 dakika düzgün futbol oynayabilir. Ancak İsmael’e 20 ya da 30 dakikalık futbol kâfi geliyor.

FIRAT AYDINUS: RADiKAL SORGULAMALAR YAPILABiLiR

3-4 haftadır Beşiktaş’ın oyununda görülen düşüş skorlara da yansıyor. Bu durum, performans düşüklüğü yaşayan kimi futbolculardan çok İsmael üzerinden sorgulanıyor. Oyuncu değişikliği ve zamanlaması, oyunu okuyamaması, vaktinde müdahale edememesi üzere… Lakin gelin görün ki, bu kadar eleştirilen İsmael’in beğenilmeyen Beşiktaş’ı, önder ile tıpkı puanda! Bu da ister istemez ‘Bu ne yaman çelişki’ dedirtiyor beşere. Beşiktaş’ın stoper mevkisinde yaşadığı sakatlıklar Trabzonspor maçında problem yaratacak üzere gözüküyor. İki kadronun son durumları dikkate alındığında, Beşiktaş-Trabzonspor maçının sonucuna nazaran radikal sorgulamalar yapıldığını görebiliriz.

MEHMET ARSLAN: BAŞKA HESAPLAR VAR

Ligin 9. haftası. Artık daha net konuşmak mümkün. Fenerbahçe’den sonra en beğendiğim ekip Beşiktaş. Üstelik teknik yöneticisi, birtakım diğer hesaplarla tenkit üstüne tenkit alırken bunu başardılar. 2 puan ortalaması ile oynuyorlar. Beşiktaş deplasmanda son dakikalarda dehşet sineması gördüyse, Fenerbahçe’nin yaşadığı neydi? Üstelik kendi konutunda. Biri alkışlanıyor, başkası yerden yere vuruluyor. Beşiktaş’ta teknik adam tenkitlerinin gerisinde öteki hesaplar yatıyor.

2- F.Bahçe, Karagümrük’ü 5-4 yenerken, Szalai’nin yanlışları ve Altay’a yapılan protestolar öne çıktı. Sarı lacivertlileri nasıl buldunuz?

MEHMET ARSLAN: O DUYGUYU RAKiPLERE VE TARAFTARINA YAŞATIYOR

Brezilya’nın o samba futbolunu ortadan kaldıran ve savunma futbolu diye tanımlayacağımız, “Top ben de kalsın” anlayışı ile Dünya Kupası’nı kazanan ve 1996 yılında birebir anlayışı Fenerbahçe’ye getiren Carlos Alberta Parreria’nın ideolojisini yerle bir etti Jesus. Bu neyin protestosu anlamıyorum. Bu grup 50 isabetli şutla 25 gol atmış. 10 gol yese 11 gol atacak kapasiteye sahip. Daha da kıymetlisi bu duyguyu hem taraftarına hem de rakiplerine yaşatıyor. Fenerbahçe, Jesus ile cüret ediyor, risk alıyor, meydan okuyor. Bu futbol anlayışındaki ferdî yanılgılar protesto edilmez fakat alkışlanır.

UĞUR MELEKE: SZALAi ÇOK YIPRANDI, ALTAY ARDINDA TEHDiT GÖRMÜYOR

Fenerbahçe’nin derin bir takımı var ancak tek bir konumda rotasyonları eksik. O da savunma göbeği. Szalai çok yıprandı. Altay’ın performansının artması için de rekabet gerek. Hayatta alternatifin kadar güzelsin. Altay ardında bir tehdit görmüyor aşikâr ki. Lakin ferdi form düşüklükleri de olsa Jesus’un Fenerbahçe’ye yakalattığı muazzam futbol standardı o kusurları tolere edebiliyor.

