SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Son Dakika: Fenerbahçe – Dinamo Kiev sonrası çok konuşulacak iddia! “Bu hastalığı terk etmesi gerek! Birinci golün nedeni…”

Son Dakika: Fenerbahçe – Dinamo Kiev sonrası çok konuşulacak iddia! “Bu hastalığı terk etmesi gerek! Birinci golün nedeni…”UEFA Şampiyonlar …

Son Dakika: Fenerbahçe – Dinamo Kiev sonrası çok konuşulacak iddia! “Bu hastalığı terk etmesi gerek! Birinci golün nedeni…”
Akacan The Mall
28.07.2022 08:22
0
A+
A-

Son Dakika: Fenerbahçe – Dinamo Kiev sonrası çok konuşulacak iddia! “Bu hastalığı terk etmesi gerek! Birinci golün nedeni…”
UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Çeşidi rövanş müsabakasında Fenerbahçe, Kadıköy’de Dinamo Kiev’e 2-1 mağlup oldu ve Devler Ligi hayali suya düştü. Sarı lacivertliler, yoluna UEFA Avrupa Ligi elemelerinde devam edecek. Hürriyet Gazetesi muharrirlerinden Uğur Meleke ve Banu Yelkovan, Fenerbahçe’nin alandan boynu büyük ayrıldığı çabayı ve yenilginin nedenlerini masaya yatırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2’nci Ön Eleme Çeşidi rövanş müsabakasında Fenerbahçe, Ukrayna grubu Dinamo Kiev’e 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla Dinamo Kiev ismini 3’üncü ön eleme cinsine yazdıran grup oldu. Fenerbahçe ise yoluna UEFA Avrupa Ligi elemelerinde devam edecek. Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Tipi’nde Çekya grubu Slovacko ile karşı karşıya gelecek.

Kadıköy’de oynanan maçın birinci devresinde gol sesi çıkmazken ikinci yarıda sarı lacivertlilerde İsmail Yüksek ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 10 kişi kalan Fenerbahçe karşısında ileriye çıkan Dinamo Kiev, 57. dakikada Buyalskiy ile golü buldu ve 1-0 öne geçti.

Akacan The Mall

VALENCIA PENALTI KAÇIRDI

Bu gole cevap vermek isteyen sarı lacivertliler, ataklarını sıklaştırırken Enner Valencia’nın yerde kaldığı konum sonrası penaltı kazandı. Karşılaşmanın 70. dakikasında penaltı atışında topun başına geçen Kolombiyalı golcü, kaleci Bushchan’ı geçemedi.

SAHNEYE SZALAI ÇIKTI

Maçın son anlarına 1-0 geride giren Fenerbahçe, kullanılan köşe vuruşunda Attila Szalai’nin baş golüyle skoru eşitledi. 90 dakikalık olağan mühlet 1-1 eşitlikle sona ererken uzatma kısmının 114. dakikasında eski bir Fenerbahçeli olan Karavaev, Dinamo Kiev’i 2-1 öne geçirdi.

Karşılaşmanın kalan kısmında öteki gol gelmeyince Dinamo Kiev, temsilcimiz Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi’nde 3. ön eleme tipine yükselmiş oldu.

TANIDIK İSİM YIKTI

Mücadeleye 106. dakikada dahil olan Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Oleksandr Karavaev, 114. dakikada ağları havalandırarak Kiev’e tipi getirirken eski ekibini da turnuva dışına çıkardı. Karavaev, Zorya Luhansk forması giydiği periyotta Fenerbahçe’ye kiralık olarak transfer olmuş ve 2016-17 döneminde sadece 6 maçta vazife yapıp 1 gol 1 asistlik katkı sağlamıştı.

YÜKSEK GERİLİM

Dinamo Kiev’i ağırlayan Fenerbahçe alandan 2-1 mağlup ayrılarak Şampiyonlar Ligi’ne veda ederken müsabakada tansiyon sık sık yükseldi. Müsabakayı çok baskılı başlayan sarı lacivertliler, karşılaşmanın 10. dakikasında Joshua King ile golü bulurken faul gerekçesiyle iptal edildi. Fenerbahçe’nin Ekvatorlu yıldızı Enner Valencia, Iliya Zabarnyi ile girdiği ikili çabada ayakta kaldı ve pasını aktardı.

