SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son dakika… Dünyanın gözü İngiltere’de… Ve Charles resmen kral ilan edildi! İngiltere’nin yeni hükümdarı Kral 3. Charles

Son dakika… Dünyanın gözü İngiltere’de… Ve Charles resmen kral ilan edildi! İngiltere’nin yeni hükümdarı Kral 3. CharlesDünyanın gözü …

Son dakika… Dünyanın gözü İngiltere’de… Ve Charles resmen kral ilan edildi! İngiltere’nin yeni hükümdarı Kral 3. Charles
Akacan The Mall
10.09.2022 12:37
0
A+
A-

Son dakika… Dünyanın gözü İngiltere’de… Ve Charles resmen kral ilan edildi! İngiltere’nin yeni hükümdarı Kral 3. Charles
Dünyanın gözü günlerdir İngiltere’de. Halk bir yandan Kraliçe 2. Elizabeth’in yasını tutarken, bir yandan da merakla yeni hükümdar Kral 3. Charles’ın tahta oturmasını bekliyor. Düzenlenen merasimle kral ilan edilen Charles’ın tahta resmen oturmasına ise hâlâ biraz vakit var…

İngiltere, bugün, 70 yıldır şahit olunmamış anlara tanıklık etti.

Perşembe günü ölen Kraliçe 2. Elizabeth’in yerine, birinci oğlu Charles kral ilan edildi ve Kral 3. Charles ismini aldı.

Akacan The Mall

3. Charles’ı kral yapan imza

TARİHTE BİR İLK

Bu tıpkı vakitte tarihte bir birinci. Zira Kraliçe 2. Elizabeth tahta çıkarken ve kraliçeliği ilan derken televizyon yayını yapılmamıştı lakin oğlu Charles tüm dünyanın izlediği bir merasimle krallığını ilan etmiş oldu.

Aslında ölen kraliçenin tahtına oğlunun geçeceği uzun vakittir biliniyordu ve kraliçenin mevti açıklanır açıklanmaz Charles’a kral diye hitap edilmeye başlandı.

Ancak kraliyet geleneklerine nazaran Charles’ın resmi olarak kral ilan edilmesi az evvelki merasimle gerçekleşti.

Kral 3. Charles, St James’s Sarayı’nda 200 kadar kıdemli hükümet yetkilisi, Kraliyetin tesir alanındaki öteki ülkelerden gelecek 14 diplomat ve devletin yüksek kurumlarından görevlilerin yaptığı toplantının akabinde yaptığı konuşmanın tamamlanmasıyla birlikte resmen kral oldu.

Törende Charles’ın eşi Camilla ve oğlu Prens William da hazır bulundu

Charles toplantının akabinde katıldığı bu topluluğu otomatik olarak ‘Kraliyet Müşavere Kurulu’na dönüştürmüş oldu ve böylelikle yapılan toplantı da resmi kraliyet toplantısına dönüşmüştü.

3. CHARLES RESMEN KRAL OLDU

Yemin sözleri, taahhütler ve annesinin mevti ile ilgili anma cümlelerinden oluşan bir konuşma yapan Charles’ın krallığını ilan eden duyuru ilan eden duyuru, St James’s Sarayı’nın balkonundan okundu.

Bunun akabinde tıpkı ilan Londra’nın ticari kalbi olan, İngiltere Merkez Bankası’nın karşısındaki Royal Exchange’de de okundu.

Hemen akabinde ise bayraklar 26 saat boyunca yine göndere çekildi. Lakin seremonilerin akabinde ulusal yas devrinin devam edecek olmasından ötürü tekrar yarıya indirilecekler.

İLK KONUŞMASINI DÜN AKŞAM YAPMIŞTI

İngiltere’nin yeni hükümdarı Kral 3. Charles, annesi Kraliçe II. Elizabeth’in vefatının akabinde dün akşam birinci kere ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Kral 3. Charles, yaptığı konuşmada Kraliçe’nin sevgisi ve şefkatini överken, ailesi için yeni bir devrin başladığını söz etti.

Kral 3. Charles, “Kraliçe tahta geçtiğinde, İngiltere ve dünya hala İkinci Dünya Savaşı’nın sonuçlarıyla baş etmekteydi ve hala eski vakitlerin geleneklerine nazaran yaşıyordu. Son 70 yılda toplumumuz çok kültürlü ve çok inançlı bir hale geldi. Devletin kurumları da sırayla değişti. Lakin tüm değişiklikler ve zorluklarla birlikte, ulusumuzun yetenekleri, gelenekleri ve muvaffakiyetleri ile söz edilemez bir biçimde zenginleşti ve gelişti. Eşsiz tarihimizin ve parlamenter hükümet sistemimizin kıymetli geleneklerini, özgürlüklerini ve sorumluluklarını hürmetle korumak için yetiştirildim. Kraliçe’nin sarsılmaz bir bağlılıkla yaptığı üzere, ben de Rab’ın bana bahşettiği kalan müddet boyunca ulusumuzun kalbindeki anayasal unsurları sürdürmeye önemli bir formda kelam veriyorum. Birleşik Krallık’ta nerede yaşıyor olursanız olun yahut dünyanın rastgele bir yerinde geçmişiniz yahut inançlarınız ne olursa olsun size hayatım boyunca sadakat, hürmet ve sevgi ile hizmet etmeye çalışacağım. Hayatım elbette değişecek. Yeni sorumluluklarımı üstlendikçe, vaktimin ve gücümün birçoklarını hayır işlerine vermem artık mümkün olmayacak lakin biliyorum ki bu değerli işler oburlarının sağlam ellerinde devam edecek” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.