FIRAT AYDINUS: JESUS, GRUPLARIMIZIN MENTAL KAPASiTESiNi YENi ANLADI

Bu sistemde Fenerbahçe’nin gol yollarında sorun yaşamayacağı lakin çok gol yiyebileceği daima söyleniyordu. Karagümrük’ten yenilen 4 golü Szalai ve Altay’a bağlamak, bu sistemde oynayan bir grupta en son nedendir. Jesus daha evvel de, “Küçük ekipler haftada bir maç yapar” demişti. Haklı olabilir lakin Türkiye’de haftada 2-3 maç yapan grupların nasıl bir mental yorgunluk ile karşı karşıya kalacağını ön görememiş demek ki. Ekiplerimizin bu tempoya hazır olmadığının farkına varmış olmalı ki, Karagümrük maçı sonrası, “Defanstaki makûs performansta yorgunluğun tesiri var” dedi.

GÜNTEKiN ONAY: LiNCOLN TERCiHi FANTAZiYDi BATSHUAYi DE OYUNA GEÇ ALINDI

5-4 biten maç futbolun iki grup açısından doğrularını yansıtıyor mu? Hayır. Lakin izleyen herkes bu çılgın 90 dakikadan keyif aldı. Jesus’un grubu kolay gol buluyor, konum konusunda sorun yaşamıyor. Alioski varken sol bekte Lincoln tercihi biraz fantazi üzere oldu. Ayrıyeten da makus bir maç oynayan Pedro yerine Batshuayi de alana geç sürüldü. Altay’a yapılan tenkitleri abartılı buluyorum. 4 gol yemesinde Borini’nin fevkalade oyunu ve Szalai’nin mesleğinin en makûs futbolunu oynaması da etkendi.

3- Abdullah Avcı, hem oyuncularını hem de onları protesto eden taraftarları eleştirdi. Avcı haklı mı yoksa onun da yanlışları var mı?

UĞUR MELEKE: FUTBOLUMUZDAKi EN BÜYÜK SAHTEKÂRLIKLARDAN BiRi

Türk futbolundaki en büyük sahtekârlıklardan biri, tribüne gelen taraftarın elinden protesto etme hakkını almaya çalışmak. Taraftar alana yabancı cisim atmıyorsa, küfür ve hakaret etmiyor, yalnızca protesto hakkını kullanıyorsa bunun neresi yanlış Allah aşkına? Taraftar düzgün performansı alkışlar, kronik kötüyü ıslıklar ya da mendil sallar. Dünyanın her yerinde olur bu. Futbol bir şov. Gösteriyi beğenmeyen seyircinin de küfretmeden, aşağılamadan, hakaret etmeden protesto hakkı vardır. Her mesleğin zorlukları var, futbolun da zorluğu baskı altında işini yapmak. Aslında o yüzden çok az atlet en üst düzeye ulaşıp milyon Euro’lar kazanabiliyor. Baskı altında işini muvaffakiyetle icra edebildiği için.

MEHMET ARSLAN: ABDULLAH AVCI ÜZERiNE Güya BiRTAKIM OYUNLAR OYNANIYOR

Sonuna kadar haklı Abdullah Avcı. Türkiye’de taraftar her vakit haklı anlayışı artık sona ermeli. Hayır haklı değiller. Ne diyor Avcı?.. “Maç bitsin, istediğin üzere protesto et. Fakat maç içinde bunu yapmayın.” Taraftar bunu yapıyorsa o kadro için kendi konutu deplasmandan daha beter bir hale geliyor. Trabzonspor’da da Avcı üzerine güya birtakım oyunlar oynanıyor üzere geliyor. Bu protestoları öbür türlü yorumlamak mümkün değil.

GÜNTEKiN ONAY: FUTBOLU YAVAŞ VE ETKiSiZ FAKAT PROTESTOLAR YERSiZ

Trabzonspor, yavaş ve etkisiz bir futbol oynuyor. Tempo düşük, pres yoğunluğu kâfi düzeyde değil. Kanat beklerinin ofansif katkısı yetersiz. Buna Trezeguet’nin de berbat futbolu eklenince ortaya bu türlü bir tablo çıkması olağan. Fakat 1-0 kazansa başkan olacağı bir müsabakada, bu kadar ağır maç takviminde gelen protestolar çok erken ve yersiz.