JOSHUA KING ATTI, GOL SAYILMADI

Enner Valencia, pasını boştaki Joshua King’e aktarırken Norveçli golcü de fileleri havalandırdı. VAR’ın olmadığı maçta yan hakem gol nedeniyle orta alana hakikat koşarken İtalyan hakem Massimiliano Irrati ise Valencia’nın faul yaptığını belirtip golü iptal etti. Sarı lacivertli oyuncular, durumun faul olmadığını belirtip Irrati’ye itirazda bulunsa da karar değişmedi.

MIRCEA LUCESCU ÇOK ÖFKELENDİ

Dinamo Kiev Teknik Yöneticisi Mircea Lucescu, Fenerbahçe’nin gol bulduğu konumda hakeme reaksiyon gösterdi. Massimiliano Irrati’nin poziyonun başında düdük çalmamasına öfkelenen Rumen teknik adam sert bir lisanla reaksiyon gösterirken İtalyan hakem tarafından ikaz aldı. Bir mühlet hakem Massimiliano Irrati ile poziyonu konuşan Lucescu daha sonra kulübeye döndü.

İLK YARIDA 6 SARI KART ÇIKTI

Kadıköy’de müsabaka çok sert geçerken iki kadro oyuncuları sık sık karşı karşıya geldi. Bilhassa Dinamo Kiev, Fenerbahçe’yi sert faullerle durdurmaya çalışırken oyuncular ortasında vakit zaman gerginlik yaşandı. Fenerabahçe’den İsmail Yüksek, Bright Osayi-Samuel ve Valencia sarı kart gördü. Dinamo Kiev’de ise Tsygankov, Sydorchuk ile Dubinchak sarı kart gören isimler oldu.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Karşılaşmaya 11’de başlayan ve oyunuyla beğeni toplayan İsmail Yüksek, gördüğü iki sarı kart sonrası kırmızı kartla ihraç edildi. Karşılaşmanın 53. dakikasında gördüğü kırmızı kartın akabinde büyük keder yaşayan İsmail, hakeme itiraz ederken oyuncu çıktığı esnada gözyaşlarını tutamadı.

UĞUR MELEKE: 30 EYLÜL 2008’İ YİNE YAŞADIK

Bir hafta evvelki maçın sonunda “Bu eşleşme 180 dakikada bitmez” demiştim. Nitekim de bitmedi. Toplam 210 dakika iki tecrübeli hocanın satranç karşılaşması üzere geçti. Maalesef sonunda da oyuncu değişikliği ataklarını yanlışsız yapan Lucescu’nun kazandığı bir satranç karşılaşması.

O ZAMANKi HOCASI ARAGONES’Ti

Fenerbahçe, 2008’de Şampiyonlar Ligi’nde son kere uzunluk gösterdiğinde ben de o dönemi stadyumlardan takip etmiştim; yayıncı kuruluş Star’ın yorumcusuydum. Enteresandır, Alex’li-Roberto Carlos’lu o kaliteli Fenerbahçe’nin de Devler Ligi’nde Kadıköy’deki birinci maçı Dinamo Kiev’le idi. O gün de maçın favorisi Fenerbahçe görünüyordu. O gün de Fenerbahçe’nin hocası Dünya çapındaydı, Luis Aragones daha 3 ay evvel İspanya’yı Avrupa şampiyonu yapmıştı. Fakat tekrar makine sisteminde bir grup olan Dinamo Kiev, 180 dakikanın sonunda Fenerbahçe’ye 1-0’lık üstünlük sağlamıştı.

iSMAiL O RiSKi ALMAMALIYDI

Dün Kadıköy’deki maçı izlerken hafızamın beni 14 sene geriye götürme sebebi galiba şuydu: Fenerbahçe bilhassa birinci bir saatte tekrar güzel oynadı. Yeniden durumlar üretti. Fakat bu şekil maçlarda neticeyi küçük ayrıntılar belirliyor. Mesela hakemin bu kadar kart çıkardığı, bu kadar temaslı oynanan bir maçta İsmail Yüksek’in o denli bir risk almaması gerek. Yahut en azından Miguel Crespo daha mı erken girmeliydi? Zira kırmızı karttan iki dakika sonra Fenerbahçe birinci golü yedi maalesef.

FERDi KOLUNU BAĞLAMAMALI

Penaltıyı kaçırmasına karşın Enner Valencia dünün güzellerindendi, tüm durumların içinde vardı. İsmail Yüksek yürekliydi, Osayi-Samuel canlıydı. Ferdi aslında uygun başlamıştı lakin şu kollarını bağlama hastalığını terk etmesi gerek. Birinci golde Kedziora’ya verdiği fırsatın büyük nedeni kollarını bağlayıp kendini kilitlemesi.

SOL KANAT SOS VERiYORDU

İkinci gol öncesinde de Fenerbahçe’nin sol kanadı daima SOS veriyor, ancak rakip sağ bek Karavaev’le Fenerbahçe’nin o dakikalardaki sol açığı Lincoln bir türlü gelmiyordu. Fenerbahçe’nin tüm hazırlık maçlarını da izledim, Bruma-Lincoln kanatlarına dönüldüğünde sarı lacivertlilerin âlâ oynadığı bir kısım ben hatırlamıyorum. Aşikâr ki Jesus hatırlıyor ki, dün de Bruma-Lincoln riskini aldı yeniden.

BANU YELKOVAN: İKİNCİ YARIDA İŞLER BÜSBÜTÜN AKSİNE DÖNDÜ

Kendi konutunda cins peşindeki Fenerbahçe maça süratli ve coşkulu başladı. Gole yaklaştığında daha 2. dakika dolmamıştı bile. Faul gerekçesiyle iptal edilen gol, Joshua King’in ayağından ağları bulduğunda dakikalar yalnızca 9’du. Müsabakanın birinci yarısında gol sesi çıkmasa da daha tesirli olan, bastıran ve konum yakalayan taraf daima Fenerbahçe’ydi.

KAÇAN PENALTIYLA YIKILDI

Kendi konutunda kolay bir maça çıktığı düşünülen Fenerbahçe’nin ikinci 45’te yükünü alana yansıtacağını, İrfan Can yerine oyuna giren Emre Mor’un Kadıköy’deki birinci maçında adaşı Emre Belözoğlu’nun birinci maçına misal bir performans göstereceğini ve son yarım saatte de herkesin hasretle beklediği Arda Güler’in oyuna girerek farkını skora yansıtacağını umanlar, evvel 53. dakikada çıkan kırmızı kartla sarsıldı, sonra 57. dakikada gelen beklenmedik golle üzüldü. Haydi bunlar neyse de, dakika 68’de Valencia’nın ayağından kaçan penaltıyla resmen yıkıldı.

TARAFTAR PES ETMEDi 

Son 10 dakikaya girerken tribünlerden yükselen sağır edici tezahürat ve ıslık sesleri, çok düzgün bildiği bu atmosfere karşı oyuncularını hazırlamış olması beklenen Lucescu’nun taktiklerini bile aştı.

Taraftarın pes etmemesi, sarsılsa da yıkılmayan Fenerbahçe’yi ayağa kaldırdı, dakika 89’da Szalai’nin yakın aralıktan gelen baş golüyle maçı uzatmaya taşıyan sarı lacivertliler, sonrasında 10 kişi gayret etmenin de tesiriyle ve Jesus’un kenardan tüm itirazlarına karşın büsbütün geriye yaslandı.

Uzatmada tüm maç boyunca gördüğümüzden daha çok gördük kaleci Altay’ı ve geleceğinin sinyallerini veren gol dakika 114’de Karavaev’in ayağından geldi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.