FIRAT AYDINUS: TRABZONSPOR iLE BEŞiKTAŞ BiRBiRLERiNE ÇOK BENZiYOR

Trabzonspor gerek oyunu ve gerekse puan cetvelindeki pozisyonu itibariyle Beşiktaş ile büyük benzerlikler taşıyor. Kazansa liderliğe yükselecek bir Trabzonspor’un taraftarlar tarafından protesto edilmesi, geçen sezonki oyun ve sonuçların yarattığı yüksek beklentiden kaynaklanıyor. Bu dönem her ne kadar puan cetvelinde belirli bir başarıyı gösterse de, ortaya koyduğu oyun ve uğraş taraftarlarca kabul görmüyor. Bunda, gidenlerin yerine gelenlerin birebir performansı gösterememesinin yanında Abdullah Avcı’nın hissesi da kesinlikle var.

4- Milli kadromuz Euro 2024 elemelerinde Hırvatistan, Galler, Ermenistan ve Letonya ile eşleşti. Turnuvaya katılma bahtımız ne kadar?

UĞUR MELEKE: YÖNETiCi VE TEKNiK ADAM STANDARDI birinci 40’A GiREMEZ

Kuraya 35’inci ülke olarak girdik. 100 yıllık cumhuriyet tarihimizde rastgele bir büyük turnuvaya Avrupa 35’incisi olarak girmişliğimiz yok. Bu tarihi yazanları tebrik ederim öncelikle! İki kadronun direkt olarak bilet aldığı bu nizamda sahiden de İtalya-İngiltere’li kümelere düşmemiş olmamız hoş. Takım kalitesi olarak Avrupa’nın en güzel 20 ülkesinden biriyiz. 5 büyük ligde 25 futbolcumuz var. Bu kuşak, olağanda Euro 2024’te olmalı. Lakin yönetici ve teknik adam standardımıza baktığımda Avrupa’da bence birinci 40’ta bile değiliz. O yüzden futbolcu listemize baktığımızda umutlanıyor, masaya vuran adamla çay içen adama baktığımda o umudu kaybediyorum. Umarım yanılırım.

FIRAT AYDINUS: BU Ulusal GRUP Kestirim YAPMAYI iMKANSIZ KILIYOR 

Grubumuza baktığımızda FIFA sıralamasında önümüzde ve gerimizde yer alan kadrolar mevcut. Lakin gelin görün ki bu sıralamalar bizim bu gruplarla yapacağımız maçlarda neler yapabileceğimiz konusunda bir yorum ve kestirim yapmamıza imkan sağlamıyor. Bunun örneklerini ziyadesiyle gördük. Sıralamada bizden önde olan kadroları yendiğimiz üzere, Lüksemburg ve Faroe Adaları üzere çok geride olanlara puan kaybettik. Şu anda ‘Lokum üzere grup’ dememizin hiçbir yararı yok. Kabuk değiştiren ve geleceği sorgulanan bir ulusal kadro var olsa da ben tekrar de teknik adama ve oyunculara müddet verilmesinden yanayım.

GÜNTEKiN ONAY: ELEMELERDEN EVVEL KARŞILIK VERiLMESi GEREKEN 2 SORU VAR

Milli kadro yola Kuntz ile devam edecek mi? Bir takım ve oyun istikrarı yakalanacak mı? Evvel bu sorular yanıtını bulmalı ki elemelere güçlü ve argümanlı girebilelim. Öbür kümelerle kıyaslayınca son derece makul bir kümeye düştük. Lakin birinci 2 için evvel kendi içimizdeki problemlerden arınmamız gerekiyor. Ulusal kadroya ve teknik yöneticisine inanç duyulan bir ortam kural.

MEHMET ARSLAN: KUNTZ VE Takımının Yazgısı KÜME MAÇLARINDA Belirli OLUR

Dördüncü torbadan katıldığınız bir turnuvada bundan daha güzel bir kura çekilemez. Kuntz’a “Dört rakip seç” deseniz fakat bu ekipleri seçebilirdi. Bahtımız öteki kümelere nazaran çok yüksek. Bu kümede birinci 2’ye girecek kapasitemiz var. Kuntz ve takımı için gerçek kıymetlendirme bu maçlar sonunda yapılacak. Şayet bu kümeden çıkacak başarıyı yakalayamazsak yollarımız ayrılır. Ayrılmalı da.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.